Social Icons

.

20 April 2014

Recenzie: După şapte ani... de Guillaume Musso



    Artistă boemă şi temperamentală, Nikki dă buzna în viaţa liniştită şi ordonată a lui Sebastian, un lutier dintr-o veche și bogată familie newyorkeză. Deși sunt cum nu se poate mai diferiți, se iubesc cu pasiune și se căsătoresc.

    Dar căsnicia lor nu merge și, încet-încet, ura ia locul iubirii. După un divorţ furtunos, fiecare merge pe drumul lui. Până într-o zi, când dispariția misterioasă a fiului lor o face pe Nikki să-i ceară ajutorul fostului soț, pe care nu l-a mai văzut de şapte ani.

    Constrânşi să-şi unească forţele, Nikki şi Sebastian pornesc într-o urmărire plină de neprevăzut, care îi poartă de pe străzile Parisului până în inima junglei amazoniene. Prinși într-o conspirație infernală, cei doi au prilejul de a redescoperi o intimitate pe care o credeau pierdută pentru totdeauna.

    „Un cuplu à la Cary Grant și Katherine Hepburn, multe personaje interesante, o scriitură care dă dependență. Un roman pe care, vă asigur, îl veți citi cu sufletul la gură.“

Europe 1

    „Un thriller romantic, plin de emoții și de aventuri, de sentimente și de răsturnări de situație.“
Le Soir Magazine



    Doresc să mulţumesc Librăriei online Cărţi Diverse care mi-a oferit şansa de a citi această carte minunată! Librăria online Cărţi Diverse are o mulţime de titluri noi şi promoţii! Cartea de mai jos poate fi comandată de pe site-ul lor cu un click AICI!

Gândurile mele (Simona): 

    „ Între două fiinţe, oricât de apropiate ar fi, există întodeauna o prăpastie peste care iubirea (…) nu poate arunca decât o punte fragilă.” -Hermann Hesse

    „ Încă nu ştiu că am întâlnit marea iubire. Cea unică, adevărată şi incendiară. Cea care îţi dă totul, apoi îţi ia totul înapoi. Cea care îţi luminează viaţa şi apo ţi-o devastează pentru totdeauna. ”

    Iubirea este cel mai complicat sentiment din lume. De multe ori în sufletul nostru îşi face loc un firicel de interes faţă de o persoană, acest firicel începe să crească, iar sentimentele noastre încep să devină unice, începem să învăţăm ce înseamnă a iubi cu adevărat pe cinvea.

   Fiindcă un lucru era incontestabil şi Jeremy îl înţelesese:alături de Nikki se simţea viu. Jumătate înger, jumătate demon, femeia aceea degaja o vitalitate şi un neastâmpăr un pic adolescentin, combinate cu un magnetism animal care îl tulbura profund. Îgroziţi de pericolul care plana asupra copiilor lor, reuşiseră să treacă peste diferenţele dintre ei şi să acţioneze în echipă, în ciuda trecutului, a firilor lor atât de diferite şi a conflictelor. Sigur, tot nu ştiau să-şi vorbească altfel decât certându-se şi fiecare era încă plin de ranchiună, dar, exact ca în prima zi a relaţiei lor, exista între ei o alchimie, un cocteil exploziv de complicitate şi senzualitate.”

    În fizică ştiţi cum se spune, contrariile se atrag. Exact asta se întâmplă şi în cazul lui Sebastian şi Nikki. Cei doi nu se pot înţelege  fără a aprinde un nou conflict, fără a găsi un nou reproş pe care să-l emită. Cu toate astea se iubesc, se iubesc cu o pasiune, care pe mulţi îi va surprinde. Cum pot doi oameni care nu se înţeleg să se iubească? E destul de simplu. Certurile celor doi se poartă cu îndârjire şi de multe ori cu pasiune, ceea ce îi face să fie în alertă tot timpul unul în prezenţa celuilalt. Sunt imprevizibili şi tocmai asta îi atrage iremediabil. La naşterea celor 2 gemeni Jeremy şi Camille, cei doi nu reuşesc să se pună de acord în privinţa educaţiei lor, astfel Sebastian decide să divorţeze. Nikki acceptă un acord prin care poate lua custodia fiului ei, în timp ce fostul soţ va ave grijă de fată.

    „ Am fi putut fi şi noi aşa, gândi Sebastian cu tristeţe.  De ce unii reuşesc să găsească o asemenea armonie, în timp ce alţii se ceartă întruna? Comportamentul şi caracterul lui Nikki erau singurle responsabile de eşecul familiei lor sau avea şi el partea lui de vină în acel naufragiu?”

După şapte ani…

    Un apel disperat din partea unei mame, care nu mai ştie nimic despre copilul ei. Un tată care trebuie să treacă peste amintirile trecutului care-l bântuie şi să-şi găsească băiatul.

    Mai avea oare timp să-şi îndrepte greşelile? Să reînnoade relaţia cu fiul său? Poate,dar,pentru asta, trebuia mai întâi să-l găsească.”

    Nikki şi Sebastian sunt prinşi într-un joc periculos a cărei miză este găsirea băiatului lor, viu şi nevătămat. Câteva piese, găsite de cei doi nu merg împreună şi pe măsură ce misterul se adânceşte aceştia trebuie să ducă o luptă în care timpul le este duşman.

    Un drum care-i va purta până în inima pădurii Amazoniene, presărat cu pericole, care le face inima să o ia la goană din cauza fricii. Frica de a nu eşua, pentru că o singură greşală îi poate costa scump.

    „ Petrecuse încă o noapte albă la birou, deprimat, chinuit de imaginea femeii pe care o iubise şi pe care şi-o închipuia în braţele altuia. Nu mai primise veşti de la ea de 24 de ore şi asta îl devasta. Era bolnav de iubire, o boală care îl scotea din minţi şi îl distrugea încetul cu încetul. Era conştient de faptul că acea femeie e toxică şi că influenţa ei asupra carierei şi vieţii lui poate să-i fie fatală, dar era prins în capcană, copleşit, incapabil să mai dea înapoi.”

    Înainte de plecarea lor Nikki reuşeşte să ia legătura cu Santos, un poliţist care o iubeşte dincolo de limite. Acesta ar face orice pentru femeia, care prezintă drogul său, nebunia şi calmul, pe care nu le poate avea fără ea. Vrea să-i găsească băiatul şi pleacă pe urmele pistelor, lăsându-se îndrumat de instinctul său, care nu l-a trădat niciodată.

    Musso reuşeşte să ne surprindă prin intriga sa bine pusă la punct şi prin intermediul legăturii, pe care fiecare componentă o are în acest joc straniu.

    „ Se agăţau unul de celălalt ca într-o luptă corp la corp, precipitată, o luptă brutal în care consolarea se lovea de frică, iar dorinţa de a rămâne de cea de fugă. Muşchii se încordau, inimile bubuiau. Luaţi de val, sfidau interdicţiile, eliberându-se de lanţurile care, de ani de zile, îi ţinuseră prizonieri ai frustrării şi ranchiunei. Încet-încet, cedară, pierzându-şi controlul, alunecând spre…”

    O poveste captivantă plină de neprevăzut, un lutier de succes şi o artistă nonconformistă formează un cuplu ciudat, care puşi împreună reuşesc să fie invincibil, dar care separat nu sunt decât doi oameni obişnuiţi.

 
„ Totul începuse în sânge.
Totul avea să se termine în sânge.
Ţipetele.
Violenţa.
Frica.
Durerea.”


Nota mea 4/5:


No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates