Social Icons

.

20 August 2014

Recenzie: Micuţele mincinoase de Sara Shepard

Titlu:Micutele mincinoase
Titlu original:Pretty little liares
Autor:Sara Shepard
Nr de pagini:320
Editura:LEDA
An aparitie:2011
Comanda: AICI 
Punctaj:4.5/5

Prezentare: Fereste-te de fetele frumoase cu secrete întunecate!
Spencer râvneşte la iubitul surorii ei. Aria are fantezii erotice cu profesorul său de engleză. Emily s-a îndrăgostit de noua ei colegă de şcoală. Iar Hanna apelează la soluţii dezgustătoare ca sa-şi menţină frumuseţea.

Dar, de când prietena lor Alison a dispărut, ele trebuie să păstreze un secret şi mai important.
De unde ştiu eu? Uite că eu ştiu totul despre fetele rele care au fost cândva, fetele obraznice care sunt acum şi secretele întunecate pe care trebuie să le păstreze. Şi... ia ghiciţi ce voi face? Vă voi spune tot ce ştiu...

Recenzie:

Primul volum din seria Micuţele mincinoase ma captivat complet. Era ceva nou pentru mine, nu mai citisem de mult o carte care nu are legătură cu creaturiile supranaturale. Sinceră să fiu am pornit cu gândul că nu-mi va plăcea dar am rămas impresionată plăcut. Stilul autoarei este foarte dinamic şi te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Cartea le are în prim plan pe 5 bune prietene care trăiesc în minunatul oraş Rosewood din Pennsylvenia. Fiecare ascude câte un secret mai mult sau mai puţin rău. Hanna este bulimică, Emily este lesbiană, Aria are o relaţie cu profesorul de engleza şi Spencer se dă la logodnicul surorii ei. Ultima, dar nu cea din urmă este Alison, fata populară şi frumoasă care aduce împreună aceaste fete, le modelează şi le ţine aproape, ea este cea care le leagă. Cea care ştie totul despre ele.

Dar ce se întâmplă când într-o zi, Ali dispare şi nimeni nu mai ştie nimic de ea? Ei bine prietenele se despart şi fiecare o i-a pe alt drum. Aria pleacă în Irlanda, împreună cu familia ei, Hanna reuşeşte să devină cea mai populară fată din liceu împreună cu Mona, o tocilară de care Alison îşi bătea joc, dar care reuşeşte împreună cu Hanna să se facă remarcată. Frumoase, la modă şi populare din grase, urâte şi tocilare, interesant nu? Emily işi continuă liniştită antrenamentele de înnot şi Spencer continuă întrecerea acerbă dintre ea şi sora ei Melissa.

După trei ani de zile

Surprize, surprize, după un an de zile casa lui Alison este ocupată de noi locatari. O fată pe nume Maya şi părinţii ei de culoare. Dar ce s-a mai întâmplat în aceşti trei ani care au trecut?

Păi Aria s-a întors din Irlanda şi îi este destul de greu sa se adapteze in Rosewood, Hanna şi Mona devin cele mai în vogă fete din liceu, Emily face cunoştinţă cu Maya şi se pare că în secret aceasta are nişte sentimente confuze pentru ea şi sora lui Spencer are un nou logodnic Wren, care se pare, este mai mult interesat de Spencer decât de Melissa.

Toate cele 4 fete primesc fel şi fel de mesaje ciudate, care au apărut după ce Alison a dispărut şi care le-au bântuit, timp de trei ani de zile. Iniţial ele au crezut că este Alison dar după ce noii locatari din casa DiLaurentis vor să facă un teren de golf în curtea din spate, muncitorii descoperă cadavrul lui Alison.

Toată lumea vorbeşte despre asta şi fetele rămân şocate, dacă nu Alison le-a torturat şi chinuit cu mesaje care dezvăluiau cele mai intime secrete ale lor, atunci cine? Cine poate fi? Nimeni nu ştie A. este un mister.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates