Social Icons

.

08 July 2012

Recenzie: Crescendo



Romanian Version:

Crescendo
Becca Fitzpatrick
Recenzie Simona




Dacă “ Îngerul Nopţii” a fost o carte extraordinară, cu răsturnări de situaţie stranii, a doua carte este mult mai ŞOCANTĂ!!!

De ce şocantă? Din cauză că Nora şi Patch se despart!!! Da aţi auzit bine se despart. Nu-mi venea să cred că autoarea mi-a făcut aşa ceva, că i-a făcut aşa ceva Norei, că Patch a dispărut, pur şi simplu creierul meu refuza să creadă un asemenea deznodământ. Refuza să-l suspecteze pe Patch de moartea tatălui ei, refuza să credă că o poate înlocui pe Nora cu nemernica de Marcie. Refuza şi iar refuza!!!

Cine îi mai spunea ei Îngeraş? Dacă nu Patch, cine o mai proteja şi o mai cicălea aşa cum făcea el? Nimeni, nimeni nu putea să fie la fel ca el, nici măcar nefilimul pe nume Scott, care arată un interes destul de straniu faţă de Nora.


"-You know ... I am glad to hear that Marcie is in the area.
The way his eyes shone, slightly surprised my, tha confirmed my what I didnt want to believe: Marcie told the truth.
-You tell me what happens? I continued on a more hostile tone. Want to tell me what you were at her last night?
-You seem jealous, angel. "


Bine, unele situaţii mă scoteau din sărite, adică Nora nu avea deloc încredere în Patch şi câteodată era chiar paranoică. Dar nu o condamn, Patch nu făcea decât să-i întărească, convingerile, nu făcea nimic ca să i-le schimbe. În fine nu putea, dar asta am aflat mai tărziu. În final am aflat foarte multe lucruri, care m-au lăsat fără cuvinte pur şi simplu. Situaţia se întoarce la 180 de grate şi nu mai şti încotro să o iei nici măcar tu ca cititor, darăminte personajele?!

Doamne şi când mă gândesc că l-am suspectat 0,1% pe Patch, când de fapt altcineva era de vină. Şi atunci când am aflat cine, mai aveam puţin şi îmi imaginam cum omor persoana respectivă pentru ce a făcut!!!!!!!!

"-You did not keep a diet on color? I think you gave up before you begin. [...]
-Have you heard anything, Nora? Vee asked. I have seemed to hear something.
-Yes, I'm sure you heard. I said.
-What I heard ... a dog that pulls the winds? I asked.
-I think so, I have agreed, shaking my head.
-Ha, ha, ha, said Marcie.
-I heard that sound, again. Said Vee. I think this dog is very bloated, should give him some laxatives. "

Vee, îmi aminteşte de prietena mea cea mai bună, doar ea are acest umor critic greu de întrecut, o adooor!!! Dar câteodată exagerează! Asta e trebuie să o suport atâta timp cât mă suportă:))

Revenind la recenzie, Nora nu mai are timp de petrecut cu prietena ei cea mai bună şi aparent şi aceasta are altă preocupare. Secrete vechi, ies la lumină, o trădare, peste care Nora nu ştiu cum are puterea să treacă, o trădare care este pur şi simplu …. Fără cuvinte! Când am aflat…dar nu vă spun mai multe vă las în suspans. O să rămâneţi mască şi fără cuvinte, credeţi-mă este incredibilă această carte.
Merită citită, cât mai repede!!!

Totuşi a lipsit ceva…replicile lui Patch.

"-I’m going to get a cheeseburger, I told to Patch. Want some?
-Nothing on the menu.
-Patch, you are flirting with me somehow? I asked, smiling.
-Not yet. "


Cum să nu-l iubeşti:))?!

10 comments:

  1. Am citit primul volum din aceasta serie si mi-a placut. Nu stiu de ce nu am continuat sa o citesc, dar nu e timpul pierdut :)

    ReplyDelete
  2. Colega mea de bancă citește seria ”Hush, hush” și îmi spune că îi place foarte mult. Primul volum l-a terminat foarte repede, iar asta mă face să cred că merită

    ReplyDelete
  3. Super frumoasa recenzia, trebuie sa ma apuc si eu de serie.

    ReplyDelete
  4. Interesanta recenzia... N-am citit niciun volum din pacate, dar o sa trec seria pe lista de asteptare.

    ReplyDelete
  5. Imi place foarte mult coperta. Eu sunt obsedata de lucrul asta, daca imi place coperta o iau,daca nu .. nu :))) . Stiu ca este o prostie.. trebuie sa ma dezobisnuiesc. Aceasta serie este pe lista mea "to-read"...o s-o iau in curand :D.

    ReplyDelete
  6. Nu am citit nicio carte din serie, dar am auzit că seamănă mult cu Damnare (de la care am citit primele două vol și care mi-a plăcut mult) așa că probabil o să citesc și această serie cândva, dar acum...parcă nu mă atrage așa tare...În plus aștept să apară și ultimul volum/al patrulea sau al câtelea volum urmează să apară, pentru că nu mai vrea să încep o serie și după să aștept ani pentru ca următorul volum să fie tradus la noi...

    ReplyDelete
  7. Faina cartea, mi-ar placea sa o citesc :)

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates