Social Icons

.

26 March 2013

Recenzie 13 Comori de Michelle Harrison



Aflată în vizită la bunica ei, Tanya descoperă un mister. În urmă cu 50 de ani, o fată a dispărut în pădurile din apropiere - o fată despre care bunica Tanyei nu doreşte să vorbească. Fabian, fiul administratorului de pe domeniu, este măcinat de această dispariţie. Bunicul său a fost ultima persoană care a văzut-o pe fată în viaţă, fiind nevoit să trăiască sub povara acestei bănuieli. Împreună, Tanya şi Fabian decid să descopere adevărul. Dar Tanya are şi ea secretul ei: poate să vadă zâne. Oare asta o va ajuta să dezlege misterul? În curând, se vor afla în faţa unei primejdii teribile - istoria sinistră a conacului bunicii se va repeta cumva?



 Cartea poate fi comandată AICI !






.............................................................................................................................

 Mulţumesc Librăriei RAO pentru minunata oportunitate de a citi această carte deosebită!


Am avut un sentiment că această carte va fi minunată şi sunt foarte încântată să spun că nu m-am înşelat. Începând cu prologul m-am pierdut pur şi simplu și nu puteam să dau paginile îndeajuns de repede: mi-a plăcut povestea, personajele şi misterul. 13 Comori este foarte, foarte bună!

Pentru că, daţi-mi voie să vă spun dragi cititori că  13 Comori chiar are acel ceva. Știţi ce vreau să spun? Vorbesc despre acea calitate, care te face să îţi pierzi minţile şi să te transpui cu totul în povestea respectivă, e ca şi cum ai respira prin intermediul personajelor şi te-ai hrăni pe măsură ce dai paginile. Mi-a plăcut foarte mult această carte şi ştiu că am mai spus asta odată, dar pur şi simplu nu pot să mă opresc din a spune sau a scrie acest lucru.

Misterul îl constituie dispariţia unei fete, care a avut loc în urmă cu 50 de ani şi a cărei intrigă pune lucrurile în mişcare. Pe măsură ce; cei 2 copii vor să afle mai multe, rândurile parcă te fac să simţi suspansul şi teama din sufletul lor să fi la unison cu ei ceea ce e foarte tare credeţi-mă. Dar ce a făcut povestea asta să iasă în evidenţă şi mai mult, au fost locurile descrise în detaliu. Imaginaţia ta pur şi simplu se simţea ca la ea acasă pentru că vă avertizez, imaginaţia autorului o întrece pe a noastră:)) ( sau cel puţin pe a mea) . A fost uşor să vizualizez diferitele zâne care erau descrise foarte, foarte bine şi mi-a fost imposibil să îmi dau seama de ce va urma să se întâmple…

Acel teritoriu fascinant ma lăsat pur şi simplu perplexă nu vroiam să plec de acolo nu vroiam să termin cartea nu vroiam pur şi simplu!!! Parcă eram o fetiţă mică şi răsfăţată:”>.


Această poveste mai are şi alte aspecte şi teme, cum ar fi : toată lumea a ajuns într-un punct, în care să iubească o persoană sau să se încreadă într-o persoană mai mult decât ar fi fost cazul şi să sufere din această cauză. Toate aceste lucruri duc la consecinţe grave sau mai puţin grave. La naiba, toate consecinţele sunt grave! Mai ales când creaturile supranaturale se decid să îţi facă zile fripte.


La un moment dat toată lumea ascundea câte un secret faţă de persoanele, pe care le iubeau ca să le „protejeze” un lucru care mi-a plăcut, dar m-a şi enervate la culme. Pe de o parte înţelegeam acest mic pact nerostit dintre personaje, dar pe de altă parte îmi venea să le spun eu secretele care nu trebuiau aflate, dar nu am făcut-o staţi liniştiţi.

Tanya vede zâne de când se ştie. Părinţii ei râdeau de ea crezând că vede prieteni imaginari, dar când aceasta a împlinit 12 ani zâmbetele lor s-au transformat în incertitudini şi nelinişti bruşte. Pentru Tanya, abilitatea sa specială de a vedea zâne a fost un blestem. Aceste zâne nici nu se compară cu Clopoţica sau prietenele ei ci în realitate acestea urăsc să fie văzute, să li-se vorbească, iar ele iau măsuri radicale cum ar fi blesteme sau farse, a căror victimă le este Tanya.

După ce ultima farsă pusă la cale pentru Tanya a avut ca rezultat distrugerea unei camere, mama Tanyei a trimis-o să locuiască alături de bunica sa în Elvesden Manor. Tanya nu a fost niciodată prea apropiată de bunica ei şi nu era prea încântată că trebuia să stea izolată alături de o bunică, care o ura şi de fiul îngrijitorului pe nume Fabian, care era cam ciudat. Ceea ce Tanya descoperă în Elvesden Manor şi misterioasa Pădure Hangman care înconjoară statul o vor ţine ocupată toată vara.

O fată care a dispărut acum 50 de ani, acuzații de crimă, o pânză de minciuni, o istorie blestemată, și o moștenire, pentru care Tanya va trebui să fie pregătită indiferent de consecinţe.

Recomand această carte tuturor indiferent de vârstă sunt convinsă că o veţi adora! Eu cel puţin aşa am făcut:D



6 comments:

  1. Daca mi-au placut "Cronicile din Narnia", desi nu mai eram copil cand le-am citit, banuiesc ca si aceasta mi-ar fi pe plac. :)

    ReplyDelete
  2. foarte tare, nu am stiut ca romanul acesta a aparut si la noi :).

    ReplyDelete
  3. Pare interesanta cartea, nu stiam de ea, dar mi-a atras atentia recenzia ta.

    ReplyDelete
  4. E prima data cand aud de aceasta carte. Suna interesant, cred ca o s-o citesc!

    ReplyDelete
  5. Am mai auzit de aceasta carte, dar nu i-am acordat f mare atentie. Recenzia ta m-a facut sa cred ca merita sa o citesc si sper sa se intample acest lucru cat mai curand

    ReplyDelete
  6. Uuuu, mistere, secrete, interesanta carte :D

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates