Social Icons

.

20 May 2014

Noutăţi Editura Trei #1

Patrick Hedström şi colegii săi investighează de această dată misterioasa dispariţie, produsă cu zeci de ani în urmă, de Paşti, a unei întregi familii care ţinea o şcoală cu internat pe o insulă.
Trecutul erupe cu forţă în prezent atunci când Ebba, singura rămasă din familia dispărută, este atacată în vechea casă a părinţilor, în care s-a întors după o îndelungată absenţă.

Camilla Läckberg ne oferă o poveste despre disperare, alienare, pasiune şi crimă, în care secrete tenebroase ies la suprafaţă şi răni vechi se deschid, ameninţând vieţile tuturor.

Camilla Läckberg a dobândit statutul unui star rock. Prima ei carte, Prinţesa gheţurilor, s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în 55 de ţări. -- the Independent

Considerată Agatha Christie a Suediei, Camilla Läckberg a depăşit toate recordurile de vânzări, surclasându-l pe compatriotul său, Stieg Larsson. -- The Washington Post




Ofiţerul în retragere Jack Reacher se întoarce la baza militară pe care a condus-o în urmă cu 16 ani ca s-o cunoască pe Susan Turner, actualul comandant. Acolo află că femeia tocmai a fost acuzată de corupţie şi că el însuşi ar putea fi judecat pentru un abuz în serviciu de care nu-şi aminteşte şi pentru o presupusă paternitate.

Îmbinând o intrigă complicată şi o cursă palpitantă pentru justiţie şi aflarea adevărului, Lee Child îl pune la încercare pe Reacher — şi îl face să se întrebe cine este, ce a făcut şi cum va arăta viaţa sa în viitor.

O cursă ameţitoare, ce te ţine cu sufletul la gură! Una dintre cele mai bune cărţi ale seriei Jack Reacher, cu o intrigă foarte bine construită şi răsturnări de situaţie surprinzătoare. -- The New York Times

Nimeni nu-l egalează pe Reacher, un împătimit al acţiunii şi al situaţiilor periculoase. Deviza lui: M-am antrenat să transform frica în agresiune. -- Kirkus Review


Premiul Goncourt 2013

Într-o Franţă traumatizată de război, care-şi numără cei un milion şi jumătate de morţi, doi supravieţuitori ai conflagraţiei pun la cale o escrocherie la nivel naţional de un cinism absolut.
Primul Război Mondial s-a încheiat — Albert şi Édouard, doi soldaţi ale căror vieţi au fost definitiv distruse, îşi dau repede seama că ţara nu mai are nevoie de ei.

Franţa îşi glorifică morţii, pe când supravieţuitorii, eroii anonimi sunt daţi uitării.

Albert, funcţionar timid, şi Édouard, artist extravagant, vor riposta în felul lor inedit la ignoranţa şi dispreţul unei societăţi aflate în degringoladă.

La revedere acolo sus este o frescă necruţătoare, uimitoare prin construcţia şi puterea sa evocatoare.

În atmosfera crepusculară a unui viitor care întârzie să se arate, populată de paiaţe amărâte şi de laşi ajunşi eroi peste noapte, Pierre Lemaitre descrie imensa tragedie a acestei generaţii pierdute cu un talent şi o măiestrie impresionante.



Pentru protagonistul romanului Portbagaj, un individ abrutizat şi stăpânit de fascinaţia răului, singura cale spre celebritatea literară e impostura. După ce şi-a însuşit pe nedrept un manuscris pe care l-a publicat sub numele său, găseşte întâmplător jurnalul Alinei, soţia lui. Frustrat şi neîmplinit, se cufundă cu voluptate în lectura paginilor secrete, descoperind lucruri teribile care pun într-o lumină cu totul nouă întreaga sa căsnicie.

Portbagaj a fost recompensat cu Premiul „Tânărul scriitor al anului 2013" pentru roman în manuscris, acordat de Filiala Bucureşti Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates