Social Icons

.

12 January 2014

Recenzie:Şcoala supunerii de Marina Anderson

  




Daca ai devorat Fifty Shades, pregateste-te sa citesti Scoala supunerii. Un roman indecent despre emancipare sexuala si acceptare a propriului erotism

Natalie Bowen, o femeie de cariera din Londra, este invidiata de multa lume, insa viata ei personala e un dezastru. Barbatii nu pot sa se impace cu succesul ei, iar Natalie crede ca nu va gasi niciodata fericirea adevarata. Cand aude despre o scoala exclusivista de weekend numita Paradisul, un loc unde vizitatorii sunt initiati in placeri pe care nu si le-ar fi imaginat niciodata, Natalie e socata de idee - totusi nu reuseste sa-si infranga dorinta de a afla mai multe. Asadar, decide ca e timpul sa-si alunge temerile. Ajunsa la Paradis, il cunoaste pe enigmaticul si disciplinatul Simon, un barbat obisnuit sa obtina tot ce vrea.

„Dupa doar un singur weekend devenise dependenta de placerile pe care invatase sa le savureze aici, in acest asezamant foarte special. Daca cineva i-ar fi spus cat de erotic i s-ar parea sa fie fortata sa se supuna, sa devina obedienta, i-ar fi ras in nas. In toate relatiile, ea detinuse controlul si asa ii placea sa fie. Dar experienta ei la Paradis o schimbase complet... “

Marina Anderson este pseudonimul unei autoare consacrate de literatură erotică. Printre romanele sale se numără Dark Secrets, A Celebration of Hearts,Forbidden Desires, House of Decadence.

Vreau să mulţumesc sponsorului nostru Editura Trei pentru şansa de a citi această carte! Ea poate fi comandată AICI alături de multe alte titluri!



    Am vrut de foarte multă vreme să citesc această carte şi în sfârşit am avut ocazia. Încă nu ştiu ce simt în legătură cu ea, sunt cam confuză, dar o să încerc să vă explic în mare despre ce este vorba.

    Natalie este o femeie de succes care conduce o revistă dedicată femeilor la fel ca ea. Femei care nu au timp de relaţii datorită serviciului, sau care nu pot avea o relaţie pentru că sunt mult prea dominatoare. După despărţirea de iubitul ei, aceasta decide că trebuie să facă o schimbare. Prietena ei cea mai bună îi povesteşte despre Paradis şi cât de mult a ajutat-o acest loc. Natalie este curioasă să vadă dacă îşi va lăsa amprenta şi asupra ei misteriosul club. Ajunsă acolo toate lucrurile, pe care credea Natalie că le ştie în materie de sex îi sunt demontate instant de senzualitatea şi depravarea acelui loc. Aici îl cunoaşte pe Simon, cel care îi va fi îndrumător şi care o va face să se abandoneze complet pentru a primi şi mai multă plăcere. O va învăţa să ofere fără să ceară şi să cedeze întunericului care o cheamă. Sunt foarte multe lucruri pe care normal ea nu le-ar fi făcut niciodată, dar ameninţarea că trebuie să plece acasă dacă nu duce la bun sfârşit acele lucruri, o determină să încerce.

    Am rămas şocată, cred că acesta este cel mai bun cuvânt, pe care-l pot folosi. Şocată de limbajul foarte dur, dar incitant care îţi dădea impresia că toate lucrurile care se întâmplă sunt absolut normale. Mi-a fost foarte greu să trec peste anumite capitole şi să citesc în continuare, dar în cele din urmă am reuşit.

    Consider că este o carte TABU, care nu o să satisfacă toate gusturile. Dacă nu sunteţi siguri că doriţi să păşiţi în această lume libertină şi depravată, atunci nu este o carte pentru voi. În schimb dacă doriţi să vă testaţi limitele şi vreţi o provocare, atunci este o carte care chiar vă va testa din plin autocontrolul.

„- Trebuie să fie alegerea ta, decizia ta, este un pas important. Natalie, nimeni nu poate hotărî în locul tău. Noi nu suntem aici ca să-i forţăm pe oameni să facă lucruri împotriva dorinţei lor.

- Dar mă aflu aici pentru a învăţa supunerea. (…) Doar trebuie să mă supun, nu?

- Nu în această împrejurare, răspunse el. De ce îţi este atât de teamă?

- Cred că îmi este teamă de mine însămi, se confesă ea”.

    Relaţia dintre Natalie şi Simon a fost fascinantă într-un mod straniu. Chiar dacă cei doi se înţepau şi păreau că nu se suportă în majoritatea timpului, atunci când se atingeau ieşeau scântei. Dorinţa lor era electrizantă şi nevoia acută unul de altul nu le dădea pace.

    Mi-a plăcut că în cele din urmă Natalie şi-a dat seama că sexul te poate satisface fizic, dar sentimental te lasă neîmplinit şi vulnerabil. Nu ştiu dacă experienţa de la Paradis a ajutat-o foarte mult, dar cred că a fost mai mult un fel de loc de legătură unde trebuia să-l întâlnească pe Simon. Cei doi chiar sunt suflete pereche şi din păcate fiecare vrea să domine cât poate de mult, dar nici unul nu vrea să i-se supună celuilalt pe deplin. Chiar dacă Natalie a trecut prin Iad până să-l lase pe Simon să preia controlul, nici atunci nu era pe deplin supusă lui. Cât despre el, am fost lăsată fără cuvinte de autocontrolul său incredibil, care se manifesta în general în puncte critice unde nimeni nu poate avea o asemenea putere asupra corpului său. Ei bine el se pare că a reuşit să ajungă la această performanţă.

    Per total a fost o carte care a avut destul de multe puncte slabe, peste care nu prea pot să trec uşor, dar a avut şi replici savuroase care chiar au fost pe gustul meu. În final vreau să vă reamitesc că nu este o carte pentru toată lumea, ci mai mult pentru cei atraşi de o parte întunecată a sexualităţii şi care îşi doresc să citească o carte scrisă fără inhibiţii.

Nota mea 3,5/5



No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates