Social Icons

.

08 April 2014

Like the empire of the world unite / We are alive!


Hei! Acum ce am terminat şi eu cu activităţile pe ziua de azi. Am aflat câteva chestii chiar interesante.
În continuare, m-am gândit să vă arăt cele mai frumoase 5 locuri din lume, pe care, dacă vreodată o să aveţi posibilitatea, ar trebui să le luaţi cu asalt.
Să începem! :D
Munţii Southern Sky Column, China
Asemănarea dintre masivul Southern Sky Column din Zhangjiajie, situat în provincia sudică Hunan, şi superbele imagini montane din superproducţia hollywoodiană „Avatar” sunt izbitoare. O demonstrează fotografiile realizate în anul 2008, dintre care multe au folosit ca sursă de inspiraţie pentru filmul regizat de James Cameron. Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, guvernul chinez a decis chiar schimbarea numelui munţilor din Southern Sky Column în “Hallelujah Mountains”, numele masivului fantastic de pe planeta Pandora.

Bagan, Myanmar

Myanmar, cunoscută cândva sub denumirea de Burma, a fost ocolită de turişti, spre deosebire de vecinii săi, din cauza regimului militar autoritar ce guvernează de aproape jumătate de secol. Cu toate acestea, cei care se vor încumeta să viziteze această fascinantă ţară instabilă din punct de vedere politic, vor fi recompensaţi cu o adevărată bijuterie, oraşul-capitală, Bagan. Construcţia celor peste 13.000 temple şi lăcaşuri sfinte, câte numără astăzi Bagan, a început încă din anul 200 şi s-a încheiat în 1287, atunci când Kublai Khan a cucerit această zonă. Peste 2.000 de ruine au rămas mărturie acelor vremuri, inclusiv templul Ananda, a cărui cupolă aurie transformă fiecare răsărit de soare într-o experienţă unică.

Perito Moreno Glacier, Argentina

Situat în Munţii Anzi, la graniţa Argentinei cu Chile, Parcul Naţional Los Glaciares face parte din patrimoniul UNESCO de mai bine de treizeci de ani. Parcul se remarcă prin gheţarii săi, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind Perito Moreno, faimos datorită mişcării sale ciclice, care îl face să avanseze şi să se retragă alternativ. Aşadar, ca parte a acestui proces, forma gheţarului este modelată mereu şi, de asemenea, se produc mici avalanşe de gheaţă, care pornesc din vârful său.
Angkor Wat, Cambogia
Undeva, departe, în mijlocul Indochinei se află unul dintre cele mai remarcabile tezaure arhitectonice ale omenirii. Poate cel mai mare complex religios din lume, Angkor Thom adună laolaltă în jungla cambogiană mai mult de o sută de temple, dintre care cel mai important este cel care a dat numele întregului complex – Angkor Wat.

Salar Uyuni - deşertul salin din Bolivia
Minunatul monument al naturii se află în sud-vestul Boliviei, lângă crestele Anzilor, în podişul Salina de Uyuni. La o altitudine de 3650 m , acesta este cel mai mare deşert de sare din lume şi pare o oglindă naturală uriaşă. În timpul anotimpului ploios, norii şi albastrul cerului se oglindesc în cei câţiva centimetri de apă limpede , iar contactul luminii cu suprafaţa udă, îţi dă senzaţia că te plimbi pe nori. Este practic imposibil să distingi unde se termină pămantul şi unde începe cerul.
V-ar plăcea ca într-o zi să vizitaţi aceste minunăţii?
Eu, cu siguranţă, aş face-o!
Vă las în continuare să vă delectaţi cu "Empire" de la Shakira!

1 comment:

 
 
Blogger Templates