Social Icons

.

24 July 2012

Recenzie: Cele 50 de vicii ale Domnului Grey #1


Sunt pierdută într-o lume necunoscută, au trecut câteva zile, de când am terminat această carte şi nu pot să-mi revin, o parte a erotismului considerată TABU, transpusă în detaliu doar în aceaste pagini.

Tristeţe, dezamăgire, deziluzie, o carte, care pur şi simplu te distruge PSIHIC. O carte, care nu poate fi descrisă în cuvinte, care ilustrează cea mai întunecată parte a erotismului. Binele şi răul, o luptă purtată de un singur om…un om cu vicii. Mai exact 50 la număr.


“ -Which medieval chronicle did you escape from? I giggle. You sound like a courtly knight. His mood visibily shifts. His eyes soften and his expression warms, and I see a trace of a smile on his beautifully chiseled lips. -Anastasia, I don’t think so. Dark knight maybe. His smile is sardonic, and he shakes his head. “


Christian Grey este un om bântuit de demoni ascunşi, care datează încă din copilăria lui, o copilărie grea şi crudă. A trebuit să îndure foamea şi lucruri, care l-au marcat, drept dovadă stă repulsia lui de a fi atins. Din cauza unei iniţieri foarte dure în lumea sexului, când avea doar 15 ani, el simte nevoia să-şi exercite puterea de Dominator, asupra altor femei. Una dintre aceste femei este Anastasia Stelle.


” -Why don’t you like to be touched? I whisper, staring up into soft gray eyes. -Because I’m fifty shades of fucked-up, Anastasia.”

O tânără femeie, care până la vărsta de 21 de ani este încă virgină. De ce? Nu a găsit bărbatul, care să o atragă atât de mult încât să fie cu el. Asta până când îl întâlneşte pe domnul Grey. Obligată de către prietena ei cea mai bună, care era bolnavă, să meargă în locul ei şi să-i ia un interviu domnului Grey, Anastasia se pune într-o postură foarte dificilă. Bărbatul din faţa ei, cu părul de un arămiu închis şi ochii cenuşi, care ascundeau un mister erotic, o atrag pe fată într-o lume întunecată şi obscură, unde trebuia să păşească pe cioburi de sticlă…dar nu era sigură că nu se va tăia şi că durerea nu o va năpădi, dacă urmează acest drum.

Cartea pur şi simplu m-a ţinut cu sufletul la gură, cu psihicul întors pe dos, inima mea era undeva pe jos, nu mai puteam respira. Voiam să aflu, trebuia să aflu!!! Ce secret ascunde Christian Grey?! O întrebare, care pur şi simplu mă mistuia pe dinăuntru, fiecare organ din corp era în flăcări, curiozitatea îmi era moarte. Ce ascundea acest bărbat incredibil de frumos şi obscen de bogat? Şi pe lângă toate astea, de ce o îndepărtează pe Anastasia de el? Atâtea întrebări se învârteau în mintea mea, până când…am aflat. Bună zicala, „ Fericiţi cei săraci cu Duhu. “.


“-No, Anastasia. I don’t do the girlfriend thing. He says softly. […] -Anastasia, you should steer clear of me. I’m not the man for you. Ge whispers.”
Cum adică nu serveşte chestia cu prietenele? Bine afirmaţia asta m-a dat peste cap şi m-a lăsat INTERZISĂ! Atunci ce serveşte el?...hmmm oare chiar vreau să ştiu? Ei bine nu am de ales curiozitatea mă distruge…

“Why didn’t you tell me there was danger? Why didn’t you warn me?” Ladies know what to guard against, because they read novels that tell them of these tricks…”
Pe măsură ce citeam mai mult, împinsă de propria mea dorinţă obscenă de a cunoaşte, de a şti viciile acestui om obsedat de control. Un viciu cât 50 spun unii, iar eu îi aprob fără comentarii.

"I agree with the conditions, Angel. Because you know better what should be my punishment. But ... but don’t make it more difficult than they can endure! "

Asta a fost singura dorinţă a Anastasiei, ca acest bărbat, care o atrage ca un magnet şi o obligă să meargă după el, datorită unei sclavii sentimentale, la care este supusă, tânăra fată este confuză şi hormonii ei o iau razna la 180 de grade. Of Anastasia Stelle în ce te-ai băgat?! A ales brutalitatea, a vrut să cunoască această latură, a lui Christian, stricată şi întunecată în atâtea nuanţe de gri…

“His tone is quiet and serious. How can I not think? You can pretend to be a car, like his other possessions.”
Am admirat foarte mult, determinarea acestei fete de a se minţi singură, de a-şi forma speranţe din fulgi spulberaţi…o admir, pentru că a rămas pustiită pe dinăuntru, dar totuşi a găsit puterea de a spune NU sclaviei sexuale şi sentimentale, la care era supusă, a reuşit să spună nu Dominatorului, a reuşit să se elibereze. Mă întreb pentru cât timp? O singură propoziţie, care m-a făcut să închid cartea şi să mă îndepărtez de ea, o singură propoziţie, care avea un înţeles sumbru, dar plină de un adevăr macabru. Un adevăr, pe care am vrut să-l neg, căruia am vrut să-i găsesc o explicaţie, dar nu am putut, din păcate.

“And it feels like I’ve time-traveled back to the sixteenth century and the Spanish Inquisition. Holy fuck.”
Când Anastasia, pătrunde din ce în ce mai mult în întunericul, care-l înconjoară pe Christian Grey, aceasta este complet debusolată. O mărturisire, din partea lui, iar ea cedează din nou Iadului.

“-I want to hurt you. But not beyond anything that you couldn’t take.

-Why?[…]

-I can’t tell you.

-Can’t or won’t?

-Won’t.[…]

-So you know why.

-Yes.

-But you won’t tell me.

-If I do, you will run screaming from this room, and you’ll never want to return. He stares at me warily. I can’t risk that, Anastasia.

-You want me to stay.

-More than you know. I couldn’t bear to lose you.”

Când această mărturisire a fost rostită, m-am gândit alături de Anastasia, că se poate schimba, că partea lui bună poate învinge răutatea şi frustrarea. Mai ales ura, pe care o simte faţă de el însuşi, dar la fel ca Icar, care a zburat prea aproape de soare şi a căzut, la fel s-a întâmplat şi cu tânăra fată. S-a prăbuşit într-un abis al confuziilor şi al deciziilor, într-un abis, din care trebuia să iasă, cu orice preţ.

“Follow your heart, darling, and please, please- try not to over-think things. Relax and enjoy. You are so young, sweetheart, you have so much to experience, just let it happen. You deserve the best of everything.”
Inima mea a sărit o bătaie, din cauza anticipării, care mă cuprinsese, avea de gând să-i mărturisească sentimentele, pe care le nutrea faţă de el. Dar înainte ca ea să-şi poată mărturisi dragostea, 50 de Vicii distruge tot!!!

“-You’re right. I should let you go, I am no good for you.”

WOW! Şoc a spus el asta? Nu pot să cred, Dominatorul, cedează! Inima mea a luat-o la galop alături de cea a Anastasiei, aproape că puteam simţi ce simte ea şi era incredibil. Îmi spuneam întruna în gând: Nu pleca până nu îi spui!

“-Me too. I whisper. I’ve fallen in love with you Christian. His eyes widen again, but this time, with pure, undiluted fear.

-No, he breathes as if I’ve knocked the wind out of him.

-You can’t love me, Ana. No…that’s wrong. He’s horrified.

-Wrong? Why’s it wrong?

-Well, look at you. I can’t make you happy. His voice is anguished.

-But you do make me happy. I frown. -Not at the moment, not doing what I want to do.”


Groază, confuzie, dorinţa de a-l asasina, toate s-au adunat în sufletul meu, cum putea să-i spună că este o greşeală?! Omul acela chiar se gândeşte numai la SEX! Îmi venea să îl arunc pe geam de la etajul 13, al apartamentului său, dar m-am abţinut. M-am calmat şi am reflectat, este cea mai bună alegere pentru Anastasia, ea trebuie să plece, chiar dacă asta îi sfâşie inima.

“I curl up, desperately clutching the flat foil balloon and Taylor’s handkerchief, and surrender myself to my grief.”

Lacrimile, pe care nu ştiam că le vărs au căzut pe cearşaf, simţeam durerea, nenorocirea, pustiirea, de a te îndepărta de cinve drag, da am trecut prin asta. Durerea devine atât de mare, încât nu mai poţi simţi, nu mai poţi fi fericit, pur şi simplu te laşi cuprins de intensitatea ei… Pur şi simplu m-am lăsat captivată în filele acestei cărţi, cu, cât aflam mai mult, cu atât voiam şi mai mult! Parcă fiecare informaţie, era prea superficială pentru a fi luată în calcul, dar fiecare avea rolul ei în rezolvarea puzzelu-lui…pe nume CHRISTIAN GREY. Am terminat primul volum şi am reuşit să rezol doar 1% din acest mister erotic, care îl constituie acest bărbat. Oare va reuşi Ana să-l schimbe? Va reuşi Christian să facă, o concesie care îl dezgustă? Există un viitor în toată nebunia asta? Nu puteţi afla, decât dacă citiţi Cele 50 de Vicii ale Domnului Grey.

“My Fifty Shades”


Lectură plăcută!

Mulţumesc  librăriei online  Libris pentru această carte, pe care o puteţi comanda  AICI

5 comments:

  1. Mi-a placut cum ai spus ca-l vei descifra ca pe un puzzle a fost chiar dulce:)!

    ReplyDelete
  2. vreau de mult timp sa citesc cartea asta,dar nu pot face rost de ea.imi place mult cum ai scris recenzia,seamana un pic cu orele de romana in care scriam sau citeam poezia apoi comentam fiecare vers.

    ReplyDelete
  3. Nastya, mulţumesc frumos pentru rândurile scrise. Mă bucur că ţi-a plăcut recenzia mea şi sper să reuşeşti să o citeşti şi tu până la urmă:). Sinceră să fiu la început am fost cam sceptică în legătură cu ea, dar după primele pagini ma cucerit!<3

    ReplyDelete
  4. Am auzit de aceasta carte, insa nu m-am apucat inca sa o citesc.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates