Social Icons

.

08 May 2014

Scriitori celebrii şi cărţile lor

1. Richelle Mead


S-a născut în 12 noiembrie 1976, în Michigan, SUA. Este căsătorită şi are un fiu. Locuieşte în prezent în Seatle, cu soţul ei şi cu 4 pisici.
Este o scriitoare de fantezie şi young adult. În 2007 a debutat cu două serii, una pentru tineri Academia Vampirilor şi una pentru adulţi Georgina Kincaid.







Academia Vampirilor a fost publicată în România de către editura Leda şi conţine 6 volume:

   1. Academia Vampirilor
   2. Iniţierea
   3. Atingerea Umbrei
   4. Jurământ de Sânge
   5. Limitele Spiritului
   6. Sacrificiu Final

 Prezentare: Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere pe aceştia de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri. Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregateşte să devină garda de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complica din cauza unei idile tăinuite şi interzise.

Bloodlines este o serie secundară din seria Academia Vampirilor şi îi are ca eroi principali pe Alchimista Sydney Sage şi prietenii ei.  Va conţine 6 volume dar încă nu au fost publicate în România.

  1. Bloodlines
  2. The Golden Lily
  3. The Indigo Spell
  4. The Fiery Heart
  5. Silver Shadows
  6. Titlu necunoscut

Prezentare: Sydney a pierdut încrederea Alchimiștilor după episodul cu Rose, și probabil nu o vor ierta vreodată pentru asta, dar știe prea bine că dacă renunță la ea, următoarea aleasă va fi sora ei mai mică, Zoe. Când se ivește o nouă misiune care ar putea să o achite în ochii colegilor ei, o apucă cu ambele mâini, dar nimic nu este atât de simplu pe cât pare. Sarcina ei va fi să o protejeze pe prințesa Dragomir în timp ce scapă de șeful de coșmar, Keith, și încearcă să-i dea de cap celui care s-ar putea să prezinte cea mai mare provocare dintre toate Adrian Ivashkov.

Georgina Kincaid conţine 6 volume şi a fost publicată de editura Leda.
  
  1. Tristeţi de Sucub                
  2. Nopţi de sucub
  3. Vise de sucub
  4. Patimi de sucub
  5. Taine de sucub
  6. Dezvăluiri de sucub

Prezentare:  Georgina Kincaid este sucub - adică un demon sexy şi plin de glamour, care seduce muritorii şi le absoarbe energia. Deşi aparent să fii sucub pare ceva spectaculos, Georgina nu poate avea o viaţă amoroasă normală, căci asta ar însemna să facă rău celor doi bieţi muritori de care se simte atrasă, scriitorul Seth Mortensen şi fermecătorul Roman.
Dragostea trece însă pe locul secund atunci când în lumea nemuritorilor din Seattle se iveşte o ameninţare: vampiri şi drăcuşori deopotrivă sunt atacaţi, iar Georgina, investigând de una singură, descoperă existenţa unor creaturi respinse atât de rai, cât şi de iad, şi care vor să se răzbune...

 În engleză seria Dark Swan.
  1. Storm Born
  2. Thorn Queen
  3. Iron Crowned
  4. Shadow Heir

 Prezentare: Eugenie Markham nu a cerut nimic din toate astea. Până în prezent, ea a fost mulțumită cu slujba ei ca un șaman independent, lupta și alungarea creaturilor supranaturale. Când se face o profeție şi devine mai dintr-o dată cea mai populară, Eugenie se trezește că luptă cu pretendenţi supranaturali nedoriţi, precum și cu relele din trecutul ei ...
  
  A mai scris şi câteva antologii:

  1. Brushstrokes- Dreams&Desires Vol. 1
  2. City of Demons- Eternal Lover
  3. Blue Moon- Immortal: Love Stories With Bite
  4. Sunshine- Kisses From Hell
 
 Părerea mea: Mie îmi place stilul srciitoarei Richelle Mead şi chiar pot spune că se află în topul meu personal de 5 scriitori preferaţi. Am citit doar seria Academia Vampirilor, (filmul nu l-am văzut, încă) şi seria Gergina Kincaid. Celelalte, sper să le citesc când vor fi publicate de vreo editură şi la noi în ţară. 
 Voi aţi citit ceva scris de această scriitoare "unică şi fascinantă"? Care va impresionat mai mult?

1 comment:

  1. Am citit intreaga serie Georgina Kincaid. Trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare admiratoare a cartilor cu vampiri, sucubi, sau alte fiinte supranaturale, dar aceasta serie mi-a placut. A avut de toate: suspans, dragoste, emotii, puritate. Georgina a devenit una dintre eroinele mele preferate, alaturi de Scarlett O'Harra, din Pe aripile vantului, Olguta din La Medeleni si Diana Slavu, din Panza de paianjen.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates