Social Icons

.

19 January 2014

Recenzie: Revelaţia de Sylvia Day

Dorinţă. Pasiune. Revelaţie. O iubire care sfidează convenţionalul.

„Gideon Cross. Bărbatul visurilor mele – frumos și perfect pe dinafară, rănit și torturat pe dinăuntru. O flacără strălucitoare și arzătoare care îmi pârjolește trupul cu cele mai întunecate plăceri. Nu pot să stau departe de el. Nu vreau s-o fac. El este obsesia mea... dorința mea... este al meu.

Suntem două ființe cu un trecut violent, care îndrăznesc să spere la un viitor împreună. Între noi, totul este prea dificil, prea dureros... cu excepția clipelor când este pur și simplu perfect – acele momente când foamea fizică și dragostea disperată ne aruncă în cea mai frumoasă nebunie.

Suntem legați de o pasiune care ne poartă dincolo de limite, spre cea mai dulce și periculoasă obsesie...”


Mulţumesc Editurii Litera pentru şansa de a citi această carte! Ea poate fi comandată AICI la preţ redus aproape la jumătate!


“People get over love. They can live without it, they can move on. Love can be lost and found again. But that won't happen for me. I won't survive you, Eva.”

“I love you. Still not the right word, but i know you want to hear it.”

    Iubirea de foarte multe ori nu poate învinge totul. Nici măcar în cărţi iubirea nu este suficientă, ea nu poate lega două destine, dacă unul dintre acestea nu îşi are locul în lumea aceea. Am învăţat că de multe ori obsesia este mai puternică decât iubirea şi că aceasta poate lega mai strâns decât orice, două suflete. Această obsesie care te consumă şi te face sclavul şi stăpânul persoanei fără de care timpul s-ar opri în loc, iar viaţa ta ar intra într-un mare impas. Înainte nu înţelegeam diferenţa dintre dragoste şi obsesie, dar Gideon şi Eva m-au învăţat care este diferenţa. M-au învăţat că ceea ce simt unul pentru altul este mai presus decât iubirea, că cele două cuvinte pentru ei nu înseamnă decât o confirmare a unor sentimente inexplicabile.

    În volumul doi aflăm mai multe lucruri despre acest tsunami răvăşitor pe nume Gideon Cross., unele pe care poate nu suntem pregătiţi să le înfruntăm, dar care sunt cruciale pentru a-l înţelege şi a-i fi alături.

 “I am obsessed with you, angel. Addicted to you. You're everything i've ever wanted or needed, everything i've dreamed of. You're everything. I live and breathe you. For you.”

“You’re the greatest risk I’ve ever taken.” His pressed his lips gently to mine. “And the greatest reward.”

    Dacă aţi citit primul volum din serie sigur aţi aflat despre demonii care o bântuie pe Eva, dar probabil presupuneţi şi ce secret îngrozitor ascunde Cross. Ei bine aceşti demoni nu le dau pace nici măcar o secundă. Îi aruncă de colo, colo nenorocindu-le viitorul şi orice şansă de a clădi ceva împreună. Sentimentele celor doi sunt puse la grea încercare mai ales de comportamentul lui Gideon, care pare impasibil la sentimentele Evei pentru el. Totuşi el îi cere un singur lucru şi anume să aibă încredere în el. Fata nu ştie ce să facă, dar îl ascultă şi îi oferă toată încrederea de care este capabilă o fiinţă care se agaţă cu disperare de o speranţă. Eva este un personaj foarte puternic, care niciodată nu renunţă fără luptă, care îşi doreşte cu disperare să îşi pună ordine în gânduri şi să renunţe la obsesia pentru Gideon, care o macină şi o distruge. Chiar dacă ea încearcă să se ţină departe de el, sentimentele sunt mult prea puternice şi nevoia care îi consumă aproape că-i omoară.

    Cary în schimb încearcă să-i fie alături, dar nici viaţa lui nu este mai uşoară, acesta suferind pentru că nu poate învăţa cum să fie alături de persoana iubită fără să o înşele şi să o rănească. În volumul doi acesta nu se maturizează, dar încearcă să nu-şi mai rănească iubitul, ci să-l facă să înţeleagă că trebuie să-l accepte exact aşa cum e pentru că nu are de gând să se schimbe prea curând.

“The only way I'm keeping my hands off her is if I'm dead. Find another way to fix us.”

“Because of you, the world makes sense to me in a way it didn't before. I have a place now, with you.”

    Niciodată nu aş fi crezut că patima pentru o persoană poate fi atât de puternică, dar Sylvia Day reuşeşete să ne atragă în lumea acestor personaje, care nu te lasă să le afli secretele, decât atunci când te aştepţi mai puţin. Alături de Gideon şi Eva vei învăţa să ierţi şi să uiţi, să iubeşti mai presus de orice barieră impusă de raţiune şi să crezi orbeşte într-o persoană, care te distruge pe zi ce trece mai tare.

    Acţiuniile lui Cross vi-se vor părea incredibil de sadice şi enervant de ciudate, dar credeţi-mă când vă spun că nu trebuie să-l judecaţi. Aveţi încredere în el, cum am ales şi eu să am şi nu veţi regreta nici măcar o secundă. Când ajungeţi la sfârşitul cărţii veţi înţelege de ce Gideon a făcut tot ce a făcut. Trebuie doar să-i fiţi alături şi să nu-l blamaţi prea tare pentru că îi sfâşie sufletul Evei, din păcate nici el nu este cu mult mai bine decât ea.

“I didn't know I was looking for anything until I saw you.”

“He was my drug, and I had no desire to kick the habit.”

    Am fost foarte confuză în final, nu ştiam dacă să ţip sau să plâng de amărăciune. De ce această stare, pentru că Gideon ne spune care sunt demonii trecutului care l-au transformat în ceea ce este azi. Vom înţelege de ce banii săi nu sunt o bucurie ci o necesitate care să-l apere de cei care i-au făcut rău. Vom înţelege că puterea dobândită aduce cu ea şi un mare dezechilibru psihic şi emoţional pe care Gideon cu ajutorul Evei se chinuie să-l pună în balanţă. Nici unul nu este perfect, dar fiecare luptă pentru celălalt. După mine cei doi sunt suflete pereche pentru că nu pot respira unul fără altul!

Nota mea 5/5


No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates