Social Icons

.

24 May 2014

17 eroine dure din filme şi seriale S.F.

Eroine Dure şi Rele

Nu ştiu voi ce părere aveţi dar mie îmi plac mult femeile dure din filme. Am să vă prezint mai jos, într-o ordine aleatorie, unele dintre cele mai iubite personaje feminine. Ele sunt cele mai dure femei din serialele S.F. pe care le adoră publicul.

1. SAMANTHA CARTER din serialul STARGATE


Samantha Carter este interpretată de Amanda Tapping, este o femeie care poate lupta atât cu mintea ei ascutită, la fel de bine pe cât poate lupta cu arma în mână. Ea are un doctorat în Astrofizica Teoretică şi, în serial, este unul dintre ofiţerii, de sex feminin de cel mai înalt rang din Forţele Aeriene ale Statelor Unite.





  
2. RIVER TAM din FIREFLY

River Tam este interpretată de Summer Glau, este o fată foarte specială. Când era tânără a făcut parte din programul guvernamental creat pentru asasinii cu puteri speciale. Deşi fratele ei a ajutat-o să fugă, niciodată nu a scăpat de traumă.









3. GWEN COOPER din TORCHOOD

Gwen Cooper este interpretată de Eve Myles, este conducătorul de sex feminin din spinofful Doctor Who. Deşi ea porneşte ca ofiţer de poliţie, lupta ei cu aliens o transformă pe timp ce serialul înaintează.







4. KARA 'STARBUCK' THRACE din BATTLESTAR GALACTICA

Kara Thrace, este interpretată de Katee Sackhoff, este simbol al soldatului- femeie. Ea este un pilot de vânătoare cu un temperament la fel de inflamabil precum combustibilul avionului pe care îl pilotează. Dar, în acelaşi timp, Kara este unul dintre cele mai complexe personaje din serial... şi în cele din urmă cel mai mare mister. În ciuda greşelilor multe pe care le face personajul în serial, nu te poţi abţine să nu o îndrăgeşti. De la distanţă.


5. TRINITY din MATRIX

Trinity, este interpretată de Carrie-Anne Moss, ea este un hacker dat naibii, cu abilităţi excepţionale în artele marţiale şi care adoră să poarte articole vestimentare din piele neagră. Deşi filmele din seria Matrix nu explorează psihicul ei la adevăratul potenţial al personajului, nu se poate nega măreţia din scenele de luptă în care este implicată Trinity.










6. ZOE WASHBURNE din FIREFLY

Yoe Washburne este interpretată de Gina Torres.















7. OLIVIA DUNHAM din FRINGE

Olivia Dunham, este interpretată de Anna Torv, este un agent special din cadrul FBI care rezolvă cazurile inexplicabile cauzate de evenimente aflate "la graniţa" dintre real şi ireal. Ea descoperă, de asemenea, propriile sale puteri speciale de-a lungul serialului. Dar complexitatea personajului ei - povestea, personalitatea, mecanismele ei de adaptare - o ridica pe Olivia Dunham la nivelul următor.



8. RIVER SONG din DOCTOR WHO

 River Song, este interpretată de Alex Kingston, este- SPOILER!- soţia Doctorului şi fiica lui Amy şi Rory. Ea a fost crescută, încă de la naştere, ca să îl omoare pe Doctor... şi apoi iată că s-a îndrăgostit de el. Doar că cei doi nu se întâlnesc de-a lungul unui calendar consistent, astfel încât va exista întotdeauna o şansă ca ea să încerce sa îl omoare din nou.



9. NYOTA UHURA din STAR TREK

Nyota Uhura, este interpretată (iniţial) de Nichelle Nichols, este un rol cu adevărat mare în istoria serialelor S.F. Prima femeie afro-americană într-un rol principal într-un serial american, ea va fi mereu menţionată în istorie. Dar ea aduce mai mult decât diversitate în serialele epocii - este inteligentă, este isteaţă şi ştie cum să îl abordeze pe Căpitanul Kirk cu graţie şi cu umor.









10. ECHO din DOLLHOUSE

Echo este interpretată de Eliza Dushku, ea este "păpuşa"- o minte goală umplută cu personalitatea celor care plătesc. Cu excepţia cazurilor, ea devine auto-conştientă. Ea practică artele marţiale şi poate deveni orice persoană trebuie.








11. SARAH CONNOR din TERMINATOR

Sarah Connor, este interpretată de Linda Hamilton şi Lena Heady(şi de curând Emilia Clarke) este, în primul rând- şi cel mai important- mamă. De asemenea, ea este şi violentă şi va face orice pentru a-şi proteja fiul de roboţii din viitor care încearcă să îl omoare. Ea este, în esenţă, Fecioara Maria a genului S.F., cu unele abilităţi de arte marţiale şi cu o puternică înclinaţie către armele de foc.



12. SARAH JANE SMITH din DOCTOR WHO şi THE SARAH JANE ADVENTURES

Sarah Jane Smith, este interpretată de regretata actriţă Elisabeth Sladen, este unul dintre companionii preferaţi- din toate timpurile- de celebrul Doctor Who. Prima feministă reală care a apărut în serialul britanic Doctor Who, ea este inteligentă în investigaţiile pe care le face, nu se teme de nimic şi are o înclinaţie aparte spre a face bine semenilor ei. Sarah Jane a transformat rolul de companion în cineva care poate să îi dea replica aşa cum trebuie Doctorului - este plină de energie, încăpăţânată, curajoasă şi... nu doar o victimă care trebuie salvată.

13. NUMĂRUL ŞASE din BATTLESTAR GALACTICA

Numărul Şase, este interpretat de Tricia Helfer, este o Madonnă a lumii S.F. Ea este cea care seduce un om pentru a distruge din temelii lumea lui. Şi tot ea îl seduce pe acest bărbat pentru a crea o lume nouă. Şase este un personaj complex (la urma urmei, ea întrupează mai multe persoane diferite). Numărul Şase se luptă cu propria identitate şi cu scopul ei în viaţă. Dar când ajungi să o înţelegi, îţi dai seama că ea are puterea de a face tot ceea ce vrea - doar pentru că Numărul Şase ştie că poate.

14. PRINCESS LEIA din STAR WARS

Princess Leia, este interpretată de Carrie Fisher, ea este deobicei amintită mai mult pentru bikini ei de metal, decât pentru că a fost antrenată ca un Jedi şi că la salvat pe Luke de Întunecatul Jedi. Este un lider rebel războinic, şi nimeni nu poate realiza că este o prinţesă.





15. ELLEN RIPLEY din ALIEN

Ellen Ripley este interpretată de Sigourney Weaver, este o reală luptătoare. A jucat în acest rol încă din primul film Alien din 1979, ea a demonstrat că femeile pot avea instincte materne pretutindeni şi singură poate salva lumea de monstruoasele creaturi extraterestre.












16. LAURA ROSLIN din BATTLESTAR GALACTICA

Laura Roslin, este interpretată de Mary McDonnell, ea este preşedintele celor Doisprezece Colonii din flota Battlestar. Ea are un spirit inteligent, are o perspicacitate politică extremă şi trebuie să îşi facă datoria de preşedinte şi să conducă un popor în timp ce ascunde de ochii lumii lupta pe care o duce cu cancerul. Ea duce bătălii mentale în fiecare zi şi- în ciuda epuizării fizice pe care o provoacă boala ei- este un adevărat erou demn de reţinut.



 17. DANA SCULLY din X-FILES

Dana Scully este interpretată de Gillian Anderson. Ea este detectivul original al filmelor S.F. este deşteaptă, sceptică care niciodată nu crede în paranormal. Este raţională, matură şi încăpăţânată şi totuşi ea este încă inima din X.Files.(Sursa)





Deci ce spuneţi? Am omis vreo actriţă, favorită? Aveţi alte propuneri? Urmăriţi serialele pe care le-am amintit mai sus?

1 comment:

  1. Ar fi interesant si un top al eroinelor dure din romanele clasice... :)

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates