Social Icons

.

01 March 2014

Recenzie: Elementary/ Sherlock Holmes si Dr. Watson (TV Series 2012)


Recenzie: Elementary/ Sherlock Holmes si Dr. Watson (TV Series 2012)

Descriere:

Elementary este un serial american de televiziune care a avut premiera la CBS pe 27 septembrie 2012. Prezintă întâmplări contemporane actuale din viața detectivului fictiv Sherlock Holmes creat de Arthur Conan Doyle.

Recenzie:

Este prima mea recenzie a unui serial şi nu sunt foarte sigură cum să încep, dar cred că ar trebui să încep prin a-mi mărturisi obses.... hmmm, iubirea.... faţă de acest serial. Ei bine, această versiune a lui Sherlock Holmes este diferită de celelalte. Probabil vă întrebaţi cum este posibil să fie diferit din moment ce personajele principale sunt aproape la fel că cele create de Şir Arthur Conan Doyle.

Pentru început, locul de desfăşurare a acţiunii este New York şi nu Londra, cum apare în serie, recum şi în celelalte adaptări cinematografice şi seriale de televiziune.

Să recunoaştem că lumea nu moare doar în Anglia, iar dacă luăm în considerare nivelul criminalităţii din SUA, vom descoperi că este foarte ridicat, un aspect ce îi conferă serialulului originalitate, dar mai ales veridicitate.

O altă plăcută schimbare este că Watson este un fost medic, chiar şi mai interesant este că acesta este o această, o femeie afectată de un incident tragic în profesiunea ei anterioară, aceea de medic chirurg. Datorită acestui eveniment, viată ei a fost schimbată radical, dar totuşi, instinctul de a ajută oamenii, de a fi alături de ei, în orice mod cu putinţă, o determină pe Watson să accepte postul de 'sponsor', asemenea unui asistent, oferit de tatăl lui Sherlock, un bărbat extrem de ocupat, pentru care afacerile au ÎNTOTDEAUNA întâietate, chiar şi în faţă propriului fiu dependent de droguri.

Astfel, începe aventura lor- nicidecum romantică, Sherlock fiind imdragostit irevocabil de Irene Adler, o fată cu intelectul şi personalitatea, în aparenţă, asemenea lui, care a fost ucisă cu sălbăticie de suspectul principal într-un caz important, pe care Sherlock îl investiga în Marea Britanie. Acest suspect nu este nimeni altul decât Moriarty, un duşman la fel de inteligent că şi Sherlock, complet letal şi neîndurător...

Pentru cei care vor ajunge să urmărească sezonul trei, cunosc faptul că la sfârşitul sezonului doi, Moriarty dă o lovitură de maestru atât lui Sherlock, cât şi publicului avid de andrenalina, furnizată în episoadele anterioare acestui serial minunat.

De ce ar trebui să urmăriţi acest serial? Ei bine, pentru că actorul care interpretează rolul lui Sherlock, o face într-un mod interesant şi unic, astfel încât, în ciuda faptului că îl compătimim pe Sherlock pentru nedreptăţile vieţii, pentru abandonul suferit de-a lungul vieţii, precum şi pentru acele momente în care ar putea să cedeze în faţă acestei dependenţe teribile, totuşi, în acelaşi timp, Sherlock NU ne permite acest sentiment de milă, fiind înlocuit cu admiraţie pentru firea lui puternică, inteligenţă neobişnuită şi firea lui implacabilă cu privire la situaţia şi slăbiciunile lui. Sherlock nu simte milă faţă de el, priveşte viaţă aşa cum este, uneori nedreaptă alteori corectă, iar în faţă slăbiciunii lui... ei bine, să spunem că m-aş aştepta să ridice degetul mijlociu şi să radă în faţă ei, dacă o astfel de situaţie ar fi posibilă.

În plus, modul în care începe fiecare episod este interesant- prin prezentarea unui caz sau chiar a cazului ce va constitui obiectul de interes din cadrul episodului respectiv.

Verdict Final- Debordând de originalitate, acest serial aduce în prim plan o poveste adorată de generaţii întregi de-a lungul ultimelor două secole, dar într-o versiune nouă fermecătoare, cu personaje bine construite, regizate cu multă atenţie şi grijă pentru detalii, prezentând cazuri complicate şi neobişnuite, al cărui personaj central este Sherlock Holmes, detectiv cu o minte genială, aflat în situaţii periculoase şi copleşitoare pentru orice altă persoană- cu excepţia lui-ajutat de un medic auto-exilat, dar dornic de cunoaştere, frumoasă doctor Watson, un personaj feminin care îi conferă serialului latuelra de neconformism ingeniozitatea prin prezenţa acestei noutăţi.



Notă mea: 6/5.

Ce părere aveţi? Intenţionaţi să urmăriţi acest serial?

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates