Social Icons

.

04 August 2016

Noutăți Editura RAO!



Desemnată Cartea anului 2015 de ”The Washington Post”, ”Destin şi Furie”, de Lauren Groff, a ocupat numai locuri de top atât în clasamente cât şi în vânzări. Cele mai bune vânzări pe Amazon în 2015, bestseller “The New York Times”, finalistă a „National Book Award - 2015”, volumul preferat din 2015 al lui Barack Obama, „Destin şi furie” ne aminteşte că în orice relaţie există două perspective. Povestea lui Lotto si Mathilde, doi tineri care se iubesc şi îşi unesc destinele, ne dezvăluie că, uneori, secretul unei căsnicii nu este adevărul ci misterul. Douăzeci şi cinci de ani de relaţie arată cu totul altfel atunci când sunt priviţi din ambele tabere. 










"Orgolii este cartea confruntării dintre spiritul primar şi spiritualitate, dintre primitivism şi inteligenţa autentică, superioară, dintre instinctivitate şi raţiune. Savantul Ion Cristian şi anonimul delator sunt termenii limită ai acestui roman, care pune, cu o vigoare deosebită, problema afirmării spiritualităţii ca valoare decisiv umană. (...) Un roman în care forţa morală se opune moralei forţei, iar spiritualitatea intră inevitabil în conflict cu instinctele." Mircea Iorgulescu














Ai grijă ce îţi doreşti pentru că s-ar putea să se întâmple! În “Orice lucru are preţul lui”, volum apărut la editura RAO, Maggie Lehrman ţese o complicată reţea de secrete, iubiri, pierderi, regrete. Romanul ne introduce într-o lume în care magia există dar totul are un preţ. Când prietenul lui Ari moare, ea îşi cumpără o vrajă care îi şterge amintirile despre el. Dar vrăjile dezlăntuie uneori un adevărat vârtej de conexiuni ascunse şi primejdioase. Spusă din patru perspective diferite, povestea din romanul acesta tulburător împleteşte trecutul şi prezentul într-un suspans narativ care dezvăluie adevărul din spatele unei teribile tragedii. 











Un bătrân solitar, Elias Ein, se retrage la Braunau am Inn, un orăşel izolat din nord-vestul Austriei. Curând, el descoperă în noua casă o scară secretă ducând la o vastă bibliotecă subterană pe rafturile căreia dă peste Cartea Vieţii, în care Dumnezeu a trasat destinul fiecărui om. Elias este fascinat. Însuşirile extraordinare ale acestei cărţi secrete îi conferă puterea să acţioneze asupra cursului Istoriei. Ca atare, va încerca să-i salveze pe cei apropiaţi lui călătorind în trecut până în perioada ghetoului din Varşovia din cel de-al Doilea Război Mondial. Dar, brusc, îşi dă seama că miza o constituie însuşi destinul unui popor întreg. O poveste surprinzătoare care vorbeşte despre prietenie şi curaj, despre ură şi laşitate. Atemporală, ”Cartea secretă” are un ecou răsunător în actualitate şi în derivele societăţii noastre contemporane.








Greg Gaines, un licean excentric, îşi propune să îşi petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie şi făcând parodii nereuşite şi indecente după filme clasice ale cinematografiei internaţionale, împreună cu singurul lui prieten, Earl. Povestea capătă o nouă turnură atunci când mama lui Greg îi pune în vedere să lege prietenie cu o colegă de clasă, Rachel, diagnosticată cu leucemie, o boală necruţătoare. Este o poveste amuzantă şi emoţionantă despre o prietenie care se naşte în condiţiile deosebite între trei adolescenţi.













Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar dacă această lume ar fi reală şi, mai mult decât atât, ar ameninţa să arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea de a-şi apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea zânelor totul este posibil, chiar şi să te îndrăgosteşi de un Mare Lord al spiriduşilor. O ameninţare pluteşte, însă, asupra acestui tărâm magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul zânelor şi lumea oamenilor.












Oriunde mergea Eureka, era şi el acolo: Ander, un băiat blond şi misterios care îi spunea că e în pericol. Acesta ştia lucruri despre Eureka pe care fata încă nu le cunoştea, dar nu şi cel mai întunecat secret al ei: din clipa în care îşi pierduse mama în urma unui accident ciudat, Eureka îşi dorea să fi murit la rândul ei. Avea puţine lucruri la care ţinea cu adevărat: doar pe prietenul ei, Brooks, şi nişte amintiri de familie - un medalion, o piatră misterioasă şi o carte veche despre o fată care a avut inima frântă şi a plâns atât de mult, încât a scufundat un întreg continent sub apa mării. Dar şi Ander avea secretele lui. Povestea devine de-a dreptul obsedantă, iar viaţa Eurekăi, mai întunecată decât şi-ar fi închipuit vreodată.










După ce i-a eliberat accidental pe zei din captivitatea lor de pe Muntele Olimp, Helen Hamilton împreună cu prietenii ei trebuie să stingă setea de sânge şi de război a acestora, care amenin?ă să cuprindă întreaga lume. Însă furia zeilor este dezlăn?uită, iar timpul se scurge în defavoarea muritorilor. Cum via?a băiatului pe care îl iubeşte, Lucas Delos, atârnă de un fir de păr, iar grupul ei de prieteni cunoaşte o scindare neaşteptată, Helen se vede nevoită să facă fa?ă de una singură acestei confruntări şi, de asemenea, să decidă cui îi va oferi inima ei - lui Lucas sau unui eventual Tiran, Orion.











Bazată pe relatări exclusive direct de la sursă, 13 ore descrie pentru prima dată sângerosul atac, pierderile tragice şi faptele eroice de la Sediul Misiunii Speciale a Departamentului de Stat al SUA şi de la baza CIA din apropiere, numită Anexa, din Benghazi, Libia. Lucrarea relatează o poveste adevărată, nespusă până în prezent, despre ceea ce s-a întâmplat în cele 13 ore ale acestui atac mârşav.

1 comment:

  1. Sună chiar bine! :) Păcat că cei de la RAO au o promovare slăbuță!

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates