Social Icons

.

24 November 2014

Review două filme turceşti: Su Ve Ates şi Evim Sensin

Filme turceşti
 Nu prea am obiceiul de-a viziona filme indiene sau turceşti dar am primit o recomandare din partea fiicei mele şi am spus că n-ar fi rău să încerc, să le dau o şansă celor două filme.
 De ce le recenzez pe amândouă deodată??? Pentru că au aceeaşi te temă-IUBIREA, au acelaşi final tragic şi dureros şi pentru că actorul, masculin principal este acelaşi în amândouă şi îmi place foarte mult.

SU VE ATES
(Water and fire)
 Gen: Dramă/Romantic
Anul de apariţie: 15 noiembrie 2013
Ţara: Turcia
Distribuţia:
Ozcan Deniz
Yasemin Allen
Kaan Cakir
Pelin Akil
 N-am ştiut că durerea asta o să te abată, şi-mi va frânge inima.
 N-am ştiut că am în mine ploaie şi sânge,
N-am ştiut că ceea ce am avut cel mai de preţ ar fi fost de ajuns pentru ceea ce n-am.
N-am ştiut că cel mai îndepartat mi-ar fi devenit cel mai apropiat şi cel mai apropiat ar fi atunci pierdut pentru mine.
 N-am ştiut că ochii tăi sunt abisuri fără sfârşit.
 Mi-e frică să nu cad dar ei mă înneacă!
Povestea: 
 O fată tânără şi frumoasă se îndrăgosteşte de un bărbat enigmatic care o târăşte în lumea lui în care totul este pe viaţă şi pe moarte. Pentru a evita vărsarea de sânge din clanul lui, trebuie să se căsătorească cu o fată dintr-un alt clan. Chiar dacă nu o iubeşte şi nu vrea să o părăsească pe Yagmur, el acceptă într-un final această înţelegere. Neştiind nimic despre chinurile la care este supusă Yagmur şi crezând că ea l-a părăsit, nunta se face şi totul este aşa cum vroiau conducătorii clanurilor.
Yagmur află de la fratele lui Hasmet că acesta s-a căsătorit şi a părăsit-o şi nu are altceva de făcut decât să se întoarcă la tatăl ei care o dispreţuieşte. Rămânând gravidă şi singură încearcă să îşi refacă viaţa, făcând tot posibilul să evite întâlnirile cu Hasmet. Ca o ironie a sorţii cei trei se reîntâlnesc dar pentru o perioadă de timp destul de scurtă.

"Cu tine, sunt mereu la extreme.
E rai sau iad?
Sunt un graunte de praf.
Unul pe care vântu-l aruncă şi e purtat de nori.
Împreună cu stropii cad pe tărâmuri necunoscute.
Prizonierul destinului.
Sunt un grăunte de praf, gata de orice."
  Este un film extraordinar, care m-a lăsat fără cuvinte şi m-a făcut să plâng. Binenţeles că are şi puncte slabe dar ideea în sine este excelentă şi te captivează încă de la început. Nu înţeleg de ce toate filmele turceşti au un sfârşit tragic.
"Su Ve Ates" nu este doar romantic, interesant, bestial şi excelent este un film care îţi dă tot felul de emoţii.
   Este un film care te lasă fără cuvinte, am râs, am plâns şi am stat încordată şi cu sufletul la gură pe tot parcursul filmului. Este o realizare uimitoare, cu o lecţie de viaţă mişcătoare:

DRAGOSTEA MERITĂ SACRIFICII INDIFERENT DE PERICOL.
 


 EVIM SENSIM


Gen:Dramă/Romantic
An: 2012 în Turcia
Regia şi scenariul: Ozcan Denis
Distribuţia: 
Ozcan Denis
Fahriye Evcen
Gizem Denizci
  Un film turcesc emoţionant care ne prezintă o poveste de iubire incredibilă, la finalul filmului apărând mesajul: "Pentru cei care mai cred în dragoste". "Evim Sensin" ne prezintă dragostea dintre Iskender, un tânăr care munceşte pe şantier şi care de abia trăieşte de pe o zi pe alta şi Leyla, o fată înstărită. Cei doi se întâlnesc, se îndrăgostesc şi se căsătoresc. Totul pare un basm până când, într-o zi, visul se destramă.
Vă spun doar că am plâns, am suferit împreună cu cei doi eroi şi m-a distrus să văd cum boala te poate face neom şi te poate distruge chiar dacă eşti bogat sau sărac, indiferent de vârstă. Leyla şi Iskender au fost senzaţionali, mi-au ajuns la suflet, la inimă şi au reuşit să mă facă să trăiesc toată drama lor alături de ei.

 Vă recomand cele două filme pentru că sunt foarte impresionante şi extraordinar de emoţionante.



2 comments:

  1. Nu prea mă uit la filme turcești, dar din câte știu sunt cam dramatice. Acestea două, mai ales primul, par destul de interesante..,.

    ReplyDelete
  2. super, nu am mai vazut filme turcesti pana acum dar cred ca sunt foarte romantice.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates