Social Icons

.

03 August 2015

Review: Anna şi sărutul franţuzesc de Stephanie Perkins

ANNA ŞI SĂRUTUL FRANŢUZESC

Gen: Ficţiune Contemporană/Young Adult
Publicată în 2013 la Editura Epica
Tip copertă: Broşată
Număr de pagini: 304
Sinopsis:
  De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.
Anna abia aşteaptă ultimul an de liceu în Atlanta, unde are o slujbă ideală, o prietenă credincioasă şi un băiat de care-i place şi de care e pe cale să se îndrăgostească. Se înţelege de ce nu e deloc încântată când e expediată la un internat în Paris – asta până-l întâlneşte pe Étienne St. Clair. Inteligent, cuceritor, frumos, Étienne le are pe toate… inclusiv o relaţie serioasă cu o fată. Dar, în Oraşul Luminilor, dorinţele obişnuiesc să se împlinească. Oare un an de apropiere sentimentală, cu suişurile şi coborâşurile ei, va sfârşi cu mult aşteptatul sărut franţuzesc? Stephanie Perkins ţine tensiunea romantică şi atracţia la intensitate maximă, într-un roman care cu siguranţă o să topească inimi.
Păreri Editoriale:
"De la străzile magice ale Parisului, la fermecătoarea poveste, Anna şi sărutul franţuzesc le are pe toate. O carte cuceritoare şi minunată!" – ROBIN BENWAY
"Nimeni nu surprinde mai bine decât Stephanie Perkins întrebarea care-ţi dă şi aripi, dar te şi epuizează: oare-mă-place?! O lectură excelentă." – JUSTINA CHEN HEADLEY
"Imaginaţi-vă o cană plină cu ciocolată savuroasă, cremoasă, fierbinte. Acum adăugaţi un şpriţ de frişcă. Delicios? Oui. Ei bine, Anna şi sărutul franţuzesc este mai copioasă, mai dulce şi – da – chiar mai fierbinte. Garantat o să-ţi placă trataţia aceasta foarte specială." – LAUREN MYRACLE

"Îmi provoacă rău fizic. Etienne. Atât de tare îl iubesc. 
Îl iubesc pe Etienne.
Iubesc felul în care îşi ridică o sprânceană ori de câte ori spun ceva ce
 socoteşte a fi isteţ sau amuzant.
 Iubesc să-i ascult tropăitul ghetelor deasupra tavanului dormitorului meu. 
Iubesc faptul că accentul din prenumele lui se numeşte accent ascuţit şi 
că el are un accent drăguţ.
Iubesc asta."

Părerea mea:
 Când am început să citesc această carte, datorită sinopsis-ului, recunosc că nu mă aşteptam să mă surprindă, mă aşteptam să fie doar o poveste despre o fată care merge la o şcoală nouă, la un internat unde îşi întâlneşte marea dragoste. Dar m-am înşelat şi mă bucur că am avut curajul să trec peste primele impresii.

 "Nu pot să merg. Ce ar trebui să spun? Paisprezece zile la rând de conversaţii la telefon şi acum, când e aici în persoană, mă îndoiesc că pot să bălmăjesc un salut. ... Mi s-au înmuiat genunchii. Cu cât mai aproape ajung, cu atât mai copleşitor devine. El ridică ochii. 
Privirile noastre se întâlnesc, iar el schiţează un zâmbet, fără grabă. 
 Inima îmi bate din ce în ce mai repede. Aproape am ajuns. 
El lasă cartea jos şi se ridică.
 Iar atunci- momentul în care îmi spune pe nume- este adevăratul moment când 
totul se schimbă."
   
   Anna şi Sărutul Franţuzesc este o poveste frumoasă care te prinde în mrejele sale şi te poartă în lumea creată în jurul unei frumoase poveşti de dragoste. Stephanie Perkins a scris o carte care se apropie de realitate, plină de romantism, cu personaje credibile, cu o temă frumoasă plină de iubire şi pasiune.
   Văzând coperta crezi că vei fi purtat într-o poveste drăguţă despre un băiat şi o fată în Paris. Dar încă de la început vei vedea că este vorba de mai mult şi vei fi purtat spre ceva special.
Mi-a plăcut cartea. Am fost purtată prin Paris, aici ai impresia că sunt create cele mai frumoase poveşti de dragoste iar romantismul este delicios şi real. Stephanie a conceput personaje frumoase, complexe pline de viaţă, cu defecte şi perfecţiuni. St.Clair este un tip perfect(din punctul meu de vedere): este drăguţ, uimitor, fermecător, charismatic, cu păr frumos, cu umor, cu accent, un american crescut în Anglia care vorbeşte fluent franceza iar Anna este un personaj foarte real. Împreună au o poveste de prietenie drăguţă şi specială care încet se transformă într-o frumoasă poveste de dragoste.

"Nu mai este St. Clair, amicul tuturor, prietenul tuturor.
El este Etienne, Etienne, ca în seara în care ne-am întâlnit. El este Etienne, el este prietenul meu.
El este mai mult decât atât.
Etienne. Picioarele îmi saltă în trei silabe. E-ti-enne. E-ti-enne. E-ti-enne. 
Numele lui îmi încleiază limba precum ciocolata topită. Eatât de frumos, atât de perfect."

  Anna merge în anul al doilea la o şcoală franceză cu internat. La început se simte singură şi străină. Dar în scurt timp se împrieteneşte cu, Meredith, o colegă din internat şi îl descoperă pe St. Clair de care se simte atrasă încă din prima clipă. Amândoi au probleme datorită familiilor lor, probleme de personalitate, amândoi fac alegeri greşite şi au puncte de vedere nu neparat corecte.
  Dialogul şi proza sunt foarte simple şi uşor de citit, cu descrieri frumoase prin care poţi descoperi o ţară frumoasă, cu locuri minunate. Pot spune fără să exagerez că este o bijuterie frumoasă pe care dacă o iei în mână nu o mai poţi lăsa jos. Anna şi sărutul franţuzesc este o carte potrivită pentru o vacanţă, liniştită petrecută pe malul mării sau la munte în mijlocul naturii.








6 comments:

  1. Ati fost nominalizate ^_^ http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2015/08/premiile-liebster.html

    ReplyDelete
  2. Draguta Seria Asta, Desi Cel Mai Mult Mi-o Placut Partea A 3-a, Cu Isla. Dar Ce Imi Place Tare Mult La Autoare Ca Incorporeaza Perfect Si Personajele Anterioare. Cum Sa Nu Iti Placa Cartea Cand Actiune Se Petrece La Paris ? Ai Impresia Ca Tu Esti La Paris Si Fun Fact Ca Am Aflat Chestii Din Carte Despre Paris Pe Care Nu Le Stiam.

    ReplyDelete
  3. Foarte frumoasa recenzia ! Anna si sarutul frantuzesc pare o carte usoara ,relaxanta. Am auzit foarte multe despre ea si mi-ar placea sa o citesc,fiind curioasa de stilul autoarei.

    ReplyDelete
  4. Foarte frumoasa recenzia ! Chiar am simtit acea atmosfera din Paris ! Cu siguranta ma voi lasa purtata in aceasta frumoasa poveste de dragoste

    ReplyDelete
  5. Recezia ta e chiar faina, cartea insa nu ma atrage prea mult. Cred ca mi se pare un pic prea simpla si in ultima vreme am vrut mai mult carti care sa ma tina in priza, nu lectura usoara...

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates