Social Icons

.

27 February 2015

Good & Better (din seria Too Good) de S. Walden - Recenzie

 

             linkul de pe Goodreads                              linkul de pe Goodreads

Nota seriei: 4/5

“Love comes in all kinds of packages. Some are neatly tied up, and some are messy. It doesn't mean that the messy ones aren't every bit as good.”

Am citit primul volum undeva prin 2014, după ce terminasem o carte asemănătoare, şi anume Unteachable , ce tratează un subiect similar. Am citit-o mai mult din curiozitate, pe atunci erau foarte căutate carţile gen 50 shades cu subiecte controversate. În cazul acestei serii, accentul se pune pe relaţiile ce se pot stabili între o minoră de 17 ani şi un tânăr de 28, în contextul în care cel din urmă îi este profesor.

Ceea ce m-a facut să citesc cartea până la capăt nu a fost neapărat subiectul ‘tabu’, ci modul de abordare al autoarei. Mi-a plăcut foarte mult faptul că nu a împopoţonat cartea, nu i-a dat o lumină siropoasă cum se întâmplă în alte cărţi cu subiecte de genul acesta. Efectiv, povestea lor e plină de suişuri şi coborâşuri, exact aşa cum te-ai aştepta să fie şi în viaţa reală.

“Well that was decided. This was more than a silly schoolgirl crush. This was a deeply disturbing infatuation.”

În primul volum ne este prezentat începutul relaţiei lor, modul cum s-au cunoscut, povestea lui Cadence şi drama ce a împins-o să ajungă persoana care este în prezent. Cadence Miller e o fată bună, dar care a făcut câteva greşeli în timpul adolescenţei ce i-au provocat multe probleme. Parinţii ei sunt tipul acela strict, care odată dezamăgiţi e greu să le mai recâştigi încrederea, şi orice ar face Cadence, situaţia nu pare să se schimbe.  E înconjurată de prieteni falși, dușmani și oameni care ar da orice să o vadă dispărută, astfel încât în clipă când Mark Connelly intră în peisaj nici nu își dă seamă ce a lovit-o. De aici autoarea mânuiește probema cu multă atenție, lăsând să se intelgeaca faptul că totuși e vorba despre o relație interzisă ce se înfiripă între un bărbat mătur și o adolescentă. 


 Mark nu e genul de persoană care acorde prea mare importantă normelor societății, și din clipa când o întâlnește pe Cadence, nu se mai poate gândi la altcineva. Încearcă să o protejeze de consecințe, dar nu e ca și cum ar putea realiza imposibilul. Faptele săvârșite îi ajung din urmă până la final. 

“It's not conditional. I don't love you because you love me. I love you because I love you.”

 Primul volum e doar începutul, căci relația lor este construită în mare parte pe minciuni, secrete și atracție. Nimic tangibil până în punctul ăsta. În volumul al doilea ne sunt prezentate toate amănuntele de care am aveam  nevoie pentru a complete figura. El rezultă a fi la fel de distrus pe cât este și ea, având propriile secrete și poveri de dus pe umeri. 

 Cee ce mi-a plăcut foarte mult la această serie e contextul religios în care e construită povestea. Familia lui Cadence e pur ortodoxă, ţinând cu putere de biblie și biserică. Ne sunt prezentate mai multe aspect ale sale și cum mentalitatea religioasă poate influența personalitatea unui om. Îl avem de exemplu pe tatăl lui Cadence, un om ce și-a pus viața în mâinile credinței, ce își privește soția ca pe o posesiune și copii ca pe o povară ce trebuie ținută strict sub control. Cadence este la fel de credincioasă, dar la ea se găsesc multe semen de întrebare pe parcurs ce gustă din răutățile vieții. Se îndoiește de Atotputernic, de viața de după moarte și de capacitatea sa de a-și păstra credința în vremurile grele.

 În al doilea volum există o persoană care îi explică lui Cadence la ce s-a referit Iisus când a vorbit despre căsătorie și cum se interpretează defapt responsabilitățile bărbatului într-o familie comparativ cu cele ale femeii. Există o scenă când mama lui Cadence îi mărturisește că îi pare rău și că ar fi vrut să lupte pentru ea atunci când era la pământ și nimeni nu voia să o ajute, dar că îi era frică și că era de datoria ei să fie supusă bărbatului său. Explicația care îi este dată m-a ajutat și pe mine să înțeleg mai bine rolul bărbatului și al femeii într-o căsătorie, lucru mai puțin așteptat de la o carte de genul. 

“(…)Very true. But I think maybe God chose the man to lead to give us a break. Because we do so much. If the husband leads, the wife can take a breather. If the husband leads, he’s accountable. (...) I do believe that when God looks at the family unit, he’s looking to the husband. ‘How are you leading? How are you being responsible? How are you caring for your wife? How are you showing her love?’ – I imagine he asks these questions.”

Nu aș ști să vă spun exact cât de veridică este cartea; până la urmă, câți dintre noi au trăi o asemenea poveste? Mă îndoiesc că în viața reală lucrurile își găsesc un sfârșit la fel de fericit, dar nici nu aş putea băga mâna în foc.
   
 Recomand cartea celor care doresc o altfel de lectură. Nu vă așteptați la o capodoperă, ci la o poveste de viață, controversată, care vă va scoate din monotonie pentru câteva ore. Eu am citit cartea în limba engleză și nu cred că o veți găsi tradusă în limbă română, din păcate, în viitorul apropiat. Oricum, carte este întradevăr altceva, și dacă vă plac poveștile scoase din context, atunci aceasta este o serie făcută pentru voi. 

26 February 2015

Octopussy de Cristina Boncea la Editura Herg Benet!

Hyena, o adolescentă de aproape 14 ani, se întoarce acasă după o lungă perioadă de absență din mijlocul familiei. Este primită deopotrivă cu entuziasm și scepticism de către Becks, sora sa geamănă, care încearcă să reconecteze relația lor și să recupereze toți acei ani pierduți. Dar secretele mamei, ale tatălui vitreg și ale ambelor fete sunt amenințate să iasă la iveală odată cu sosirea straniului unchi din America.

Citind această carte, ești obligat să lași deoparte toate clișeele pe care le-ai auzit despre tinerii de azi. Sex, droguri, alcool, nopți în cluburi, haine de fițe? Pentru Becks si Hyena sunt doar punctul de pornire al propriilor reflecții și raportări față de viață – o foarte ciudată raportare, de altfel…

Un roman ca o călătorie fascinantă și amețitoare, cu umor sumbru și, în același timp, o atentă celebrare a individualității extreme.

Aici veți putea găsi cartea!

25 February 2015

Captiv în labirint #3 la Editura Litera!


Labirintul nu a fost decât începutul...

RĂU i-a răpit totul lui Thomas: viața, amintirile și, acum, singurii prieteni care i-au mai rămas – Poienarii. El știe că nu poate avea încredere în RĂU, deși cei din organizație îl asigură că vremea minciunilor a trecut, că au reușit să colecteze toate datele din perioada Încercărilor și că acum trebuie să se bazeze pe Poienari, cărora li s-au redat amintirile, pentru a-i ajuta în ultima lor misiune – aceea de a desăvârși schema de tratament împotriva Arșiței. Dar s-a întâmplat ceva ce nici Încercările, nici Variabilele nu au prevăzut.

Thomas își amintește mai mult decât își închipuie ei, suficient cât să nu creadă nici un cuvânt din ceea ce i se spune. După ce a învins Labirintul și a supraviețuit în Ținutul Pârjolit, Thomas riscă acum totul ca să-și salveze prietenii. Dar adevărul ar putea fi mai periculos decât și-ar fi imaginat vreodată. Va supraviețui oare cineva?


Editura Litera ne surprinde și cu reeditarea primelor două volume din serie, având titluri schimbate, iar primul volum are copertă tie-in.

19 February 2015

Provocarea (vol.1) de Simona Stoica (Rephelimii #1) (recenzie)


Autor: Simona Stoica
Editura:
Herg Benet
Apariţie: 2014
Pagini: 336


Foc şi Cenuşă. Lumină şi Întuneric. Pasiune şi Obsesie.

În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduşi şi instruiţi de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanşarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner şi cine e răspunzator pentru crimele săvârşite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să îşi accepte moştenirea şi să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunţe şi ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câştiga încrederea, o va minţi şi o va seduce pentru a-şi îndeplini misiunea.

Provocarea a fost acceptată.


Gândurile mele (Andreea):
 
Mai întâi, vreau să-i mulţumesc mult de tot Simonei pentru şansa de a pătrunde în lumea Rephelimilor! Aproape că îmi doresc să fac parte din ea cu adevărat.


Această carte a fost o provocare. O provocare în adevăratul sens al cuvântului. A trecut destulă vreme de când am citit ceva care să-mi menţină simţurile în alertă pe toată durata lecturii. Şi acesta este de-abia începutul. Nici nu vreau să mă gândesc la ce urmează şi ce greu îmi va fi să fac ordine în haosul din mintea mea.

Cum poate o carte să te răvăşească în halul acesta, să se joace cu sentimentele tale, încât să nu mai fii în stare să formulezi o amărâtă de frază? M-am luptat mult cu literele, pentru a scoate câteva cuvinte despre ceea ce am simţit şi simt în legătură cu acest roman. Până la urmă, sper eu, am scos-o la capăt şi am reuşit să aştern câteva rânduri.

"La început era Cuvântul..." Nimic mai adevărat. Dumnezeu a ştiut ce face când a dat glas oamenilor, nu doar să se exprime şi să comunice între ei, dar şi pentru simplul fapt că, prin cuvintele rostite, noi, oamenii, am căpătat o unealtă, o armă chiar, prin intermediul căreia putem reda sau distruge vieţi, fără să lăsăm urme.

Poate vă întrebaţi ce m-o fi apucat de l-am băgat şi pe Dumnezeu în toată treaba asta. Ei, bine, nu El efectiv, ci "cuvântul" în sine are legătură cu această carte, cu personajele, cu atitudinea lor, unul faţă de altul, care se schimbă la fiecare pas făcut. Un simplu cuvânt îţi poate schimba Soarta, fără a i te putea împotrivi.

Ca şi în realitate, si în lumea creată de Simona, personajele (toţi suntem nişte personaje, indiferent dacă este vorba de lumea reală sau cea fictivă) au tendinţa de a se cataloga unele pe altele datorită cuvintelor rostite. Cuvântul este la putere, având o influenţă destul de mare asupra noastră. Nişte simple cuvinte ne pot răni sau ne pot reda o speranţă de mult pierdută. Nişte simple cuvinte ne pot face să ne pierdem încrederea unii în alţii. Nişte simple cuvinte ne împing de la spate, pentru a face lucruri de care ne este teamă şi nu avem curajul necesar de a le duce la capăt. Nişte simple cuvinte ne pot provoca să ne avântăm cu capul înainte, fără a ţine cont de consecinţe.



Acest lucru îl păţeşte şi eroina noastră, Desiree.
 
Este pentru prima dată când întâlnesc la o carte, o altă abordare de început, şi anume, o notă a autoarei prin care ne avertizează că ceea ce urmează să descoperim, ar fi trebuit să rămână ascuns ochilor noştri. Dar, cum noi, cititorii, suntem nişte fiinţe curioase de fel, nu putem fi speriaţi aşa uşor, indiferent de ce ne aşteaptă. Am dreptate?

Şi prologul mi s-a părut interesant, aşa cum este el conceput. Prima parte a acestuia este prezentată în versuri, urmate apoi de rândurile în proză.

Primul volum al romanului "Provocarea" ne prezintă "Misterul celor 7 oglinzi".

Haven


Povestea începe cu cererea pe care Azazeal Vellenhall i-o emite lui Jack Harper, aceea de a o aduce cu orice preţ pe tânăra Desiree în lumea lor, pentru a-şi lua în primire "moştenirea" şi pentru a-i salva pe cei ca ea. Bineînţeles că acesta acceptă provocarea.
"Viitorul tuturor stă în mâinile tale şi ale acelei fete, pe care trebuie să o câştigi de partea noastră, îi repetă cu înflăcărare Azazeal. E singura şansă pe care o mai avem. Fă-o să se îndrăgostească de tine, adăugă cu prudenţă, urmărind reacţia Rephelimului. Îndepărteaz-o de cei de care este apropiată şi arată-i de ce eşti capabil, însă nu o speria. Las-o să se obişnuiască cu prezenţa ta şi de-abia atunci ajut-o să-şi descopere puterile."

Wolfcraft


Plictisiţi de monotonie, Sarah, Viola, Derek şi Michael vor să mai iasă din rutină şi se gândesc să facă ceva aventuros, ceva neobişnuit. Adolescenţii îi împărtăşesc ideea lor şi Desireei (Des), "micuţa" grupului, aşa cum o alintă Michael, iar aceasta vine cu propunerea de a intra în conacul Wolfmaner, pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea balului dat de familia Rockner, în urmă cu 150 de ani.
 
După o scurtă vizită la vrăjitoarea Miranda, ce n-a ieşit prea bine, Des are impresia că fiecare pas îi este urmărit, dar starea de siguranţă pe care o simte, o face, pentru câteva momente, să uite de acea prezenţă stranie.
"Nu îndrăzneam să-mi întorc privirea, dar aveam din nou impresia că eram urmărită, doar că acest lucru nu părea să mă mai deranjeze. La fel ca în parc, mă simţeam ocrotită şi în siguranţă."

Odată cu pătrunderea în conac, neîncrederea, teama, minciunile şi îndoiala îşi fac încet, încet loc în sufletele tinerilor. Secrete întunecate şi misterul din jurul oglinzilor se lasă descoperite, iar prietenia lor este pusă la grea încercare, cu fiecare obstacol întâmpinat.

"Te-ai gândit vreodată că unii vor să te vadă moartă pentru simplul motiv că exişti?"

 
Vor reuşi aceştia să afle cu adevărat ce s-a întâmplat în noaptea din urmă cu 150 de ani? Dacă da, vor împărtăşi acest secret cu cei din oraş sau îl vor ţine pentru ei? Ce a speriat-o pe Des în urma întâlnirii cu vrăjitoarea Miranda? Şi cine este această misterioasă "creatură" care o pândeşte din umbră?

 
Veţi afla numai dacă o veţi citi!!

Cartea este, aşa cum am spus ceva mai sus, o provocare în sine. Este o "lume" care te prinde în mrejele ei şi te lasă fără suflare. O recomand tuturor iubitorilor de acest gen şi nu numai. Oricine este binevenit să ia parte la o asemenea provocare, ce se va juca cu minţile voastre până nu veţi mai şti de voi.

Nota mea: 5/5
 



Trebuie neapărat să puneţi mâna pe ea! O puteţi găsi aici şi aici!


16 February 2015

Cât de curând prin blogosferă!


Editura Epica!
 
 
Editura Trei!
 
 




 

 
 
 
Editura Ecou Transilvan!
 

06 February 2015

"Amor la Paris" de Juliette Sobanet (recenzie)


DRAGOSTE ŞI CIOCOLATĂ ÎN ORAŞUL IUBIRII

Charlotte Summers, o profesoară de franceză tânără şi plină de viaţă, mai are două zile până să se mute la Paris cu iubirea vieţii sale. Ea descoperă însă pe un dating site că logodnicul ei s-a văzut pe ascuns cu o roşcată voluptuoasă. Aşa că se desparte de el şi decide să plece singură la Paris.

Ca să nu păţească şi alte femei ca ea, Charlotte creează un blog anonim în care le sfătuieşte cum să acţioneze în amor ca... un bărbat – mai precis, cum să sară din pat în pat fără a se îndrăgosti vreodată. Dar cu atâţia parizieni sexy, Charlotte nu mai este deloc sigură că nu va cădea săgetată de Cupidon de-adevăratelea.

 
Acest roman de debut, amuzant şi alert, este genul de carte în care să te cufunzi la sfârşitul zilei, cu un pahar de vin în mână, uitând de toţi şi de toate. – SOPHIE MOSS

Amor la Paris are ritm, antren şi, mai presus de orice, o profunzime sufletească surprinzătoare, care m-a atins la coarda sensibilă. – TRACIE BANISTER

Amatorii de poveşti despre femei puternice care îşi regăsesc drumul în viaţă şi îşi vindecă inima rănită vor adora această carte. – MICHELLE BELL


Gândurile mele (Andreea):


Renunţând la job-urile ei, Charlotte Summers abia aşteaptă ca, peste doar două zile, să plece la Paris împreună cu logodnicul ei, Jeff. Pentru a sărbători plecarea lor, aceasta cumpără şampanie şi se îndreaptă spre locul de muncă al iubitului ei. Dar, când intră în biroul lui Jeff şi descoperă pe computerul lui că, cel pe care-l credea iubirea vieţii ei, şi-a postat poza pe mai multe site-uri de "date"-uri, simte că totul s-a prăbuşit în jurul său.

Observând că acesta tocmai ce a primit un mail, şi curioasă din fire, îl deschide şi citeşte mesajul, care provenea de la o roşcată foarte atrăgătoare. Decide să-i răspundă fetei, pe nume Brooke, şi află că Jeff juca la două capete şi nu numai. Dorea să continue acest "joc" cu don'şoara şi după ce ei ajungeau la Paris.


Când "iubitul" ei îşi face apariţia, Charlotte hotărăşte să se despartă de el. Se duce la prietena ei cea mai bună şi-i povesteşte ce s-a întâmplat şi că nu mai vrea să plece la Paris. Katie îi spune să nu renunţe, să-l dea uitării pe idiot şi să plece, aşa cum şi-a dorit mereu. Până la urmă, Charlotte decide să-şi urmeze visul - cel de a deveni profesoară de franceză într-una din şcolile pariziene - şi pleacă singură la Paris. Ei, bine, nu chiar singură, ci cu 15.000 de dolari şi cu inima frântă.

Ajunsă la Paris şi cazată la un cămin studenţesc, tânăra se simte copleşită de singurătate şi de iubirea pe care încă o simte pentru logodnicul ei. Este confuză şi o încearcă sentimentul de a trece peste trădarea lui, oferindu-i o nouă şansă. Dar nu cade pradă tentaţiei şi îşi creează un blog în care le va sfătui pe femei cum să acţioneze în amor exact ca un bărbat, dând exemple chiar din viaţa ei.

"...dar Luc e un tip periculos. E arătos, drăguţ şi uimitor în pat, dar secretos şi divorţat şi îndrăgostit de o altă femeie. Exact genul de tip pe care ar trebui să-l evit."

Luptând cu greu împotriva impulsului de a-l suna pe Jeff şi nemairezistând nicio clipă să stea închisă, Charlotte se hotărăşte să iasă în oraş. Aşa că porneşte spre duşuri, care erau la comun, din păcate. Pe când ieşea de-acolo, înfăşurată doar într-un prosop, dă peste un francez sexy pe jumătate dezbrăcat. Şi ce mai francez!

"Totuşi, prietenii adevăraţi nu te mint, oricât de mult te-ar durea. Şi Fiona asta a făcut în seara asta."
 
Dar asta nu este tot! Odată ieşită în oraş, alături chiar de francezul sexy, o va cunoaşte pe Lexy. Împreună cu aceasta, va avea parte de numeroase peripeţii şi ieşiri nebune, unde îşi va pune în aplicare propriile sfaturi.

Pe parcursul poveştii, o vom cunoaşte şi pe Fiona, o tânără englezoaică timidă, înşelată şi ea de propriul iubit, ce va deveni o bună prietenă pentru Char a noastră, şi pe Marc, un tânăr francez, viitor medic, ce va fi elevul Charlottei, luând lecţii de engleză de la aceasta.

"Uitasem cât de mult îndrăgesc Lyonul. Are ceva magic, ceva ce nu vei găsi în niciunul dintre locurile turistice din Paris şi care mă face să mă simt în largul meu, să mă simt ca acasă."

Treaba cu blogul merge tot mai bine, Charlotte fiind încântată de comentariile primite. Dar, când se lasă cu urmări neplăcute, deşi aceasta a fost bine intenţionată atunci când le-a scris, toată lumea va avea de suferit. Chiar şi ea.
 
"Katie a avut dreptate în toate privinţele. Am fost atât de obsedată de regulile mele, de blogul meu, de misiunea de a mă comporta ca un bărbat, încât nu m-am obosit să-mi iau răgazul de a mă gândi în ce măsură, vorbele mele îi afectează pe cei din jur."
 
Oare ce va face Charlotte? Va reuşi să-şi dreagă faptele, înainte să fie prea târziu?

O carte numai bună de citit în vacanţă, o lectură relaxantă şi amuzantă, care îţi arată că, de cele mai multe ori, ceea ce îţi imaginezi, ceea ce vizualizezi în mintea ta, nu va coincide cu realitatea crudă ce-ţi spulberă speranţele şi visele, chiar înainte de a ţi le materializa.
 
Nota mea: 4/5
 
 

În curând la Editura Epica!

 
 
Din 20 februarie!

Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…

Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă… cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.

Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor — și viața — pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul…
 
***********************
Din martie 2015!
 
 
,,Pur şi simplu fii fericită şi dacă nu poţi fi fericită, fă lucruri care te fac fericită. Sau nu fă nimic împreună cu oamenii care te fac fericită.” Esther Earl

Diagnosticată cu cancer tiroidian la vârsta de doisprezece ani, Esther (care înseamnă „stea” în limba persană) Earl a fost o adolescentă excepţional de isteaţă şi de talentată, dar foarte normală. A dus o viaţă plină de generozitate și de speranţă, orientată spre oameni, suportând cu graţie efectele devastatoare ale bolii. Fiică, soră şi prietenă veselă, optimistă şi plină de curaj, Esther a murit în 2010, la scurt timp după ce a împlinit şaisprezece ani, dar nu înainte de a inspira mii de oameni prin prezenţa ei crescută în mediul online.

Aceste memorii unice adună laolaltă jurnalele, încercările literare, scrisorile şi schiţele lui Esther. Fotografiile şi eseurile familiei şi prietenilor contribuie la relatarea poveştii lui Esther, alături de o introducere scrisă de John Green, câştigătorul nenumărator premii literare, care i-a dedicat lui Esther romanul Sub aceeaşi stea, bestseller international.
 

02 February 2015

Music Time

 
Shift feat. Andra - Avioane de hartie

Recomandare serial: El Barco(Vaporul)

EL BARCO

VAPORUL

17 ianuarie 2011 S-a încheiat definitiv pe 21 februarie 2013
Gen: Aventuri/Dramă/SF
Sezoane: 1- 13 episoade
                2- 14 episoade
                3- 16 episoade
Regia: David Molina Encinas, Sandra Gallego, Jesus Colmenar,
            Fernando Gonzales Molina
Cu: Mario Casas, Blanca Suarez, Irene Montala, Juanjo Artero
Sinopsis:
 Şcoala de marină Estrella Polar îşi urcă elevii şi echipajul la bordul unui vas pentru a întreprinde o călătorie de două luni pe mare, dar în aceeaşi noapte se produce un cataclism global. El este cauzat de punerea în funcţiune a acceleratorului de particule de la Geneva (Elveţia). Acest eveniment duce la dispariţia uscatului de pe Terra, planeta fiind acoperită de ape. Cei de pe navă sunt singurii supravieţuitori ai Terrei şi au speranţa că vor găsi uscat, aşa că pornesc în căutarea lui.
"Vaporul" este un serial de televiziune spaniol, creat în genurile mister, SF. Este produs pentru Globomedia pentru Antena 3.
  Un cataclism global, cauzat de un accident fatal la Geneva, în timpul unui experiment cu acceleratorul de particule, face ca echipajul și pasagerii de pe vaporul Steaua Polară să trăiască cea mai mare aventură a vieții lor. Izolați și departe de tot ceea ce au avut vreodată, vaporul este singura lor casă.
  Părerea mea:
      Motivul pentru care am vrut să urmăresc acest serial nu a fost altul decât: MARIO CASAS. Da aţi
citit bine, un bărbat, dar nu orice fel de bărbat, unul frumos, sexy, dur, plin de pătrăţele şi cu un zâmbet  fermecător. Mi-a plăcut de el din - "Tres metros sobre el cielo" şi "Tengo ganas de ti" şi m-am hotărât să urmăresc toate filmele în care joacă. Dar după ce am văzut primul episod pot spune că am mai găsit nu unul ci multe motive care m-au făcut să urmăresc serialul cu sufletul la gură.
    Este un serial interesant, plin de acţiune, aventură, romantism, mister, cu momente amuzante, cu multe efecte speciale şi cu o interpretare extraordinară.


  Vaporul, Steaua Polară condus de către căpitanul Ricardo Montero, secundul său, ofiţerul Julian De La Guadra şi echipajul, împreună cu o grupă de elevi pornesc într-o călătorie, care trebuia să fie de două luni dar care datorită unei întâmplări ciudate şi misterioase se prelungeşte, pe viaţă sau mai bine spus până când vor găsi pământ, dacă mai există.
   Datorită unei explozii, se presupune că nu mai există pământ, că a fost înghiţit de ape. De când acest lucru este descoperit de către toată lumea de pe vapor, începe aventura. Supravieţuiesc cu bine furtunii care a apărut din senin în momentul în care gaura negră a înghiţit pământul şi învaţă încet, încet să devină o familie şi să se sprijine unii pe alţii la nevoie. Niciodată nu sunt în siguranţă, în fiecare episod confruntându-se cu o noi probleme care mai de care mai grave. Încrederea, iubirea, ura, visele, dorinţele, secretele, trădarea, protecţia, sacrificiul, crimele, supravieţuirea, toate la un loc sunt sentimentele pe care le încearcă eroii noştrii atunci când se întâlnesc cu: o furtună puternică, o cascadă enormă apărută în mijlocul oceanului, atacul păsărilor, bombe, ploaie cu peşti, vietăţi ciudate, ploaie acidă, ciclon, fantome, cadavre şi mai ales oameni răi care îşi urmăresc doar interesele urâte şi meschine.
    Personajul care m-a impresionat cel mai mult a fost Năucea sau Burbuja, care a interpretat nu doar cel mai greu rol ci şi cel mai măreţ şi artistic, deoarece chiar dacă are o "bulă de aer" în creier, este foarte deştept, gândeşte logic şi îi scoate pe ceilalţi din situaţii dificile.
   Dacă vreţi să călătoriţi într-o aventură fantastică plină de toate deliciile şi bunătăţile, vă recomand EL BARCO.

01 February 2015

Review: That Night with My Best Friend's Brother by Helen Cooper, J.S Cooper

That Night with My Best Friend's Brother by Helen Cooper, J.S Cooper

Blurb:
    



           
I want more than one night with Aiden Taylor.

Aiden Taylor is my best friend's brother. He's sexy, charming and drop dead gorgeous. He also doesn't know I exist as anything other than his little sister's best friend.

However, I'm determined to change that. I'm Alice Waldron. Twenty-two, spunky, and adventurous. I'm willing to do whatever it takes for Aiden to notice me. And Liv, my best friend, is determined to help me as well.

The only problem is that I have a small secret. A secret that could make my getting together with Aiden Taylor very complicated. A secret that could make more than one night with Aiden nothing more than a dream.

NOTE: This novella is a free prequel to the full-length standalone novel Falling For My Best Friend's Brother, that will be released at the end of February. This novella will also be included in the full-length book when it is released, so you can read it first as a free download or you can read it as part of the novel on release day.


My thoughts (Roxana):


I think that all of you know by now what I thought about That Night and One Night Stand the first novella and novel in this... series of stand-alone books. For those who don't know, you can buy the first book and read it without being necesary to also read this novella (or Falling for My Best Friend's Brother Who is up for preorder in this moment), but if you liked One Night Stand, then why wouldn't you want to read the next one?




"I have a piece of advice for you. Never fall in love with your best friend’s brother. Don’t fall for his boyish smile or his gorgeous big blue eyes. Don’t fall for his bulging biceps or his arrogant smirk. There’s nothing good that can come from falling for him. Trust me, I know. My name’s Alice and I have the biggest crush on my best friend Liv’s brother, Aiden. He’s everything I want in a man , aside from the fact that he’s brooding, overprotective, annoying, and too devastatingly handsome for his own good. Aiden Taylor was everything I wanted in a man, but he was the one man that I couldn’t have. "

 If you have any doubts about this sequel, I assure you that you would love it even more, because now the game has changed and Aiden and Alice aren't some strangers having a good time.... oh no, we are kind of past this because when she was sixteen she seduced him, but the next morning was a disaster because Aiden wouldn't even speak about it! So, obviously, Alice was certain that he was disgusted with her and I understood her.... I mean... what woman after a passional and hot night with the best friend's brother wouldn't have reacted this way when said hot crush seems somewhat disgusted about it and doesn't mention anything about it for YEARS!


Yes... I wanted to slap Aiden for being such a jerk with her, even though it was obvious his attraction for her in One Night Stand novel. But life always gets in the way, especially when Scott, his brother kisses Alice and Aiden is present on this scene.

I have to admit that even though I trust Jaimie to resolve every every obstacle that hinders progress with our main characters in every novel she writes, I was feeling every angsty moment and thought in Alice's love life, with her Facebook stalking... ahem.... searching or with the presence of a certain Elizabeth who promises to bring more troubles to this couple....

"But this whore Elizabeth is commenting on his wall.”

“What? A prostitute?” Liv’s eyes widened and she looked down at the computer to see what I was talking about. “How do you know she’s a working girl?”

“Oh,” I said meekly, feeling bad for calling my unknown nemesis and enemy a whore. “I don’t know if she’s really a whore, Liv. Keep up.” I rolled my eyes at her.

“What?” She looked up at me. “You’re confusing me. Is my brother dating a whore or not?"

While Alice is very emotional about her crush, overanalyzing every move that Aiden makes, every gesture of his.... yes, even more than Liv. That's one of the reason for telling to Liv the truth about that night. But with this ocasion, we also see how Liv and Xander's new relationship affects her. I have to admit it that I found her interactions with Liv's boyfriend very amusing, especially when those three think about a plan to bring Aiden and Alice together.

"Liv!” I screamed as my face went hot. “You told Xander?”
“Xander.” Liv turned to him with angry eyes. “What are you thinking?”
“What?” he asked innocently.
“Why would you tell Alice that I told you ?” She sighed and looked at me with apologetic eyes. “I’m sorry, but he wanted to know what was so important that I’d kick him out last night.”
“So you told him?” My jaw dropped. “I can’t believe you told Xander that I lost my virginity to Aiden.”
“You had sex with Aiden?” Xander’s voice sounded shocked and my heart froze as I looked into Liv’s eyes.
“You didn’t know?” I frowned at him and then looked back at Liv. “I didn’t tell him everything.” She sighed. “I didn’t want to tell him everything. I just told him that you slipped into Aiden’s bed one night and kissed him.”
“Sex is a bit more than a kiss."

Not only that it was very amusing to see how a guy think or more importantly how Liv thinks that a guy treat a problem, but we also see what are Xander theory about Liv's brother and.... I was very shocked about it , so I can't wait to see if his theory is in fact true (and I really hope that it is) and how Alice is going to use that bits of information to be back in Aiden's bed and this time forever.


While this novella is a very short and sweet one, it's also giving us an insight about what turn this story takes and what to expect about Falling for her Best Friend's Brother and I must say that I was enchanted by the dynamic of this new group and the sweet and endearing tidbits in the future of Xander and Liv's relationship....

Final Decision: This novella is very sweet and short, but it shows us the exactly amount about what to expect in the next novel and I'm very excited to read the new masterpiece coming from J. S. Cooper and Helen Cooper and I will tell you a secret.... I'm even more excited about Falling for my Best Friend's Brother than I was for One Night Stand if that's even possible, so my advice: read it as soon as possible.



My Rating: 5/5


About the Authors

J. S. Cooper is a New York Times and USA Today bestselling author. She is a true romantic that is in love with love. The J. S. stands for Jaimie Suzi. She just thought J. S. sounded cooler! J. S. was born in London, England and moved to the States at age 17. She studied history in college and then went to law school and then decided to follow her writing dreams. J. S. writes 'New Adult' contemporary romance books because that is what she also loves to read.

Upcoming books: Rhett in Love, Keeping My Prince Charming, Illusion, If Only Once (The Martelli Brothers), and Carry My Heart.

Join my mailing list to be notified when new books are released: http://jscooperauthor.com/mailing-list/
Please join J. S. Cooper on her facebook page if you enjoy her books here: https://www.facebook.com/J.S.Cooperauthor.

Helen Cooper is a true romantic. She believes in true love, soul mates and lots of fun. She enjoys reading, playing tennis and writing romance and erotic romance books. She also enjoys trashy TV and is never happier than when watching 'The Bachelor,' 'Big Brother,' 'Drop Dead Diva,' or a number of other shows.

Helen's upcoming books include: Alpha Billionaire 3, One Night Stand, and Four Week Fiance.

Join my mailing list to be notified about new releases here: http://helencooperauthor.com/email-list/

I love to hear from my readers so feel free to contact me.

Email me at Helencooperauthor@gmail.com.
Like my FB here: http://www.facebook.com/Helencooperauthor.
Add me on Twitter: @MsHelenCooper
Check out my blog here: http://helencooperauthor.wordpress.com/
 
 
Blogger Templates