Social Icons

.

31 July 2015

Firea feminină o enigmă greu de dezlegat! + Concurs



    Având în vedere că suntem o echipă de fete cam de toate vârstele, acest articol ce se va încheia şi cu un concurs, a picat taman la ţanc. Doresc să încep o discuţie despre fetele ce sunt adolescente şi despre modul în care unele aleg să se manifeste doar de dragul unui "public" pe holurile liceului. Eu nu pot să vorbesc decât despre lucrurile pe care le-am observat în jurul meu în aceşti ani de liceu. Am observat mai multe categorii de fete pe băncile şcolii fie în clasa mea fie în afara ei şi anume:

1) Fetele populare- sunt acele personaje care se dau bine pe lângă toată lumea, speculează şansele de a intra într-o gaşcă ce-i oferă un anumit "statut" în liceul respectiv. Nu contează că ajunse odată în acel cerc de oameni "selecţi" încep să înjure mai rău ca la uşa cortului şi să aibă o atitudine total nelalocul ei, încălcând normele bunului simţ şi dând din penibil în ridicol într-un timp foarte scurt. 

    La polul celălalt există fete populare datorită muncii lor, datorită proiectelor în care acestea se implică, fie că ele ţin de voluntariat, autor la revista liceului, cercuri de lectură, concursuri, olimpiade etc. Aceste fete care prin muncă reuşesc să adune respectul unor persoane şi să fie populare într-un mod pozitiv prin realizările lor! Ele nu au nevoie nici de fuste scurte, nici de sutiene la vedere, nici de tocuri interminabile pentru a se face remarcate. Prin simpla lor atitudine de lider, de învingătoare, prin postura pe care toate aceste reuşite le-o dau, ajung să fie apreciate.

2) Fetele care nu au niciodată o opinie- acestea sunt fetele faţă de care nu prea ai ce subiecte de discuţie să legi pentru că sunt mereu evazive şi ajung de cele mai multe ori să-ţi răspundă la o întrebare precum "Vrei să ieşim mai târziu?" ori tot cu o întrebare "Nu ştiu tu?" sau partea mea favorită "Trebuie să mănânc." da chiar ştiu astfel de persoane e o mare "bucurie" să stai în preajma lor, ar trebui să-mi dau o medalie pentru gradul meu de suportabilitate al unor persoane. 

    În altă ordine de idei, la polul opus sunt acele fete care vorbesc întruna (roşesc, roşesc) şi poate câteodată îi enervează pe cei din jur cu opiniile lor, dar nu se dau în lături de la o polemică bună cu un om care chiar aduce argumente solide şi valide.

3) Fetele care sunt mereu arogante deşi nu au de ce- acele fete care nu-şi mai încap în "pene" de cât de extraordinare sunt ele. Sigur că singura persoană care le recunoaşte "valoarea" sunt tot ele atunci când stau 10 minute în baie în timpul pauzelor pentru a-şi aminti cât de frumoase şi speciale sunt ele. Nu spun că este un lucru rău să mergi şi să te mai aranjezi în oglindă nici pomeneală, dar când avem 7 ore şi tu după fiecare oră mergi şi îţi trimiţi bezele în oglindă, chiar devine penibil.

    La extrama cealaltă le avem pe fetele care sunt sigure pe forţele lor, care au reuşit  să realizeze lucruri frumoase până la vârsta lor, care au motive de mândrie şi laudă, care au de ce să fie arogante şi totuşi nu sunt. Am cunoscute fete care în ciuda reuşitelor lor, care nu au fost deloc de neglijat, s-au bucurat şi au mers mai departe cu aceeaşi modestie pe care au avut-o la început.

4) Fetele care vor rezultate, dar nu fac nimic pentru asta- genul acela de fete care nu se păstrează pe un drum pentru a ajunge acolo unde-şi doresc ci se pierd datorită delăsării lor într-un labirint fără ieşire. Acele fete care oricât de mult s-ar plânge că aşa şi pe dincolo, muncesc puţin şi după lasă totul baltă ca să se uite la următorul episod din serialul preferat.

    Avem pe de cealaltă parte fetele care chiar muncesc din răsputeri pentru a ajunge acolo unde-şi doresc, fete care nu se lasă intimidate de volumul de muncă pe care trebuie să-l depună şi care în ciudat hopurilor pe care le întâmpină, nu renunţă!

5) Fetele xerox- partea mea preferată, acele fete care trebuie cu tot dinadinsul să te copieze! Să fie umbra ta să facă tot ce faci şi tu! Să meargă acolo unde mergi tu, să aibă prietenii pe care-i ai şi tu. Acele fete lipsite de personalitate, cărora dacă le-ar dispărea originalul, ar fi pierdute în spaţiu.

    Diametral opus de ele, avem fetele pline de personalitate, unice prin modul lor de a fi, pe care nu poţi să le copiez, sau să le minimalizezi atitudinea, genul de fete care prin atitudinea lor arată că "Asta sunt şi îmi asum!".

    Cele prezentate mai sus sunt doar câteva tipologii de fete pe care le-am întâlnit atât în clasă cât şi pe holurile liceului. Sunteţi libere să-mi lăsaţi într-un comentariu o altă tipologie de fată, pe care aţi întâlnit-o.

    Un sfat feminin de la Andreea: "Adevărata frumuseţe vine din interior, aşa că n-o neglija, urâţind-o cu răutate asupra ta şi a celor din jur."

    Un sfat feminin de la Laura:
"Nu încerca să-ți închizi suferința prin alcool. Acest miraj e doar ceva trecător şi atunci când te vei trezi vei avea exact aceleaşi probleme şi va trebui să le înfrunți pentru că nimeni nu o va face în locul tău!"

"Urmează-ți visul, nu lăsa nimic să îți stea în cale. Nu contează că eşti diferită din punct de vedere fizic, sau că alţii gândesc altceva despre tine."

"Nu incerca sa te schimbi pentru ca asa vor altii. Simte-te bine in pielea ta, nu merita sa faci sacrificii decat doar pentru tine."

"Si ultimul, dar nu stiu daca isi are locul aici. Traieste-ti viata inainte de-a lasa pe cineva sa iti distruga tineretea si inocenta."

    Un sfat feminin de la Lexy:
"Anii, iubirile, si paharele de vin nu se numara niciodata". Asa ca e mai bine sa traiesti fiecare clipa fara regrete, decat sa te uiti in urma peste ani si sa nu rememorezi decat momentele in care ai spus pas.



6 comments:

 
 
Blogger Templates