Social Icons

.

13 May 2014

Top cinci cărţi de dragoste+ Top cinci cărţi erotice

Ne-am propus să vă încântăm în această săptămână cu o nouă provocare, vă vom prezenta câte un Top 5, al genurilor de cărţi, pe care noi le considerăm cele mai bune. Dacă aveţi alte păreri sau propuneri vă rugăm să vă spuneţi părerea, într-un comentariu. Mulţumim.

TOP CINCI CĂRŢI DE DRAGOSTE

1. Pe Aripile Vântului
                                   de Margaret Mitchell

  "Pe Aripile Vântului" a fost publicat în 1936. 
   Personajele principale sunt Scarlett O'Hara şi Rhett Butler
   Povestea lor de dragoste se petrece în perioada Războiului Civil.
   Scarlett este o tânără care, din cauza orgoliului şi a obiceiurilor epocii în care trăieşte, se căsătoreşte la 16 ani cu Charles Hamilton şi rămâne însărcinată.
   La scurt timp, rămâne văduvă, pentru că Charles moare pe front, unde se îmbolnăveşte de rujeola. După o perioadă de depresie peste care trece cu ajutorul rudelor, Scarlett îşi reia îndatoririle sociale şi se reîntâlneşte cu o veche cunoştinţă, Rhett Butler. Viaţa nu le permite sa fie încă împreună,iar Scarlett are de trecut printr-o serie de întâmplări, unele pozitive, altele, negative, în urma cărora va deveni mama pentru a doua oara, dar va rămâne şi văduvă, din nou.     Atunci, Rhett, se va căsători cu ea şi va avea un al treilea copil, Bonnie. Orgoliul şi încăpăţânarea lui Scarlett, dar şi gelozia lui Rhett duc la apariţia unor probleme în căsnicia celor doi, care este pe cale să se destrame. Din cauza unui accident de călărie, Bonnie moare la vârsta de patru ani, iar inevitabilul se întamplă, Scarlett şi Rhett luând-o fiecare pe drumul său. Ea  însă, nu îşi pierde speranţa că lucrurile se vor rezolva într-o zi şi că Rhett se va întoarce acasă.

2. Mândrie şi Prejudecată
                         de Jane Austen

   "Mândrie şi prejudecată" a fost publicată în 1813 şi este cel de-al doilea roman al autoarei. 
   Acţiunea se concentrează pe povestea unei tinere independente, Elizabeth Bennet. Ea este cea de-a doua născută dintr-o familie cu cinci fiice. Când un burlac bogat, domnul Bingley, închiriază o moşie din apropiere, doamna Bennet insistă ca fiicele sale să îl cunoască, în speranţa unei viitoare căsătorii. Prietenul lui Bingley este Darcy, al cărui comportament o face pe Elizabeth să îl catalogheze drept un înfumurat. Pe parcursul romanului, lucrurile se precipită, iar schimbările de situaţie fac ca tânăra protagonistă să primească doua cereri în căsătorie din partea lui Darcy. Prima s-a soldat cu un refuz, dar la final, cei doi se căsătoresc, în ciuda orgoliului şi a prejudecăţilor.
   "Mândrie şi prejudecată" e o carte captivantă, ce ne oferă o lecţie de viaţă. Intrigile şi suspansul sunt prezente de la început până la sfârşit.



3.  Pacientul Englez
                                                de Michael Ondaadje 
 

   "Pacientul englez" este un roman de dragoste publicat în 1992.      Personaje sunt patru şi ele se întâlnesc sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.  Cea dintâi este Hana, o infirmiera afectată de ororile pe care le vede în fiecare zi. 
Cel de al doilea este Caravaggio, un hoţ care a devenit spion şi care, din cauza rănilor, este acum dependent de morfină. 
Cel de-al treilea personaj este Kip, un genist, iar cel de-al patrulea este un misterios pacient care a suferit arsuri multiple. Chipul său nu poate fi recunoscut, iar ceilalţi sunt de părere că este un soldat englez. În timp ce infirmiera Hana îl îngrijeşte, el le dezvăluie tuturor povestea de dragoste pe care a trăit-o în deşert, în mijlocul unui război nimicitor.  
 "Pacientul englez" a fost ecranizat cu acelaşi titlu în 1996, în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale.



 4. Pasărea Spin
                                          de Collen McCullough


"Pasărea Spin" a fost publicată în 1977.
Povestea se desfăşoară în Australia şi întinde pe o perioadă de peste jumătate de veac, din 1915 până în 1969. 
Personajele principale ale poveştii sunt fermierul Paddy, soţia acestuia, Fee şi fiica lor, Meggie. Apoi, apar în peisaj preotul Ralph de Bricassart, pentru care Meggie va avea întotdeauna sentimente de iubire şi Luke, care nu va reuşi să o facă pe tânără să îl iubească.
Lucrurile se complică atunci când Ralph de Bricassart realizează că este şi el îndrăgostit de Meggie, însă datoria faţă de biserică şi faţă de Dumnezeu nu îl lasă să facă niciun pas. Povara sentimentelor creşte şi se transformă într-o suferinţă pe viaţă.
 „Există o legendă despre o pasăre care cânta o singură dată în viaţă, mai dulce decat orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile salbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi mai ascuţit."

5.Iubita Locotenentului Francez
                          de John Fowles


   "Iubita Locotenentului Francez" este una dintre cele mai apreciate poveşti de dragoste.
    Povestea este scrisă de John Fowles şi publicată în 1969. 
    Acţiunea are loc la mijlocul secolului 19, în orăşelul Lyme Regis, iar protagoniştii sunt Charles Smithson şi Sarah Woodruff 
  Este o emoţionantă poveste de iubire. o carte despre tinereţe, despre frumuseţea vieţii şi despre libertatea de a alege.
  Charles este logodit cu Ernestina Freeman, fiica unui negustor. Sarah, poreclită de localnici „Tragedia", este o femeie dezonorată de un marinar francez, Varguennes, care, dupa ce avusese o relaţie de scurtă durată cu ea, o părăseşte. Desi Charles este logodit, el începe să fie atras de Sarah şi ajunge să îi cunoască povestea tristă. Sentimentele pentru ea înfloresc atunci când tânăra îi dă un sărut. În continuare, autorul oferă ocazia de a alege unul dintre cele trei finaluri posibile, folosind tehnica operei deschise. Daca vreţi să aflaţi deznodământul, trebuie să citiţi această carte. 
 Romanul lui John Fowles a inspirat o celebră ecranizare, cu Meryl Streep şi Jeremy Irons în rolurile principale. Filmul a apărut în 1981 şi a fost nominalizat la OSCAR de cinci ori şi a câştigat două premii BAFTA.

Aţi citit aceste minunate cărţi de dragoste? Mai aveţi de adăugat vreo poveste de dragoste pe care, eu am omis-o?


TOP CINCI CĂRŢI EROTICE

1. Cincizeci de Umbre ale lui Grey
                            de E.L. James

"Cincizeci de Umbre ale lui Grey", este prima parte a trilogiei care a devenit treptat lectura preferata a multor femei. Succesul pe care l-a avut, Erika Leonard (pseudonimul E. L. James) cu această poveste a atras companiile cinematografice, astfel că urmează să vedem şi ecranizarea.  
    Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.
Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de nevoiea de a-i controla pe ceilalţi.
    Va putea oare Ana sa accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Şi dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?  

                                           2. Dulce Supunere                                                           
    de Maya Banks

Maya Banks și-a câștigat celebritatea odată cu publicarea seriilor de cărți erotice și de suspans romantic. Vândute în milioane de exemplare în întreaga lume, romanele sale au intrat de cele mai multe ori în topurile de bestselleruri ale New York Times și USA Today.
   Uneori, supunerea este primul pas către preluarea controlului.
   Sub înfățișarea suavă a lui Faith Malone se ascunde o femeie care știe precis ce vrea: un bărbat puternic, dispus să ia totul fără să ceară – pentru că ea este dornică să-i ofere totul.
 Faith Malone îşi cunoaşte foarte bine preferinţele sexuale şi ştie de ce fel de bărbat are nevoie în viaţa ei, unul care să o domine, să ştie ce să facă în pat, fără să pună prea multe întrebări şi să o urce pe culmile plăcerii. Totul părea doar o fantezie, până a apărut poliţistul Gray Montgomery. Deşi se apropie de ea cu alte scopuri (legate de meseria lui), ajunge să fie atras nebuneşte de această femeie. 




3. Povestea lui O
                              de Pauline Reage

Pauline Réage este un pseudonim pentru Dominique Aury, adevărata autoare a acestei cărţi. Ea a început ca jurnalistă, a devenit secretar de redacţie la Nouvelle Revue Française, apoi editor la Gallimard şi i-a tradus în limba franceză pe Evelyne Waugh, Fitzgerald, Mishima, Powys.
Deşi pare ciudat, O  alege să ducă acest stil de viaţă, iar statutul de sclavă sexuală devine o expresie a propriilor ei dorinţe. Ceea ce pentru noi pare lipsit de morală, pentru ea devine o experienţă presărată cu senzaţii tari. 
 Această capodoperă a erotismului, care a stârnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului 20, nu s-a dorit a fi de la bun început o carte. Ci o simplă scrisoare de dragoste, o declaraţie violentă de erotism, redactată noaptea şi trimisă prin poştă, zilnic, destinatarului: povestea unei tinere femei care, din iubire, se oferă şi se supune celor mai rafinate, dar şi crude capricii ale amantului său.
 "Cea mai îndrăzneaţă scrisoare de dragoste pe care un bărbat a primit-o vreodată." -Jean Paulhan
   
4. Şcoala Supunerii
                                     de Marina Anderson

 Dacă ai devorat "Cincizeci de umbre ale lui Grey", pregăteşte-te să citeşti "Şcoala Supunerii"Un roman indecent despre emancipare sexuală şi acceptare a propriului erotism.
  Natalie Bowen, o femeie de carieră din Londra, este invidiată de multă lume, însă viaţa ei personală e un dezastru. Bărbaţii nu pot să se împace cu succesul ei, iar Natalie crede că nu va găsi niciodată fericirea adevărată. Când aude despre o şcoală exclusivistă de weekend numită "Paradisul", un loc unde vizitatorii sunt iniţiaţi în plăceri pe care nu şi le-ar fi imaginat niciodată, Natalie e şocată de idee - totuşi nu reuşeşte să-şi înfrângă dorinţa de a afla mai multe. Se decide că e timpul să-şi alunge temerile. Ajunsă la "Paradis", îl cunoaşte pe enigmaticul şi disciplinatul Simon, un bărbat obişnuit să obţină tot ce vrea.
 „După doar un singur weekend devenise dependentă de plăcerile pe care învăţase să le savureze aici, în acest aşezământ foarte special. Dacă cineva i-ar fi spus cât de erotic i s-ar părea să fie forţată să se supună, i-ar fi râs în nas. În toate relaţiile, ea deţinuse controlul şi aşa îi plăcea să fie. Dar experienţa ei la "Paradis" o schimbase complet...

                                                                   5. Mireasa Dezgolită                                                   
                                                                                   deNikki Gemmell


   Besteller în Marea Britanie, romanul lui Nikki Gemmell, constituit dintr-o serie de notaţii de jurnal, descrie parcursul căsniciei şi al dorinţei sexuale, alcătuind o cronică intimă a descoperirii de sine. 
    O femeie dispare, lăsând în urma jurnalul incendiar al propriei emancipări sexuale. Pentru toţi cei care o cunoşteau, era soţia perfectă: fericită, devotată, mulţumită. Însă jurnalul dezvaluie o latură secretă a ei şi analizează cu subtilitate capcanele vieţii în doi. Folosind ca punct de plecare o serie de „lecţii“ dintr-un vechi manual pentru soţii din perioada elisabetană, protagonista noastră îndrăzneşte să exprime ceea ce-şi doresc femeile cu adevărat, dar nu-şi mărturisesc. La rândul ei, inspirată de acel manual, "soţia perfectă" prinde gustul puterii de a şti ce vrea şi, totodată, de a şti cum să obţină ceea ce vrea. Atrasă însă în aventuri erotice altădată de neimaginat, ea se trezeşte în faţa unei dileme: cât poate continua această duplicitate periculoasă?


 

Pe voi ce cărţi erotice v-au impresionat? Aţi citit aceste cărţi? 
Eu să fiu sinceră, NU am citit nimic din acest gen. Nu m-au atras, chiar dacă am câteva titluri în bibliotecă. Poate pe viitor...cine ştie???
 

1 comment:

  1. Eu am citit toate cartile de dragoste, din prima parte... Dintre cele erotice mentionate, doar Fifty Shades. As citi si Povestea lui O, am auzit de ea, e foarte controversata.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates