Social Icons

.

13 August 2013

Recenzie in avanpremiera: Fragment The Bone Season de Samantha Shannon



“The Bone Season” este povestea lui Paige, o „călătoare prin vis“, o tânără clarvăzătoare, menită să ajungă moştenitoarea zonei I-4, o zonă a Scionului controlată de pseudo-baronul Jaxon.

Într-o zi cu ploaie, viața lui Paige se schimbă pentru totdeauna. Atacată, drogată și răpită, Paige este transportată la Oxford - un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Paige este repartizată unui Custode, un Refaim cu un comportament enigmatic. El este stăpânul ei. Antrenorul ei. Inamicul ei natural. Dar dacă Paige vrea să își recapete libertatea, trebuie să se lase reeducată în această închisoare unde i se caută sfârșitul.




Fragmentul poate fi citit AICI!


     Paige este o filidă, protejata unui mim-baron numit Jaxon Hall, cel care controlează zona I-4. Sub conducerea lui se mai aflau şase şi împreună aveau denumirea de Cele Şapte Peceţi.

     Nedorind să-şi îngrijoreze tatăl cu privire la slujba ei primejdioasă, aceasta îi spune că este angajată la un bar de oxigen. O slujbă prost plătită, dar legală.

     Avea doar 19 ani când viaţa lui Paige sa schimbat pentru totdeauna. Ultima zi de muncă este ploioasă şi mohorâtă unde mai pui că nu a putut să intre în mintea intruşilor care ameninţau zona I-4. Poate că lucrurile nu vă sunt prea clare aşa că o voi lua treptat.

     Paige este un radar al minţii şi pentru asta putea fi spânzurată. Treaba ei în Sindicat era să supravegheze activitatea eterică din zonă. Nimeni nu bănuia ce putere semnificativă se ascunde în această fată, dar când Jaxon îşi dă seama o conectează la un aparat care îi permitea fetei să simtă activităţile eterice pe o rază de o milă de jur împrejurul Celor Şapte Cadrane. Puterile speciale ale fetei acţionează prin struna de argint adică legătura dintre corp şi suflet. Struna o ajuta să exploreze pe distanţe mari, planurile onirice şi tot ea o putea readuce înapoi în corp într-o fracţiune de secundă.

     Viaţa lui Paige nu este nici pe departe una normală, nici măcar aproape de normal. Ea ştie că este diferită şi că riscă să fie condamnată la moarte pentru trădare, dar nu-i pasă. Sindicatul este casa ei şi nu se va da în lături de la nimic ca să apere această “familie” pe care o are acolo.

     Se zvoneşte prin Scion că primul clarvăzător din istorie ar fi fost faimosul Jack Spintecătorul, al cărui spirit s-ar fi vândut cu milioane bune dacă ar fi găsit.

     Eu una abia aştept să citesc această carte nu mai am răbdare după ce am citit acest fragment. Sper să vă placă recenzia mea, a fost o premieră şi pentru mine să fac o recenzie unui fragment. Dacă m-am descurcat sau nu rămâne la latitudinea voastră să judecaţi. Vă las mai jos link-ul de unde puteţi citi şi voi fragmentul. Lectură plăcută!

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates