Social Icons

.

08 April 2014

Atâtea cuvinte spuse de tine mă fac mereu să sper...


Vom continua cu un top “10 cărţi” pe care orice femeie ar trebui să le citească până la 30 de ani. Imi pare rău pentru băieţi! Poate data viitoare! ;)




Chemarea îngerului – Guillaume Musso

New York, aeroportul Kennedy. În sala de aşteptări aglomerată, un bărbat şi o femeie se ciocnesc, îşi cer scuze, apoi fiecare îşi vede de drumul lui. Madeline şi Jonathan nu se mai întâlniseră niciodată şi n-ar fi trebuit să se revadă. Dar, ajunşi la destinaţiile lor, descoperă că au încurcat telefoanele mobile. Când îşi dau seama de greşeală, sunt despărţiţi de zece mii de kilometri: ea are o florărie la Paris, el, se ocupă de un mic restaurant la San Francisco. Învinşi de curiozitate, fiecare cercetează conţinutul telefonului celuilalt. O dublă indiscreţie şi o revelaţie: vieţile lor sunt legate printr-un secret pe care-l credeau îngropat pentru totdeauna…



Mândrie şi prejudecată – Jane Austen

“Este un adev
ăr universal recunoscut ca un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă". Este fraza memorabilă cu care începe volumul şi piatra de temelie a întregii intrigi. Este povestea independentei şi curajoasei Elizabeth Bennet, una dintre cele cinci surori care trebuie să ia în casatorie pe bogatul, dar şi arogantul Mr. Darcy.
 
 


Atracţia – Sylvia Day


„Gideon Cross a intrat în viaţa mea ca un fulger în întunericul nopţii - impresionant
şi strălucitor, fierbinte şi neliniştitor. Am fost atrasă de el, aşa cum nu mi s-a mai întamplat vreodată în viaţă. Tânjeam după atingerea lui ca după un drog, chiar ştiind că mă secătuia de puteri. Eram un suflet chinuit, iar el a pătruns cu atata uşurinţă în cele mai adânci ascunzişuri ale inimii mele... Căci Gideon ştia. Era bântuit de proprii demoni. Şi fiecare a devenit pentru celălalt oglinda care îi reflectă cele mai profunde răni... şi dorinţe. Legăturile cu care m-a cuprins dragostea lui m-au transformat cu totul, şi m-am abandonat în întregime lui, dorindu-mi doar ca trecutul nostru întunecat să nu distrugă pentru totdeauna singura şansă la fericire pe care o găsisem în sfârşit...“
 

Invitaţie la vals –Mihail Drumeş
Romanul prezintă viaţa personajului principal masculin, felul in care se dezvoltă acesta, cum gândeşte şi nu în ultimul rând…cum iubeşte. Obişnuit să îşi seducă amantele, să le aibă şi apoi să le părăsească, numai de dragul sentimentului de măreţie, trufie, pe care îl simte atunci când ele îi cerşesc împăcarea, el îşi primeşte pedeapsa prin dragostea vieţii sale, Mihaela.
 
 

 
Jane Eyre – Charlotte Bronte

Un roman despre o tânără rezervată, a cărei poveste de dragoste continuă să impresioneze, şi în prezent, cititorii prin forţa sa de sugestie. Jane este o eroină neobişnuită, o orfană micuţă şi urâtă. În perioada şederii sale într-un cămin pentru copiii nobililor săraci, Jane este educată să devină profesoară pentru copiii aristocraţilor, îşi însuşeşte toate talentele pe care fetele nobile trebuie să le afişeze pentru a impresiona potenţialii soţi. De asemenea, are principii solide, este independentă şi incoruptibilă. Jane este imediat aruncată în lumea reală a iubirii ilicite. Prima ei slujbă este aceea de institutoare a micuţei Adele, pupila unui nobil de ţară, Edward Rochester.
   
Jurnalul Annei Frank – Anna Frank

Povestea tragică a Annei Frank e bine cunoscută. Împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani, de teama deportării în lagăr, în aşa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani când a intrat în Anexă. A ţinut aici un jurnal, devenind la un moment dat conştientă că el va reprezenta un document important după ce războiul se va sfârşi. În 4 august 1944, când finalul recluziunii părea foarte aproape, Anne şi ceilalţi şapte locatari ai Anexei sunt arestaţi şi mai târziu deportaţi cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu excepţia lui Otto Frank, toți vor muri. Anne şi sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei va publica şi va face cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale.

  Dragă John – Nicholas Sparks
 
John, un tânăr rebel şi confuz, renunţă la şcoală şi se înrolează în armată, neştiind ce altceva să facă în viaţă, până când o întâlneşte pe fata visurilor sale, Savannah. Atracţia reciprocă se transformă rapid într-o dragoste puternică, iar Savannah hotărăşte să-l aştepte pe John să-şi îndeplinească datoria faţă de ţară. Dar tragedia din 11 septembrie schimbă totul. John simte că trebuie să rămână alături de camarazii lui în aceste momente şi se înrolează pentru încă doi ani. Din nefericire pentru el, între timp, viaţa merge mai departe pentru Savannah care se îndrăgosteşte de altcineva. Scrisoarea care începea cu Dragă John frânge o inimă şi schimbă pentru totdeauna două vieţi. Întors acasă, John trebuie să se obişnuiască cu ideea că Savannah, acum o femeie măritată, este dragostea lui adevărată şi să ia cea mai dificilă decizie din viaţa lui.
 
   
Marele Gatsby – F.S.Fitzgerald
Povestea de dragoste a lui Jay Gatsby este în egală măsură o dramă a iluziei, dar şi o dramă a succesu­lui care atrage după sine, o nemărginită nefericire. Într-un anumit sens, Marele Gatsby e „un roman de tip Hollywood”, dar nu un roman despre filme, ci un roman ca un film. Puternic vizual, plasat în lumea paşnică a cartierului Queens şi în nevroza Manhattanului, roma­nul e vegheat, în scenele decisive, de ochii doctorului Eckleburg, un substitut al camerelor de filmat. Criticii au văzut în această imagine un simbol al lui Dumnezeu însuşi, care, tronând deasupra Văii Cenuşii, asistă impa­sibil la prăbu­şirea unei lumi care s-a dovedit nedemnă de miturile pe care şi le-a creat.

Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde
Basil Hallward pictează într-o bună zi portretul tulburător al lui Dorian Gray. Doar că, odată cu trecerea timpului, tânărul din tablou îmbătrâneşte, pe când modelul lui, Dorian, rămâne neschimbat. Fiecare faptă, fiecare an trecut lasă pe chipul pictat încă un semn, fără ca acest amănunt să fie cunoscut de ceilalţi; doar creatorul lui, Basil Hallward, ştie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urmă va ajunge şi el la confruntarea fatală cu reflexia sa pictată şi va sfârşi, îmbătrânit fără veste, victima misterioasă a imaginii din tabloul pe care atât l-a preţuit.
 




Să nu mă părăseşti – Kazuo Ishiguro

Katie H. este educatoare. Slujba ei este aceea de a-i ajuta pe „copiii-clone” să creadă că, în instituţia de la Hailsham, între vizionările de scene erotice din filme şi joacă, între colecţiile de reviste sau cărţi şi iazul cu rate, ei vor uita adevăratul şi unicul motiv al existenţei lor, acela de a dona organe. În scurta lor viaţă, care se întinde preţ de un număr limitat de „donaţii”, ei aşteaptă plini de speranţă ziua când vor avea parte de libertatea din spatele gardului de sârmă ghimpată şi când vor înceta să mai fie simple corpuri cultivate pentru piese de schimb.
 
 
O parte din ele le-am citit şi sper să fac la fel şi cu celelalte.
Voi le-aţi citit?
3SE - Emoţii






1 comment:

  1. Am putea adauga chiar sugestiva "Femeie la treizeci de ani", a lui Balzac.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates