Social Icons

.

30 June 2014

Recenzie: Slam (Slam#1) de Colleen Hoover + Concurs!

Recenzie: Slam.Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover



Un roman ca niciun altul, unic… Citiți-l numaidecât! - Tammara Webber, autoarea bestsellerului "E ușor să te iubesc"

Autoarea de bestselleruri Colleen Hoover ne vorbește despre suferința tulburătoare a unei familii sfâșiate de tragedie și legăturile complicate pe care aceasta le naște între doi îndrăgostiți.

După moartea neașteptată a tatălui ei, Layken, de optsprezece ani, rămâne singurul punct de sprijin atât pentru mama sa, cât și pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternică și plină de viață, dar, în sinea ei, simte cum își pierde speranța pe zi ce trece.

Apariția unui tânăr schimbă totul. Mutându-se în celălalt capăt al țării, Layken face cunoștință cu vecinul ei, de douăzeci și unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. În doar câteva zile, între ei se înfiripă sentimente puternice și, în sufletul lui Layken, speranța prinde un nou contur.

Dar, după o primă întâlnire plină de trăiri intense, soarta îi lovește în plin, când o dezvăluire șocantă pune capăt noii lor relații. Interacțiunile zilnice devin insuportabile, în timp ce ei se străduiesc să găsească un echilibru între sentimentele ce îi unesc şi secretele ce îi despart.

COLLEEN HOOVER este autoarea bestsellerului Hopeless. Fără speranță, apărut la Editura Epica. Colleen locuiește în Texas, împreună cu soțul ei și cei trei copii ai lor. O puteți vizita pe www.colleenhoover.com


    Mulţumim sponsorului nostru Editura Epica pentru şansa de a citi această carte! O puteţi comanda aici.

            "Am primit lecții anul ăsta,
                           de la
                             un 
                           băiat. 

Băiat de care sunt în mod serios, profund, nebunesc, 
                       incredibil 
       şi de netăgăduit îndrăgostită. 
Şi el m-a învățat cel mai important lucru din toate... 
                  Să pun accentul 
                      Pe viață."


Gândurile mele (Roxana):

"-Există trei întrebări cărora orice femeie trebuie să fie în stare să le răspundă cu da înainte să-și ia angajamentul față de un bărbat. Dacă răspunzi nu la oricare din cele trei întrebări, trebuie să fugi mâncând pământul.
[...]
"Te tratează mereu cu respect? Asta e prima întrebare. A doua e, dacă peste douăzeci de ani va fi la fel cum e acum, ți-ai mai dori să te măriți cu el? Și, în sfârșit, te motivează el să devii o persoană mai bună? Dacă găsești pe cineva cu care poți să răspunzi da la aceste trei întrebări, înseamnă că ai găsit un bărbat bun.” 

Ador să citesc romane contemporane, fie ele pentru adulți, tineri adulți sau adolescenți! Zilele trecute a apărut această polemică in care se discuta vârsta necesară pentru a citi o anumită carte- spre exemplu dacă ai trecut de 18 ani nu ar trebui să fii atât de mândru  în a admite că citești romane YA, iar dacă ai trecut de 30 de ani.... ei bine, ar trebui să te nici măcar să nu te GÂNDEȘTI  să citești o astfel de carte.

Ei bine, eu am 24 de ani... citesc YA și NA la fel de mult (poate chiar mai mult în unele cazuri) ca orice adolescent sau tânăr adult și sunt mândră de acest fapt!

De ce îmi place să citesc aceste genuri literare... ei bine pentru că evocă emoții, așa cum poate nu găsim întotdeauna în cărțile destinate pentru publicul matur. Desigur, citesc și acele genuri-niciodată nu am făcut discriminare și mereu m-am simțit mândră de acest fapt- dar, în aceste genuri literare, emoțiile sunt simțite parcă mai puternic, desigur este de înțeles deoarece majoritatea cuplurilor se află la primii fiori ai dragostei și romanticilor din fire le place să evadeze puțin în confortul oferit de acest tip de lectură pentru a-și reaminti sau visa la trăirea unor astfel de povești...

Câteodată, viața-ți stă în cale. Se proptește toată-n calea ta. Dar nu se proptește toată-n calea ta, pentru că vrea ca tu să renunți și s-o lași să preia controlul. Viața nu se proptește toată-n calea ta, pentru că vrea să te predai și să te lași purtat de ea. Viața vrea să ripostezi. Să-nveți cum să ți-o asumi. Vrea să pui mâna pe topor şi să tai în lemn. Vrea să apuci barosul şi să spargi betonul. Vrea să iei o torță şi să topeşti metalul şi oțelul până când treci de toate și-o înșfaci. Viața vrea să iei tot ce-i așezat, organizat, catalogat, rânduit. Și vrea să le amesteci, să le agiți, să le combini.

"Nu luați viața prea în serios. Pocniți-o în față când are nevoie de o palmă bună. Râdeți de ea."

Slam nu face excepție de la această regulă, fiind o poveste frumoasă de dragoste in care eroii nostri se luptă impotriva propriilor simțăminte, a regulilor societății ce nu le-ar permite atât de ușor să se iubească... și e trist, pentru că tragedia oricum le-a afectat viața, iar relația lor este singurul fapt frumos din viața lor...

Alegeți-vă bătăliile, dar nu alegeți prea multe.” 

În incipit ne întâlnim cu Layken Cohen, o fată normală, ce a avut o familie normală până când o tragedie îi afectează familia și se vede nevoită să ia viața de la capăt, să lupte de data aceasta singură pentru a-i proteja pe fratele și mama ei. Nu este ușor, dar nici nu te poți aștepta la mai mult atunci când ești un adolescent ce își face debutul în lumea adulților. E adevărat că Layken nu mai este chiar o adolescentă, dar a fost ocrotită de părinții ei, astfel încât nu a trebuit să se lupte ca să supraviețuiască . Am reușit să o înțeleg pe Layken din mai multe puncte de vedere decât mi-aș fi dorit, de aceea a fost puțin dureros să o văd încercând să navigheze prin viață, să se adapteze dintr-o dată la mai multe schimbări și situații care i-ar depăși pe cei mai mulți dintre noi. Trebuie să admit că o admir din acest punct de vedere pe Layken și mi-aș fi dorit ca la vârsta ei să fi avut aceeași putere de a merge mai departe, fără a privi constant în urma mea la trecutul pe care l-am avut...

Deci păstrează tu marea. Eu rămân cu Lake.” 

Ea îl cunoaște pe Will Cooper, vecinul ei frumos și sexy care o cucerește de la prima lor întâlnire și astfel, Layken începe să creadă că viața ei se schimbă în bine până când descoperă că viața nu este previzibilă...

Nu vreau să dezvălui prea multe despre intriga acestei cărți, deoarece cea mai mare parte din roman se învârte în jurul ei. Dar vă pot asigura, că nu veți putea nega sinceritatea sentimentelor lor și veți vărsa câteva lacrimi in cursul lecturării pentru că, asemenea tuturor cărților scrise de Colleen Hoover, emoția și drama sunt caracteristicile principale ale operelor ei și dacă v-a plăcut ”Fără Speranță”, atunci vă veți îndrăgosti de Slam.Din dragoste pentru Layken, iar acțiunea nu se oprește asupra unui singur detaliu tărăgănând, ci dimpotrivă veți observa cum Layken interacționeaza cu noii ei prieteni, cu familia ei, mama si fratele mai mic, Kel, care se împrietenește cu Caulder, fratele lui Will.

În ceea ce privește narațiunea, ea este afectată, într/o mai mică măsură de lirism, de fapt astfel va fi explicat titlul romanului, care are mai multe subînțelesuri decât ați crede la prima vedere.

Verdict final- O poveste reală, cu personaje credibile puse în situații extraordinare, veți descoperi/redescoperi emoția primei iubiri interzise, afectată dramă și moarte, de aceea vă sfătuiesc să aveți lângă voi câteva batistuțe, pentru că eu am folosit câteva în timpul acestei lecturi minunate.

Nota mea: 5/5



Lectură plăcută!



Seria Slam:


20 comments:

  1. O recenzie foarte frumoasă chiar vreau să citesc această carte!

    ReplyDelete
  2. Mor de curiozi sa vad cum va fi cartea :) mi-a placut recenzia

    ReplyDelete
  3. Mai am un capitol din Infernul lui Gabriel, iar apoi Slam din dragoste pentru Layken este urmatoarea pe lista. Recenzia este superba, daca ny aveam caetea deja pe lista de lectura as fi adaugat-o

    ReplyDelete
  4. Şi regulile de participare la secţiunea de concurs? Că recenziile sunt convingătoare....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delia trebuie doar să te înscrii cu e-mailul sau adresa de facebook în rafflecopterul de la sfârşitul recenziei şi să urmezi cerinţele din cadrul lui. Câştigătorii vor fi aleşi prin intermediul său la sfârşitul acestei săptămâni. Sper că te-am putut ajuta>:D<!

      Delete
  5. Nici un rafflecopter după 5 refreshuri..dar m-am uitat la preţul cărţii şi...o să dau o fugă prin librării mâine.... mai lejer şi mai sigur :) Succes celor care au reuşit să participe la concurs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar îmi pare rău nu ştiu de ce nu merge:-? uite poate merge aşa http://www.rafflecopter.com/rafl/display/b71baa22/ să-mi spui dacă acum ai putut participa.

      Delete
  6. o recenzie buna, care-mi face pofta sa citesc cartea, ma bucur ca Epica a adus atatea titluri bune, pe care le citesc cu placere desi am 36 de ani, imi aduce aminte de varsta aceea frumoasa

    ReplyDelete
  7. La fel ca si celelalte recenzii postate pe acest blog si aceasta mi-a placut prin naturaletea sa, cat si de sentimentul de bucurie si placere pe care l-am simtit din randurile scrise de recenzor (Roxana) vis-a-vis de lectura acestui volum.

    ReplyDelete
  8. Recenzia acestei carti mi-a aratat inca o data ce talent are scriitoarea Colleen Hoover si sunt fericita ca apare si la noi in tara.
    M-a atras probabil si pentru ca descrierea cartii a fost scrisa cursiv, punctand ce trebuie cunoscu, astfel incat sa nu suferim in momentul citirii sale.
    Ma bucur ca vom avea sansa, ca sa concuram pentru aceasta carte.

    ReplyDelete
  9. Frumoasa recenzie! Sper ca voi avea si eu sansa de o citi! :)

    ReplyDelete
  10. Nu luati viata prea in serios.Radeti de ea - iata un indemn sanatos!

    ReplyDelete
  11. Imi place mai mult coperta din Romania, est asa de superba.

    ReplyDelete
  12. Nu am citit nimic de Colleen Hoover, deși am auzit atâtea păreri bune despre cărțile ei. Îmi place mult recenzia, deci cred că am să trec ”Slam” pe lista de to-read.

    ReplyDelete
  13. Este o carte care mi-a placut, am citit-o pe nerasuflate in cateva ore. Mi-a placut foarte mult relatia dintre Layken si Will, in special relatia dintre acestia si fratii lor si sacrificiul pe care il fac pentru a-si proteja fratii. O super poveste ce merita citita si recitita!

    ReplyDelete
  14. Nu am citit cartea si, sincer, mi-e cam frica sa o fac. Aud atatea pareri bune incat ma intreb daca nu cumva e supraapreciata. Dar n-am eu de unde sti, asa ca, pentru a-mi face o parere clara despre ea, o sa mi-o achizitionez.

    ReplyDelete
  15. Super tare cartea. E una din cartile pe care mi le doresc cel mai mult...

    ReplyDelete
  16. Vreau f tare sa citesc aceasta carte pentru ca am auzit multe pareri pozitive la adresa ei.

    ReplyDelete
  17. Si eu am auzit multe despre aceasta carte.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates