Social Icons

.

11 April 2014

Cărţi ecranizate+o melodie din coloana sonoră a filmului

Pentru că suntem în săptămâna altfel, m-am gândit să scriu ceva mai special, adică să fac un fel de top aleatoriu al unor cărţi care au fost ecranizate şi să adaug şi câte o melodie care face parte din coloana sonoră care este în film. Sper să vă placă.

 Divergent(2014)
Bazat pe bestseller-ul, semnat de Veronica Roth, filmul "Divergent" aduce pe marile ecrane lupta încrâncenată a unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care lumea se ghidează.Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi definită o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor "divergenţilor” şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu. Cu o poveste puternică, imagini spectaculoase, acţiune la cote maxime şi o poveste de dragoste neaşteptată, Divergent a ajuns pe marile ecrane din ţară din 21 martie 2014.



The Hunger Games(2012)
Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros - Jocurile Foamei. Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi... viu. Cine va câştiga cursa nebună pentru supravieţuire?





Apă pentru elefanţi(2011)
Tânărului Jakob Jankovski îi mor ambii părinţi într-un accident, chiar cu o săptămână înainte ca el să-şi dea examenul de absolvire a facultăţii de medicină veterinară. Şocul îl aruncă într-o aventură care îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Pe când încearcă să fugă de noua sa condiţie, el se aruncă din întâmplare într-un tren aparţinând unui circ care dădea reprezentaţii prin America. Este perioada Marii crize economice din anii '30, iar locurile de muncă sunt extrem de greu de găsit. La circ îi cunoaşte pe Marlena şi August Rosenbluth. El este directorul menajeriei circului şi dresorul animalelor, iar soţia sa participă în spectacol cu un număr cu cai dresaţi. Jacob va primi slujba de veterinar, ceea ce îl va aduce în anturajul familiei Rosenbluth, descoperind cruzimea lui August faţă de animale, dar şi faţă de oameni. Între Marlena şi Jacob izbucnește o dragoste intensă, cu atât mai mult cu cât este foarte periculoasă. Un rol decisiv va juca în poveste elefantul Rosie.




 Tess(1979)
    Tess este o ecranizare de excepţie a romanului cu acelaşi nume, scriere de referinţă a lui Thomas Hardy,   care prezintă drama emoţionantă a unui personaj complex, tânăra şi sensibila Tess. Povestea se desfasoară în Anglia, în secolul al XIX-lea. Tess este o fată de la tară, al cărei tată, John Durbeyfield, descoperă că este descendentul unei familii aristocrate, d'Urberville. Dorind ca fiica sa să duca o viaţă mai bună, acesta o trimite pe Tess să locuiască la conacul acestei familii, dar este dezamagit să afle că aceştia nu sunt în realitate cine pretind, ci doar o familie care a cumpărat titlul nobiliar. Tess este violată de Alec, vărul său, care s-a îndrăgostit de ea, fapt ce o face pe Tess să se întoarcă acasă, unde naşte şi copilul rezultat în urma violului, dar care ulterior moare.Căzută în dizgraţie faţă de propria familie, Tess vrea să înceapă o viaţă nouă şi pleacă iar de acasă, la o fermă, unde îl cunoaşte pe Angel Clare...




Memoriile unei Gheişe(2005)
În 1929, Chiyo, o fetiţă de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheişe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumuseţea ei uimitoare. Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheişa Sayuri, pregătită cu toate aptitudinile sociale şi artistice de care e nevoie pentru a supravieţui în societatea japoneză a secolului trecut. Al Doilea Razboi Mondial ameninţă însă atât Japonia, cat si viaţa lui Chiyo.




O singură zi(2011)
Douăzeci de ani. Doi oameni..."O singură zi" este o dramă romantică regizată de Lone Scherfig, adaptarea pentru marele ecran aparţinîndu-i lui David Nicholls, după romanul său, "One Day". După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, între Emma Morley şi Dexter Mayhew se înfiripă o prietenie care va dura o viaţă. Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii şi ambiţii, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă. În cele două decenii care au urmat, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că ceea ce căutau şi sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, cei doi încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.




Papillon(1973)
Un hoţ, poreclit Papillon (din cauza unui tatuaj care reprezintă un fluture), arestat pe nedrept pentru crimă, este condamnat la închisoare pe viaţă. O tentativă de evadare determină întemniţarea lui într-o închisoare de maximă siguranţă, situată pe o insulă în mijlocul oceanului. Conflictul dintre dorinţa de libertate şi obstacolele insurmontabile care i se pun in cale ajunge la paroxism.




Tunurile din Navarone(1961)
Două imense tunuri instalate de nazişti pe insula Navarone ţin la respect operaţiunile intreprinse în zonă de forţele aliate. Capt. Keith Mallory (Gregory Peck), Cpl. Miller (David Niven) şi Col. Andrea Stavros (Antony Quinn) sunt aliaţii sabotori cărora li s-a atribuit o misiune imposibilă: infiltrarea pe insula nazistă şi distrugerea armamentului inamic, acest lucru prevenind riscul capturării celor 2000 de soldaţi ai trupelor britanice. Nuvela lui Alistair MacLean a devenit sursa de inspiraţie pentru multe povestiri de aventură ecranizate.




Pianistul(2002)
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, "Pianistul" este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreieşti este forţat ca pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei să ducă o viaţă de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare şi de neînchipuit a iadului nazist.


Academia Vampirilor(2014)
Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri. Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor...



Ce spuneți? Va plăcut? Ați văzut filmele? Dar cărțile le-ați citit? Care este preferatul vostru?

1 comment:

  1. "Tess D'Urberville", "Memoriile unei gheise" si "Papillon" - pe acestea le-am citit si am vazut si ecranizarile. Mi-au placut toate, fiecare are farmecul ei, sunt diferite.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates