Social Icons

.

29 August 2014

Cărţi pe care ar trebui să le citeşti înainte de a fi ecranizate

Cărţile şi ecranizările:

Anul viitor nu face excepţie de la regulă şi vom avea marele noroc ca unele cărţi de mare succes să fie ecranizate pe marele ecran. Criticii de film britanici spun că aşteaptă cu nerăbdare anul 2015, mai ales că există o serie de cărţi pe care trebuie, într-adevăr, să le citeşti înainte ca filmele să fie lansate în cinematografele din întreaga lume.

 Titluri de cărţi care vor ajunge pe marele ecran şi ne vor încânta în 2015:

 FIFTY SHADES OF GREY


13 FEBRUARIE 2015
Gen: Dramă/Romance
Distribuţia: Dakota Johnson
                   Jamie Dornan
                   Aaron Taylor-Johnson
                   Marcia Gay Harden
                   Luke Grimes

Locurile unde au fost făcute filmările sunt: Vancouver, Canada, British Columbia

Soundtracks: Crazy in love

Povestea filmului este inspirată din bestseller-ul mondial al autoarei britanice Erika Leonard, care se semnează cu pseudonimul E.L. James şi îi are în centru pe studenta Anastasia Steele şi un cuceritor şi misterios om de afaceri, Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi de secrete întunecate.







WILD
6 FEBRUARIE 2015

Gen: Dramă/Biografic

Distribuţia: Reese Witherspoon
                    Laura Dern
                    Brian Van Holt
                    Gaby Hoffman
                    Kevin Rankin

Povestea: Filmul este bazat pe autobiografia lui Cheryl Strayed, o femeie care şi-a consemnat drumeţia(excursia pe jos) de 1100 de mile, urmând linia Pacific Crest Trail. Pelicula este, povestea unei femei care începe o lungă călătorie pe jos, pe distanţa a mai bine de 1500 de kilometri, pentru a se recupera de pe urma unei tragedii de familie. Călătoria a fost un fel de "recuperare personala" pentru Cheryl Strayed, care şi-a pierdut mama în faţa unei boli cumplite(cancerul), s-a luptat cu dependenţa şi s-a despărţit de soţul ei.




FALLEN
2015

Gen: Aventuri/Dramă/Fantastic/ Romantic/Dragoste/Thriller
Distribuţia: Jeremy Irvine
                   Harrison Gilbertson
                   Daisy Head
                   Addison Timlin
                   Joely Richardson

Povestea: Unii îngeri sunt sortiţi căderii! Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori. Misterios şi distant, el îi atrage atenţia Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbuşitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de şaptesprezece ani, se îndrăgosteşte de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de  tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole şi sfârşeşte tragic de fiecare dată când se întâlnesc. Într-un decor apăsător şi opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori şi unde umbrele veghează ameninţător orice mişcare, povestea lor evocă un romantism diafan şi angelic. Periculos de incitant şi întunecat   de romantic, "Fallen" este un thriller fascinant şi povestea de dragoste supremă.

INFERNO

18 DECEMBRIE 2015


Gen: Dramă/Crimă/Mister
Distribuţia: Tom Hanks
Povestea:  Scriitorul Dan Brown a fost în spatele unei serii de cărţi grozave ca: "Codul lui Da Vinci", "Îngeri şi Demoni" şi altele. După ce aceste titluri au fost adaptate pentru marele ecran, acum este rândul unui nou roman, "Inferno", să fie adaptat la o versiune cinematografică.
Profesorul Robert Langdon este din nou atras într-un mister aproape imposibil de dezlegat şi într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi. Sub semnul uneia dintre cele mai misterioase şi longevive capodopere ale literaturii, Infernul lui Dante Alighieri, aventurile la Florenţa ale reputatului profesor au ca scop oprirea unui act terorist ce va afecta soarta fiecărei persoane de pe glob.


TESTAMENT OF YOUTH
2015
Gen: Biografic/Dramă/Istoric

Distribuţia: Kit Harington
                    Emily Watson
                    Hayley Atwell
                    Dominic West
                    Alicia Vikander

Povestea: Este autobiografia lui Verea Brittain. Acoperind o perioadă lungă de timp, între 1900 şi 1935, cartea "Testament of Youth" este despre o tânără femeie care se maturizează în timpul Primului Război Mondial şi tot aici este vorba despre impactul pe care războiul l-a avut asupra vieţilor femeilor din acele vremuri. Cartea a fost adaptată pentru marele ecran de Juliette Towhidi, iar regia este semnată de James Kent. Filmările sunt încă în curs de desfăşurare.

Ce spuneţi aţi citit cărţile? Sau sunteţi ca mine şi nu aţi citit decât trei din ele? Am speranţă că vor fi nişte filme extraordinare, interesante şi captivante la fel ca şi cărţile.


5 comments:

  1. Aștept Inferno; sunt foarte curioasă.

    ReplyDelete
  2. Nu ştiam că "Fallen" a fost ecranizată.
    Mulţumim pentru listă! :-D E foarte folositor.

    ReplyDelete
  3. Nu-mi place actorul care a fost ales pentru rolul lui Christian Grey

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates