Social Icons

.

28 August 2015

Premiile Liebster #2


    Mulţumim din suflet Angelei de pe blogul The land of books pentru această nominalizare! A doua la număr! Suntem extrem de surprinse şi încântate să primim acest premiu pentru a doua oară!>:D<


Regulile acestui tag sunt următoarele:

  1. Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat scriind link-ul către blogul ei în postare;
  2. Răspunde la toate întrebările primite;
  3. Nominalizează 11 bloggeri;
  4. Formulează 11 întrebări la care ei să răspundă;
  5. Nu ai voie să-l nominalizezi pe blogger-ul care te-a nominalizat deja;
  6. Trimite-le link-ul bloggerilor numiți printr-un comentariu, pentru a-i anunța de TAG.
Întrebări primite de la Angela:

1.Ce te-a determinat să te apuci de blogging? Unde ai auzit pentru prima dată de asta?

   Simona: Prima dată am lucrat ca traducător pentru câteva fan ficuri şi mi-a plăcut foarte mult această lume a bloggingului aşa că am decis să pun un blog pe picioare în wordpress prima dată, dar nu prea mai aveam timp să scriu pe el, aşa că împreună cu o persoană dragă mie la vremea respectivă acum câţiva ani am creeat acest blog, iar între timp le-am cunoscut pe Laura, Andreea şi Lexy şi am rămas împreună!:D

    Andreea: De vreo doi ani şi ceva, tot urmăream diverse blogguri, cele mai multe despre cărţi. Deja aveam în minte să am şi eu propriul loc în blogosferă, dar mereu dădeam înapoi. Asta până când, într-o zi, mai exact anul trecut în apropiere de Săptămâna Altfel, Laura m-a întrebat dacă aş dori să postez timp de o zi pe blogul lor. Fetele s-au gândit să încerce o "altfel de săptămână", dorind să ofere şansa unui cititor de a fi blogger pentru o zi. Ca urmare de la acea zi, pe data de 13 mai 2014 m-am trezit bloggeriţă printre fetele acestea absolut minunate la care am ajuns să ţin foarte mult. Şi nu regret nicio clipă!

    Laura: Îmi place să citesc şi totodată să spun tuturor despre ceea ce am citit, ce emoții m-au încercat şi ce am simțit atunci când am lecturat-o.

    Lexy: Iniţial, pasiunea pentru lectură m-a determinat să îmi creez un blog. Mai târziu, pasiunea pentru scris a devenit o prioritate. Nu mai ţin minte data exactă, dar se întâmpla în 2011.

2.Cât de mult cheltui, în medie, pe cărți în fiecare lună?

    Simona: Din păcate nu prea cheltui pentru că prioritizez banii în funcţie de materialele pentru învăţare, dar când voi fi pe salariul meu mi-ar place să cheltui câte 200 de lei lunar pentru cărţi, acesta ar fi visul meu!:)

    Andreea: Din păcate, nu îmi cumpăr cărţi aşa de des pe cât mi-aş dori. N-am alţi sponsori care să mă susţină, înafară de propria-mi persoană.

    Laura: Cam 50-60 lei dar dacă mai apar noutăți pe care le vreau, le iau şi gata.
    Lexy: În ultima vreme am început să apelez la bibliotecă şi mai ales la kindle, aşadar nu prea mult. Dar am avut perioade în care cheluiam în jur de 100 de lei lunar.

3.Ce carte/cărți ai recomanda oricui și oricând?

     Simona: Depinde de persoană, eu nu prea recomand cărţi, ci îmi place mai mult să întreb cam ce genuri de cărţi atrag persoana respectivă şi în funcţie de asta mă uit prin bibliotecă şi văd ce îi pot recomanda.

    Andreea: Seria "Alina Marinescu" de Monica Ramirez. La naiba, chiar trebuie să puneţi mâna pe ea! "Rephelimii" Simonei Stoica. Luaţi-vă soarta în mâini şi acceptaţi provocarea! Seria "Academia Vampirilor" de Richelle Mead. O poveste despre prietenie, iubire şi sacrificiu cum n-aţi mai văzut! "Încă o dorinţă" de Andres. Miracolele ni se pot întâmpla şi nouă, nu doar Anei! Şi ar mai fi multe altele care merită!

    Laura: Eiiiii.... nu aş recomanda doar o carte, ci multe, printre care: Seria Divergent, Seria Academia Vampirilor, Seria Vampirii din Morganville, P.S. Te iubesc, Fericirea mea etşi tu, Fericirea începe azi, şi mai sunt multe.

    Lexy: Nu există o singură carte sau o selecţie de cărţi pe care să le recomand oricui. Nu există aşa ceva, cărţile trebuiesc recomandate în funcţie de fiecare persoană în parte. Recomand destul de rar o carte anume, dar atunci când o fac ştiu sigur că e pe gustul persoanei respective.

4.Care este editura ta preferată și de ce?

     Simona: Îmi place Editura Trei pentru că nu te lasă prea mult să aştepţi după următorul volum din serie şi au o gamă variată de titluri pentru toate gusturile! O recomand cu drag!

    Andreea: Lira este una dintre "ramurile" editurii Literă, iar romanele încântătoare ale colecţiei "Cărţi Romantice" sunt cele care m-au îmbiat să mă pierd printre paginile pline de mister, de secrete cutremurătoare, de sacrificii şi de intrigi ţesute cu atâta măiestrie, pagini pline de umor, de ironie, de pasiune şi, în special, de dragoste.

    Laura: Nu am o editură preferată. Toate sunt bune atâta timp cât îmi oferă ceea ce îmi doresc: cărți bune.

    Lexy: Nu am o editură preferată.

5.Dacă ai avea ocazia de a rescrie finalul unei cărți citite de tine, care ar fi aceea? 

    Simona: Poate "Crimă şi pedeapsă" aş face finalul puţin mai dulce, deşi cred că simbolismul lui este extraordinar, aş fi vrut puţin mai mult romantism ce să fac dacă îmi plac câteodată finalurile siropoase!:D

    Andreea: "Alias Grace" de Margaret Atwood. Mi-ar fi plăcut ca doctorul să rămână cu ea!

   Laura: Aş vrea să schimb finalul la Divergent(Experiment) :(

   Lexy: Deşi probabil mulţi mă vor ură pentru asta, aş schimba sfârşitul seiriei Academia Vampirilor. Chiar şi după atâta timp nu am putut trece peste despărţirea lui Rose de Adrian :))

6.Top 5 cărți citite anul acesta?

     Simona: Salvezi vieţi sau sprijini pereţi, Regatul furtunilor, Cei doi domni din Bruxelle, Cartea de Biologie şi Cartea de chimie. Anul acesta a fost precar în lecturi datorită bacului şi admiterii, dar sinceră să fiu acestea intră în top 5.

    Andreea: Nu prea îmi place să fac top-uri, dar o să încerc. Hmm.."Alina Marinescu" de Monica Ramirez (nu e doar o carte, dar chiar nu pot să aleg!), "Provocarea" de Simona Stoica, "Obsidian" de Jennifer L. Armentrout, "Încă o dorinţă" de Andres şi "40 de zile" de Chris Simion.

    Laura: Poate top mai multe cărți citite anul acesta. Nu prea pot, toate au avut ceva special. Dar amintesc: Obsidian, Opal, Onix, Te Aştept, Îndrăzneşte să iubeşti, Te doresc, Reatul umbrelor....

    Lexy: Love, in English de Karina Halle, Strania călătorie a domnului Daldry de Marc Levy, Rock Chick Revolution de Kristen Ashley, O soţie potrivită pentru un marchiz de Sarah MacLean, A Different Blue de Amy Harmon.

7.Ți s-a întâmplat vreodată ca ecranizarea unei cărți să ți se pară mai bună decât cartea în sine? Dacă da, despre ecranizarea cărei cărți este vorba și ce te-a făcut să ajungi la această concluzie?

     Simona: Sincer nu mi s-a întămplat asta până acum.

    Andreea: Dacă da, despre ecranizarea cărei cărți este vorba și ce te-a făcut să ajungi la această concluzie? Până acum nu mi s-a întâmplat. 

    Laura: Nu mi s-a întâmplat încă să văd că filmul este mai bun ca şi cartea.

  Lexy: Da, iar primul exemplu ce îmi vine în minte e „cea de-a 16-a lună”

8.Care sunt blogurile pe care le urmărești cel mai mult?

     Simona: În ultima vreme nu prea am avut timp să urmăresc pe nimeni, dar cu drag intru pe blogul Literatură pe tocuri, Walking on Letters şi multe altele pe care le veţi găsi nominalizate la finalul acestui post, dar şi al postului trecut cu Premiile Liebster.

    Andreea: "Literatură pe tocuri", "Walking on Letters", "Madalina's Books", "Reader's Republic", "Cărţi nemuritoare", "Andreea Păunescu - Din dragoste pentru carti", "Din dragoste pentru cărţi" etc.

    Laura:  Mythical Books, Anddeea, Literatură pe tocuri, The land of books, Bibliophile Mystery.

    Lexy: Nu urmăresc nici un blog în mod special, aşa că nu pot nominaliza doar câteva.

9.Ce îți place cel mai bun la un blog de carte? Ai vreun tip de postare preferată?

     Simona: Îmi plac recenziile sincer ador să citesc recenzii care să mă intrige!

    Andreea: Recenziile, recomandările şi tag-urile! Nu am o preferinţă anume. Sau poate că am putea include doar recenziile aici. Sunt unele persoane care scriu nişte recenzii de-a dreptul minunate!

    Laura: La un blog de carte îmi plac mult citatele, imaginile care sunt uneori asociate cu recenziile, recomandările şi stilul diferit al fiecăruia.

    Lexy: Cel mai mult îmi plac poştăriile în care sunt comparate diferite cărţi, sau diferate personaje, deşi în ultima vreme nu am mai întâlnit asemenea articole.

10.Cum consideri că ar trebui să arate o recenzie reușită?

     Simona: Fiecare blogger are un mod unic de a scrie o recenzie, îmi place să citesc recenziile unei cărţi pentru că sunt intrigată în mod diferit şi consider că asta e frumuseţea bloggingului, unicitatea fiecăruia.

    Andreea: Cred că ar trebui să conţină subiectul cărţii mai pe scurt, fără prea multe spoilere, prezentarea personajelor principale şi ce te-a atras la ele sau ţi-a displăcut, punctele slabe şi forte ale poveştii şi impresiile tale după ce ai terminat de citit. Dar, toate să fie îmbinate într-o manieră cât mai personală, cât mai obişnuită, astfel încât să transmiţi ce sentimente te-au acaparat în timpul lecturii şi să- i atragi pe cititori să încerce cartea respectivă.

    Laura: O recenzie reuşită este cea fără spoilere şi cu citate superbe.

    Lexy: Trebuie să conţină date despre carte, câteva informaţii despre acţiune pe care nu le poţi înţelege din descrierea cărţii şi o doză sănătoasă de impresii originale şi sincere. Cel mai mult urăsc recenziile pline de sintagme clişeice ori care dau o groază de spoilere.

11.Preferi să citești dimineața devreme sau noaptea târziu? De ce?

     Simona: Dimineaţa devreme sunt prea adormită, iar noaptea târziu prea obosită aşa că nu aleg variantele acestea.

    Andreea: Depinde în ce stare mă aflu şi depinde de cartea respectivă. De cele mai multe ori citesc până noaptea târziu, deoarece este mai linişte şi parcă rezonez ceva mai mult cu povestea din carte.

    Laura: Citesc când pot şi când am puțin timp liber. Nu contează în ce parte a zilei este. O carte se poate citi oricând.

    Lexy:  Ambele :)) din păcate am prostul obicei de a începe cărţile după-amiaza, iar dacă mă prind cu adevărat nu mă las până nu termin lectura. S-a întâmplat să mă apuc de o carte înainte de culcare şi să mă opresc din citit spre dimineaţă.


Nominalizările noastre sunt:

11) I just want my fairytale

Întrebările noastre:


  1. Unde preferaţi să citiţi o carte?
  2. Ce ţară aţi vrea să vizitaţi şi de ce?
  3. Dacă ar fi să calatoriți în timp, în ce poveste ți-ai dori să apari?
  4. Romane polițiste sau horror? De ce?
  5. Prietenii tăi apropiaţi citesc?
  6. Ce impresie ţi-au lăsat persoanele din spatele blogului Shattering Words?
  7. Cu ce personaj masculin/feminin crezi că ai putea fi prieten/prietenă bună?
  8. Ai vrea să te apuci să scrii o carte/poveste/poezie şi să o publici?
  9. Ne poţi face un top 5 filme şi top 5 seriale pe care le recomanzi?
  10. Care este anotimpul tău preferat?
  11. Care este autorul tău preferat? Ce carte ai citit prima dată de la el? 

9 comments:

  1. Mă bucur tare mult că ați răspuns la întrebări! Interesante răspunsurile voastre, mi-a făcut plăcere să le citesc! Cât despre întrebarea numărul 3, acum îi dau dreptate lui Lexy - de altfel nici nu știu de ce am introdus-o, cred că a fost o chestie la repezeală mai degrabă - într-adevăr, nu cred că există „cărți universale” deși deseori avem tendința de a lăsa mânați de subiectivitate și de a recomanda o carte tuturor doar pentru că nouă ne-a plăcut nespus de mult. Bineînțeles, ăsta nu e neapărat un lucru rău, însă există o mare posibilitate ca persoanei respective să nu-i placă cartea recomandată, asta dacă cumva se întâmplă să aibă gusturi similare cu ale tale.
    Vă mulțumesc pentru răspunsuri, sunteți o echipă tare frumoasă și faceți o treabă bună! Succes în continuare și să ne mai auzim cu bine!

    ReplyDelete
  2. Nu ştiam că mai circulă leapşa asta prin blogosferă, e destul de interesantă, mai ales pentru că întrebările sunt altele de fiecare dată :)

    ReplyDelete
  3. Mulțumesc frumos pentru nominalizare! :) Se vede că vă pasionează și sunteți o familie mare a blogului, citiți variat și nu doar același gen. E un „Mischung” de gusturi, nu știu cum să-i zic în română! :)) Spor în continuare și numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim pentru cuvintele frumoase, Andrei! Asemenea si tie! ^_^

      Delete
  4. Ce draguta e leapsa, mi-a placut sa citesc raspunsurile voastre. :). Mi se pare fain ca v-ati gasit timp toate sa raspundeti.

    ReplyDelete
  5. Foarte frumoasa leapsa ! Mi-a facut placere sa citesc raspunsurile voastre. Nici mie nu imi plac recenziile pline de spoilere ,dar le ador pe cele cu citate superbe si impresii sincere. Si mie mi s-a intamplat sa ma mai opresc din lectura abia dimineata (apoi nu mai puteam sa adorm,gandindu-ma la finalul cartii :)) ) .

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates