Social Icons

.

06 June 2014

Cărţi pe care trebuie să le citeşti înainte de-a vedea filmul

Cărţile sau filmul? 
Părerea mea este că ar trebui să citim prima dată cărţile apoi să vizionăm filmele. 
Care este părerea ta?

"Poveste de iarnă"- "Winter's tale"

http://www.imdb.com/title/tt1837709/
Povestea: Romanul "Winter's Tale" a fost scris de Mark Helprin şi a fost lansat în 1983.

Acţiunea romanului se petrece într-un New York mitic şi se îndinde pe o perioadă de mai mult de un secol.

Este o poveste despre miracole, destine care se întrepătrund şi despre bătălia veche din totdeauna dintre bine şi rău.

Gen: Ficţiune literară/Dramă/Mister
Număr de pagini: 672
Tip Copertă: Cartonat  
Gen: Dramă/Fantastic/Dragoste/Mister
Regia: Akiva Goldsman
An de apariţie în România: 14.02.2014
Cu: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, William Hurt şi Russell Crowe.

 Povestea filmului: De la un New York feeric - când tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi şi pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul - până la oraşul modern acoperit de zgârie-nori, veşnic treaz, filmul înfaptuieşte miracole şi uneşte destine. După secole de întuneric, vise despre o iubire neînţeleasă şi o permanentă luptă cu sine, un bărbat îşi recuperează amintirile şi descoperă incredibilul destin care îl aşteaptă. Un hoț mărunt, Peter Lake interpretat de Colin Farrell, urmărit de fostul său mentor maniac Pearly Soames (Russell Crowe), se decide să jefuiască un castel, unde o întâlnește pe Beverly (Jessica Brown Findlay), frumoasa fiică muribundă a unui mogul.

"Hoţul de cărţi" - "The Book Thief"

Anul publicării: 2011
Editura: RAO
Număr de pagini: 440
Tip Copertă: Cartonată Povestea cărţii:

 "The Book Thief" spune povestea lui Liesel, o fetiţă extraordinară şi curajoasă, care este trimisă să locuiască la o familie adoptivă în Germania. Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar, Kommunist, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, "Moartea" îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multele întâlniri apropiate, lângă mormântul fratelui ei. Viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este "Manualul Groparului", lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe masură ce Liesel învaţă să citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cântă la acordeon şi primind încurajări de la Max, un refugiat evreu pe care aceştia încearcă să îl ascundă sub scara interioară a casei. Pentru Liesel şi Max, puterea cuvintelor şi a imaginaţiei devine singura evadare din seria de evenimente tumultoase care se petrec în jurul lor.. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Autorul Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.


 Regia: Brian Percival
Gen Film: Dramă/Război
Premiera în România: 28.02.2014
Cu: Sophie Nelisse, Geoffrey Rush, Emily Watson
Povestea filmului:

Pentru Liesel, puterea cuvintelor şi a imaginaţiei devine un mijloc de a evada din vâltoarea evenimentelor de care sunt înghiţiţi ea şi toţi oamenii pe care îi cunoaşte şi pe care îi iubeşte, ba chiar un mijloc de a găsi bucurie. Ea este inima şi sufletul poveştii din "Hoţul de Cărţi".De altfel, inima şi sufletul, precum şi triumful şi perseverenţa, sunt motoarele filmului, care este bogat în teme şi personaje în care se va regăsi fiecare generaţie. O ilustrare emoţionantă a capacităţii spiritului uman de a face faţă problemelor, această poveste optimistă înfăţişează contrastul dintre inocenţă (întruchipată de Liesel) şi tirania prezentă care a marcat epoca respectivă şi patria ei.

"The Fault in our stars" - "Sub Aceeaşi Stea"
Data apariţiei: Mai 2013
Editura: Trei
Număr de pagini: 312
Gen: Ficţiune/Romantic/ Dramă
Tip Copertă: Broşată
Povestea Romanului:
"Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria?

Îşi vor aminti oamenii de mine? 
Ce sens are viaţa mea? 
Ce vreau să las în urmă?"

Romanul a fost scris de John Greene şi explorează teme precum boala, frica, precum şi iubirea şi relaţiile. Hazel şi Gus sunt doi adolescenţi extraordinari care împărtăşesc un spirit acerb, un dispreţ fatţă de tot ce înseamnă convenţional şi o dragoste care îi zdruncină.

Regia: Josh Boone
Gen: Dragoste/Dramă
Premiera în România: 13.06 2014
Cu: Willem Dafoe, Shailene Woodley, Nat Wolff, Ansel Elgort
Povestea filmului:

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost "în fază terminală". Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus incep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

 "Gone girl"- "Fata Dispărută"

Data Apariţiei: Mai 2013
Editura: Trei
Gen: Mister/Thriller
Tip Copertă: Broşată
Număr de pagini: 616
Povestea Romanului:

"Cine esti? Cum am ajuns aici?" Sunt întrebările care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu înceteaza să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş? Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat. Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevarat tur de forţă. Gillian Flynn este un alt autor a cărei operă va ajunge pe marele ecran, graţie adaptării romanului "Gone Girl".


Regia: David Fincher
Premiera în România: 3.10.2014
Gen: Dramă/Thriller
Cu: Ben Affteck, Rosamund Pike, Tyler Perry, Neil Patrick Harris
Povestea filmului:

Filmul urmăreşte dispariţia misterioasă a lui Amy Dunne în ziua aniversarii nunţii ei, şi îi are în rolurile principale pe Rosamund Pike şi Ben Affleck. Nick Dunne este un soţ fericit şi implinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy, viaţa sa ia o întorsătură tragică, deoarece Amy dispare fără urmă din locuinţa lor de pe râul Mississippi. Asaltat de presă, poliţie şi de părinţii lui Amy, Nick pare să afişeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni şi atitudini inadecvate. Acuzaţiile se strâng împotriva lui Nick, iar aproape fiecare cuplu din oraş începe să se întrebe cât de bine îşi cunoaşte partenerul sau partenera de viaţă. Ajutat doar de sora sa vitregă, Margo, Nick încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. Dar cum poate fi totuşi explicată dispariţia lui Amy?

Ce părere aveţi despre aceste cărţi? Care carte este pe placul vostru?
Dar filmele le-aţi vizionat/le veţi viziona? Care film îl aşteptaţi cu mare nerăbdare?No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates