Social Icons

.

14 July 2013

Recenzie: Erebos de Ursula Poznanski


Într-o şcoală londoneză a ajuns un joc pe computer: Erebos. Cine îl joacă nu mai scapă de el. Regulile jocului sunt deosebit de restrictive: oricine are doar o dată şansa de a juca Erebos. Cel care îl joacă nu are voie să vorbească cu nimeni despre el şi totdeauna trebuie să joace singur. Cine îi încalcă regulile ori nu îndeplineşte sarcinile primite este exclus şi nu mai poate relua jocul. Erebos combină ficţiunea cu realitatea în mod derutant: sarcinile primite în joc trebuie realizate în lumea reală. Erebos îl subjugă şi pe Nick, până în momentul în care jocul îi cere acestuia să omoare un om...

Cartea poate fi comandată AICI!

Mulţumesc Librăriei RAO  pentru minunata oportunitate de a citi această carte deosebită!

93134-logo_rao

“I withdraw my consent from reality. I deny it my assistance. I dedicate myself to the temptations of escapism, and throw myself wholeheartedly into the endlessness of unreality.” 


     De multe ori mă întreb cum oamenii pot fi atât de influenţabili, cum alţii îi pot manipula pe cei slabi sau puternici prin tactici nu tocmai ortodoxe, iar acele persoane să nu riposteze să execute ordinele întocmai ca şi cum ar fi sub un fel de vrajă! Cum pot exista astfel de persoane? Manipulatorii şi supuşii sunt un lucru comun în zilele noastre pentru că, chiar dacă nu vrem să recunoaştem asta toţi ne manipulăm uni pe alţi din diverse motive. Ideea e că de cele mai multe ori motivele noastre pot fi întemeiate şi putem manipula persoana respectivă doar pentru că ea ne lasă să facem asta. Dar ce se întâmplă când supuşii nu-şi dau seama că sunt manipulaţi că nimic nu e real, că lucrurile, pe care urmează să le săvârşească sunt abominabile.

Un mic avertisment:
“ Intră.
Ori întoarce-te.
Acesta este Erebos.”



     Eram sigură că veţi merge mai departe, exact asta a făcut şi Nick Dunmore într-o zi aparent banală, din pură curiozitate s-a decis să meargă mai departe să nu se oprească să vadă ce-i rezervă universul Erebos.

     Vreţi să ştiţi ce a întâlnit? Ei bine nu o să vă divulg nimic pentru că una dintre regulile jocului este să nu vorbeşti despre conţinutul său aşa că voi proceda ca atare.
     Pot să vă mărturisesc că odată intraţi în lumea magică a jocului trebuie să îl urmaţi pe Nick la fiecare pas, de fapt o să fiţi Nick sau mă rog, avatarul său în joc.

      De la prima pagină intriga devine captivantă, misterul -format în jurul acestui DVD interesant pe care se zvoneşte că ar exista un joc- este incitant. Îmi doream atât de mult ca Nick să obţină o copie şi spre marea mea încântare reuşeşte. Odată ajuns acasă ce credeţi că face tânărul nostru?

se produce o disonanţă

     Aţi ghicit! Instalează jocul curiozitatea lui şi a mea se întreceau amândouă pe terenul de sport neştiind care ajungea la finish mai repede.

     Avatarul său este ok mă rog aş fi preferat să aleagă altceva, dar fie cum vrea el. Câteva exemple ar fi vârcolac, vampir, pitic, barbar, om, om-pisică, elf negru ş.a.m.d

     Voi ce credeţi că a ales? Eu personal aş fi ales vampirul sau omul pisică ar fi fost interesant.

     Mai departe îşi alege numele, armele şi e gata de luptă ce se întâmplă în interiorul jocului nu o să vă spun mai bine aflaţi singuri nu aş vrea să vă stric distracţia. În schimb o să vorbesc despre ce se întâmplă în afara lui.

     O mulţime de elevi sunt cuprinşi de febra acestui joc toţi pasionaţi de cucerirea puterii cât mai rapide. Pentru asta ei au de îndeplinit nişte sarcini mai bizare. Să facă o poză aici să lase o cutie acolo să bage un flacon cu pastile într-un tomberon, să urmărească pe cineva, lucruri minore aţi crede, dar deloc inofensive. Toate acestea fac parte dintr-un plan al naibi de bine pus la punc de o minte foarte dibace şi vicleană.

     Vă asigur că o să trăiţi Erebos şi alături de Nick aventura voastră o să fie foarte palpitantă. Presărat de încercări care mai de care mai dificile. Va reuşi eroul nostru să cucerească mult râvnitul loc în Cercul Interior?

     Cine ştie, dar un lucru e sigur. Erebos îşi tratează duşmanii ca pe duşmani să nu spuneţi că nu v-am avertizat!

     Fie că o urâţi sau iubiţi cu siguranţă nu veţi rămâne indiferenţi!




Nota mea 5/5
feather-detail-horz

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates