Social Icons

.

07 August 2016

Noutăți Editura Trei!








Ca tânăr ofițer de gardă, Grigori Potemkin a atras atenția Ecaterinei, la acea vreme Mare Ducesă a Rusiei, cu un gest teatral plin de mare galanterie în timpul loviturii de palat care a adus-o pe aceasta la tron. În cei treizeci de ani care au urmat, avea să devină iubitul ei, partener la domnie și soț într-o căsătorie secretă, care lăsa libertate amândurora pentru satisfacerea propriilor extravaganțe sexuale. Potemkin s-a dovedit a fi unul dintre cei mai sclipitori oameni de stat ai secolului al XVIII-lea, ajutând-o pe Ecaterina să extindă Imperiul Rus și manipulând cu îndemânare aliați și adversari, de la Constantinopol până la Londra.

Această biografie recreează cu însuflețire personalitatea flamboaiantă și realizările lui Potemkin și îi redă locul cuvenit ca un adevărat colos al secolului al XVIII-lea.



Volumul este o cronică a relației tumultuoase dintre Potemkin și Ecaterina, a extraordinarei povești de dragoste dintre două personalități puternice care au influențat cursul istoriei. Aducând la viață aceste personaje cu destine romanești, Montefiore relatează totodată povestea creării Imperiului Rus. O biografie la superlativ – intimă și panoramică, explodând de viață și pasiune.




Într-un orfelinat din Oslo, un băiat în vârstă de doisprezece ani, pe nume Olav, provoacă haos. Agnes Vestavik, directoarea severă a instituției, vede ceva înspăimântator în ochii băiatului: o ură neostoită.

Când Vestavik este găsită moartă în biroul său, înjunghiată în spate cu un banal cuțit de bucătărie, iar Olav e de negăsit, cazul ajunge în mâinile rebelei polițiste Hanne Wilhelmsen, recent promovată în funcția de inspector-sef în cadrul Poliției din Oslo.

Este Olav un criminal sau doar o victimă?

Și, pentru a rezolva acest caz, va putea Hanne să învețe să aibă încredere în ceilalți, nu doar în propriile instincte?




Lumea unui „borderline" este în alb şi negru, acută, directă, fără nuanţe, cu atât mai impresionantă, cu cât aceşti oameni sunt capabili să ducă o viaţă funcţională. Pot fi partenerul de cuplu, colega de serviciu, amicul din copilărie.

Cartea de faţă, bazată pe informaţii din cele mai noi cercetări în domeniu, reprezintă un ghid cuprinzător prin hăţişurile acestei personalităţi aflate la graniţa dintre nevroză şi psihoză. Scrisă într-un limbaj accesibil, ea se adresează atât terapeuţilor, cât şi publicului larg, aducând lumină asupra posibilelor cauze ale acestei tulburări, descriindu-i plastic trăsăturile prin intermediul a numeroase exemple, ajutându-te să înţelegi persoana cu borderline de lângă tine şi să creezi punţi către ea.








Când prima dragoste are nevoie de o a doua șansă…

Celebra autoare a seriei Pe strada Dublin se întoarce cu o poveste despre cum să lași în urmă trecutul și cum să ai încredere în viitor. Când Hannah Nichols l-a văzut ultima dată pe Marco D’Alessandro, în urmă cu cinci ani, acesta i-a frânt inima. Băiatul cel rău cu o latură tandră ascunsă e singurul tip pe care Hannah l-a iubit vreodată. După o noapte de pasiune, Marco a dispărut. Distrusă, Hannah nu și-a mai revenit niciodată. Dar soarta îi reunește, iar Marco luptă să o convingă pe Hannah că sunt meniți să fie împreună…









Primul volum din seria Frații Maddox
De la autoarea bestsellerurilor Fericirea mea ești tu și Fericirea începe azi

Cami are un iubit obsedat de muncă și care o cam neglijează. Deși Cami încearcă să facă să funcţioneze această relație la distanţă, se pare că nu e atât de ușor...
Brusc, în viața ei apare Trent Maddox, un fost coleg de liceu. Trent, cel cu brațele tatuate. Trent, după care toate fetele sunt topite.
Cami și-a jurat că nu va fi niciodată pe lista lui. Crede că n-o poate păcăli cu tertipurile sale.
Dar băiatul care fură inimi e hotărât s-o facă să se îndrăgostească nebunește de el…





Era prietenul cel mai bun al fratelui meu. N-ar fi trebuit să devină iubitul meu. Am crezut că o să dăm amândoi totul uitării şi o să mergem mai departe.

Unul dintre noi a reuşit.

Unul dintre noi a plecat.

Acum s-a întors, privindu-mă ca şi când ar vrea să mă devoreze. Şi toate acele sentimente pe care le-am transformat în furie capătă acum un alt chip, unul care mă sperie.

Ultima dată mi-a frânt inima.

De data asta o să mi-o facă bucăţi.




Alcoolul a reprezentat o problemă în familia ta de origine? Dependenţa de o substanţă ascunde nefericire, ruşine, sentimente de vinovăţie. Adesea, cei aflaţi în această situaţie îşi neagă sau îşi ascund adicţia. Astfel, copiii lor cresc având în faţă un secret, pe care se simt datori să îl păstreze – să fie "perfecţi" –, în speranţa că lucrurile vor deveni mai bune, asumându-şi astfel un rol ce le depăşeşte cu mult puterile.

Acest volum, având la bază mărturiile a numeroşi "copii adulţi", fiice ale unor părinţi alcoolici, este o recunoaştere a suferinţei acestor copii şi totodată a rezilienţei de care ei au dat dovadă pe parcursul vieţii, aducând un plus de cunoaştere, de înţelegere şi, cel mai important, de încredere că tiparul negativ poate fi schimbat.








O carte despre modul în care traumele din copilărie ajung să ne domine și să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici și de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent și incapabil să își depășească neputințele. O istorie a metamorfozei unei personalități abuzate de violență și frică, o privire emoționantă asupra maternității înăbușite de stereotipuri și a unei iubiri care putea să fie perfectă, dacă protagoniștii săi ar fi trăit prezentul (clipa).







Robin Ellacott primește un pachet misterios și descoperă îngrozită că înăuntru e un picior de femeie.

Șeful ei, detectivul privat Cormoran Strike, e mai puțin surprins, dar cel puțin la fel de alarmat. În trecutul lui există patru oameni care, crede el, ar putea fi responsabili – și Strike știe că oricare dintre ei e capabil, pe termen lung, de cele mai cumplite acte de cruzime.

În timp ce poliția se concentrează asupra singurului suspect pe care Strike tinde din ce în ce mai mult să-l absolve de vină, el și cu Robin își asumă rezolvarea cazului și explorează lumile tenebroase și bizare ale celorlalți trei bărbați.

Dar, pe măsură ce alte fapte îngrozitoare au loc, cei doi încep să fie presați de timp...




No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates