Social Icons

.

08 April 2014

Écoute comme mon cœur est immense/ Je suis une enfant du monde…


Salut din nou, gaşcă! Acum sunt în toiul unei activităţi, unde ni se vorbeşte despre violenţă şi cam ce presupune aceasta. Voi ce activităţi aveţi astăzi în program?
Dar sa revenim la ce mi-am propus! Vreau să vă prezint una din cărţile citite anul trecut. Probabil că mare parte din voi a citit-o deja. În caz că mai sunt persoane care încă n-au facut-o, vă sfătuiesc să nu ezitaţi şi să puneţi mâna pe ea!
Este vorba despre “Sub aceeaşi stea” a lui John Green!
            Este una dintre cărţile care m-a impresionat cel mai mult şi aş reciti-o oricând cu cea mai mare plăcere. Deja mi s-a făcut dor de personaje! Vouă, nu?
Este o carte foarte emoţionantă, dar totodată, presărată şi cu momente amuzante, care te vor face să treci prin toate stările posibile şi care nu te va lăsa să te plictiseşti absolut deloc. Ai grijă să îţi pregăteşti pachetul de şerveţele din timp!
 
Autorul ne prezintă povestea a doi adolescenţi care luptă zi de zi împotriva aceleaşi boli cumplite. Întâlnirea adolescentei Hazel cu tanărul fermecător Augustus, are loc în cadrul unui grup de sprijin, unde se adună persoanele care sunt în diferite stadii de boală şi care aşteaptă o minune ce i-ar putea salva. Cei doi tineri pornesc într-o cursă contra cronometru, în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.
              Aceştia ne arată, prin ochii lor, că realitatea nu e întotdeauna ceea ce vrem noi să vedem: o lume ideală unde toţi suntem perfecţi şi în care nu putem fi atinşi de nimic. Hazel şi Augustus ne mai învaţă cum să ne trăim fiecare clipă la maxim şi cum să apreciem fiecare lucru, oricat de mărunt ar fi. Aşa o poveste de dragoste ca a lor, plină de durere, sfâşietoare, despre sacrificiu şi prietenie adevărată, foarte greu se mai găseşte în zilele noastre.
 
Acest roman impresionant este o lectură, care nu ar trebui să vă lipsească din bibliotecă şi pe care ar trebui să o citiţi măcar o dată, pentru că ne învaţă să apreciem mai mult viaţa şi ne dă multe sfaturi de care trebuie să ţinem seamă.
Vă recomand această carte din toată inima şi vă asigur că o să îndrăgiţi foarte mult povestea celor doi adolescenţi, aşa cum am făcut-o şi eu la rândul meu!
Şi nu putem să încheiem fără puţină muzică!
Indila – Dernière Danse
 

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates