Social Icons

.

27 May 2014

Noutăţi Editura Trei #3

Cartea I din Trilogia Confluenţei

Oraşele şi maşinăriile străvechi, aflate în dezintegrare pe planeta Confluenţa sunt atât de misterioase, încât par magice. Plecat din necropola Aeolis spre enigmatica metropolă Ys, Yama descoperă secretele trecutului său, pe măsură ce este prins în iureşul unui război de interese politice şi religioase.

„Prin Copilul fluviului, McAuley începe o trilogie care descrie dispariţia unei civilizaţii uluitoare." -- Washington Post

„O saga SF/fantasy ambiţioasă, ce se desfăşoară pe o planetă unde tehnologiile sunt străvechi şi interzise." -- Library Journal

„ …o fuziune de hard SF şi fantasy… un viitor incredibil de fantastic, dar care, în timp, se dovedeşte a fi guvernat de raţiunea ştiinţifică." -- Locus



Premiul British SF Association 2002

Oraşul a fost înfiinţat de roboţii care purtau materialul genetic necesar apariţiei oamenilor pe o planetă încă necolonizată. A fost construit în jurul unui abis ale cărui gaze şi aburi erau utilizate pentru a genera energie şi atmosferă. Oraşul Abisului a cunoscut o utopie de 200 de ani, „Belle Epoque", în care tehnologia a avansat până la un stadiu în care implanturile şi nanotehnologia făceau nemurirea viabilă.

Apoi a sosit Epidemia Fuziunii….

"Reynolds transmută space opera într-o poveste de mister picaresc cu accente baroce şi noir. Gândiţi-vă la cartea aceasta ca la o combinaţie între filmul Blade Runner şi unul dintre romanele de aventuri ironice ale lui Jack Vance." --Publishers Weekly



Puţini scriitori au curajul să-şi dezvăluie secretele personale. Pascal Bruckner o face în paginile acestui roman-confesiune.

În fiecare seară, sub privirea iubitoare a mamei, fiul cel bun se roagă la Dumnezeu ca tatăl lui să moară. De ce? Pentru că este un soţ violent şi pervers, un antisemit patologic.

Fiul său va face totul pentru a nu-i semăna.Va fi studentul lui Jankélévitch şi al lui Barthes, cel mai bun prieten al lui Alain Finkielkraut; considerat ca făcând parte dintre "intelectualii evrei" cu care se identifică fără a fi evreu, va iubi femei cu rădăcini îndepărtate, va fi un tată iubitor şi un scriitor de succes.

Fiul cel bun este un adevărat "roman al originilor", în care Pascal Bruckner relatează aventura sa personală şi intelectuală, oferindu-ne totodată cheia întregii sale opere.





Maestro este portretul unei epoci. Grotescul, tuşa groasă, demonicul şi angelicul se îmbină pentru a schiţa peisajul halucinant al unei lumi pline de cinism şi cruzime. E o lume de marionete, fără suflet. Personajele se confruntă fără iluzii şi speranţe în mîntuire şi adevăr. Este romanul lumii româneşti în tranziţie. Fundalul acestei poveşti îl constituie lumea televiziunii, descrisă de un fin cunoscător al ei. În acest spectacol populat de spectre se distinge figura tutelară a lui Avram Duca, scriitor care trăieşte în exil. Descifrarea destinului lui trădează o istorie tragică. În totul – un roman extraordinar care se citeşte pe nerăsuflate.






Ahmed şi Sinan, doi diplomaţi recunoscuţi şi apreciaţi, sunt trimişi în misiune la Paris, unde trebuie să se asigure de buna desfăşurare a unui amplu eveniment cultural.

Operaţiunea Serüven este menită să schimbe imaginea ţării lor în Franţa, cu ocazia aderării Turciei la Uniunea Europeană.
Numai că acest eveniment cultural atrage din partea potrivnicilor aderării Turciei o rezistenţă susţinută de tot felul de tentative tragicomice de sabotare.

Fiind totodată jurnal de călătorie, thriller diplomatic şi fabulă filosofică, această carte plină de umor şi imposibil de inclus într-o singură categorie înlătură bariere şi face lumină într-o lume a blocajelor administrative şi a intereselor absconse.

De-a lungul misiunii lor vecine de multe ori cu eşecul, Ahmed şi Sinan vor avea de înfruntat tot felul de obstacole. Dar calităţile lor de diplomaţi experimentaţi şi abili îi ajută să iasă triumfători din toate încercările şi să neutralizeze orice tentativă de sabotare.

Operaţiunea va avea un mare succes, însă cei doi, care aşteptau o recompensă pentru eforturile depuse, se lovesc de o tăcere pe care nu o înţeleg.




„Exuberanţa lui Jake impregnează fiecare pagină şi dă poveştii un ritm alert şi jucăuş." Publishers Weekly

Am început să scriu în şcoala primară. Dar nu pentru că aş fi făcut o pasiune arzătoare pentru a-mi pune gândurile pe hârtie. Nici vorbă. Am fost OBLIGAT de mama; voia, conform planului ei malefic, să-mi distrugă orice şansă de a mă bucura de o vară plină de distracţie. După câţiva ani de exerciţiu a început să-mi placă de-adevăratelea să scriu şi sper că veţi avea ocazia să-mi citiţi cărţile. Dacă vreţi să aflaţi despre EXTRAORDINARITATE, mă găsiţi pe JustJake.com sau pe Twitter @jakemarcionette.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates