Social Icons

.

28 January 2014

În curs de apariţie


În curs de apariţie
                           
                 .....la Editura RAO



Nasterea iernii. seria Lumea fara zei. Cartea intai

Brian Ruckley

BIBLIOTECA RAO
Domeniu de editare: fantasy
ISBN: 9786066095136
Nr. Pagini: 544
Aparitie: 29.1.2014
Pret: 45 RON
................................................................................

  Se spune că lumea nu mai e ce a fost odată. La început a fost o singură rasă. Dar i-a dezamăgit pe zeii care o făcuseră şi aceştia au distrus-o. În locul ei au creat alte cinci, rasele celui de-Al Doilea Ev: Whreinină şi Saolină, Huanină şi Kyrinină şi Anaină. Acum, după veacuri întregi de vrajbă şi trădări, urmaşii rasei Anaine, împărţiţi în clanuri Blood, se războiesc între ei cu aceeaşi sete neostoită de sânge. Armistiţiul fragil dintre Adevăraţii Blood este pus în pericol când oştirile Drumului Negru se întorc din surghiunul în care au fost izgonite. Însă, în timp ce vuietul bătăliei se înăspreşte, un om îşi urmează calea, la capătul căreia o putere cumplită va prinde viaţă în el - iar moştenirea sa va rămâne scrisă în sânge.







Destinul lui Conrad




Lumea în care trăieşte Conrad e pe punctul de a fi perturbată de lucrurile stranii care se petrec la castelul Stallery. Cineva a antrenat bursa de mărfuri în nişte experimente de magie probabilistică, iar afacerile tuturor merg prost, mai puţin cele ale profitorilor de la Stallery.

Deşi Conrad nu-şi doreşte altceva decât să continue şcoala alături de prietenii săi, află că poartă o karmă nefastă şi că îl aşteaptă un viitor sumbru. Ca să îndrepte lucrurile, se va angaja ca servitor la castel şi va pândi momentul confruntării cu persoana care-i pricinuise soarta rea, cea răspunzătoare şi de turbulenţele magice.

Dar totul se complică, în misiunea sa Conrad leagă prietenii noi, se aventurează prin locuri interzise şi clădiri suprapuse şi, cum era de aşteptat, îl întâlneşte şi pe Chrestomanci…



Rao a mai publicat două volume în 2011:

Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant




Publicat în 1988, “Cele nouă vieţi ale lui Christopher Chant” face parte din multiubita serie “Chrestomanci”.

Acţiunea are loc într-o lume în care magia este la ordinea zilei şi unde se conturează copilăria faimosului vrăjitor care va juca unul dintre rolurile principale în toate romanele din serie. Deşi părinţii săi practică magia, Christopher nu beneficiază prea mult de afecţiunea lor şi îşi găseşte alinarea în călătoriile din vis, putând face escapade în alte lumi cu o uşurinţă invidiată de alţii.

Unchiul Ralph, un afacerist rapace, va profita de abilitatea lui Christopher pentru a obţine bunuri magice pe care să le vândă pe piaţa neagră. Părinţii săi se despart, este trimis la internat şi apoi la un expert în vârstă care va des coperi de ce totuşi Christopher nu ia note bune la magie. Într-una dintre misiunile sale, el va afla că are mai multe vieţi şi puteri deosebite.

Trai de vrăjitor

Sora lui Cat, Gwendolen, este o vrăjitoare şi destinul ei, spune lumea, este “măreţ”. Astfel încât nu surprinde pe nimeni că un străin înalt şi brunet vine şi le ia pe amândouă să locuiască la castelul Chrestomanci. Dar viaţa la castel nu este chiar aşa cum se aşteptau.

Cărțile au fost publicate la intervale diferite de timp într-o ordine puțin mai ciudată. Autoarea a precizat totuşi că aceste ar putea fi citite conform listei de mai jos pentru o cronologie mai bună şi pentru a fi mai uşor de urmărit.









                      .....la Editura Arthur



Darul lui Jonas de Lois Lowry



Lumea în care trăieşte Jonas pare a fi una perfectă. Totul e sub control. Frica, suferinţa şi războiul au dispărut. Nimeni nu are de făcut vreo alegere. Fiecărei persoanei i s-a desemnat un rol în cadrul comunităţii, iar conducătorii ei iau toate deciziile, fără a face vreo greşeală. Dar destinul şi misiunea lui Jonas vor fi diferite de ale celorlalţi.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates