Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria?
Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?
Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”.
Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.
Sub aceeaşi stea este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor.
The New York Times
SUPRAVIEŢUIREA ESTE DOAR ÎNCEPUTUL
O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă… Cu preţul de a fi altcineva!
The New York Times
SUPRAVIEŢUIREA ESTE DOAR ÎNCEPUTUL
O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă… Cu preţul de a fi altcineva!
În cine poate să aibă încredere?
În nimeni.
Fanii seriei Jocurile foamei vor îndrăgi acest roman.
Kami Garcia, coautoarea serieiCronicile casterilor
Îmbinând literatura science-fiction cu o viziune fantasy asupra viitorului, Startersreprezintă un debut de senzaţie, în care miza e tot mai mare pe măsură ce suspansul creşte.
The Los Angeles Times
Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat populaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstăriţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri…
Aducând în discuţie subiecte legate de societate, ideea de proprietate şi separarea dintre corp şi minte, thrillerul Lissei Price prezintă dozajul perfect de tensiune, personaje credibile şi scene profund emoţionante.
Publishers Weekly
#1
New York Times Bestseller
Să stai pe margine poate fi un avantaj.
Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring.
Primul an de liceu e cel mai greu.
Îţi faci noi prieteni, te îndrăgosteşti cu adevărat, nu te mai înţelegi deloc cu părinţii.
Să creşti mare e mai complicat decât ţi ai imaginat vreodată.
Jurnalul unui adolescent timid a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte cult, vânată asiduu de adolescenţi.
The New York Times
Intră în lumea lui!
Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime.
Prins între dorinţa de a şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.
O poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului De veghe în lanul de secară. Reflecţiile lui Charlie asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte.
USA Today
1975, New Hampshire: Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale.
Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său.
Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?
Roman noir, roman poliţist fără îndoială, dar şi roman psihologic cu răsturnări de situaţie surprinzătoare sau hilare,Adevărul despre cazul Harry Quebertprezintă moravurile societăţii americane, bine ascunse în spatele unei faţade impecabile. – Le Figaro
Thrillerul anului
The Observer
Citeşte-l şi rămâi celibatar.
Financial Times
Cine eşti?
Cum am ajuns aici?
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.
Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă. The Guardian
ERIC KANDEL este laureat al
Premiului Nobel pentru medicină
Reunind opt eseuri fascinante ale lui Eric Kandel, volumul oferă o imagine completă asupra concepţiei sale despre modul în care biologia creierului este pe cale să revoluţioneze psihiatria, psihologia şi alte ştiinţe ale minţii. De asemenea, autorul american insistă asupra potenţialului neuroştiinţelor în a modifica ideile psihanalitice despre inconştient şi anxietate. În acest scop, psihiatrul american propune ingenioase modele experimentale (incluzând celebrul melc de mare Aplysia) şi teoretice (referitoare la dezvoltarea şi plasticitatea sinaptică) pentru o mai bună înţelegere a proceselor moleculare şi genetice, care stau la baza învăţării, a memoriei de lungă şi de scurtă durată, a ataşamentului şi a fobiilor.
Cartea include o serie de comentarii succinte ale unor experţi din domeniu, toate subliniind vizionarismul lui Kandel. Ingeniosul psihiatru schiţează o imagine seducătoare despre viitorul comun al psihiatriei, psihoterapiei şi al biologiei minţii, oferind o lectură captivantă pentru toţi specialiştii din aceste domenii.
Eric R. Kandel (n. 1929) este neuropsihiatru şi profesor la Universitatea de Medicină din Columbia. Este recunoscut pentru cercetările fundamentale asupra neurofiziologiei memoriei, fiind coautor la clasicul tratat Principiile neuroştiinţei.
De ce au nevoie cu adevărat bebeluşii şi copiii mici? În această carte, autorii definesc ceea ce fiecare copil trebuie să primească în primii ani de viaţă. Ei abordează problema îngrijirilor şi tipurilor de interacţiuni care trebuie să existe între copiii mici şi părinţii sau persoanele care îi îngrijesc: creşele cu program normal sau săptămânal, în care educatoarele şi îngrijitoarele lucrează în schimburi, îngrijirea de grup, îngrijirea de către bone sau alte persoane, adopţia. Acestei nevoi primordiale i se adaugă altele, la fel de importante: nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine, nevoia de experienţe care să se adapteze diferenţelor individuale, de experienţe de dezvoltare adecvate, nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi aşteptări, precum şi nevoia de a trăi într-o comunitate stabilă şi suportivă, cu o continuitate culturală.
Cu o îngrijire adaptată la diferenţele individuale, mulţi copii născuţi chiar şi cu deficienţe grave se pot dezvolta mai bine decât ar fi de aşteptat. Într-o analiză recentă a peste 200 de copii diagnosticaţi cu afecţiuni din spectrul autist, majoritatea s-au bucurat de o îmbunătăţire semnificativă a funcţionării psihice şi emoţionale atunci când părinţii lor şi o echipă de terapeuţi au reuşit să abordeze diferenţele individuale şi să descopere „cheile" potrivite. Această realizare arată că trăsăturile fiziologice în sine nu limitează sau nu definesc neapărat potenţialul unui copil.
Când cerşetorii devin îngeri...
Antonin Dampierre, în vârstă de treizeci de ani, foarte preocupat de înfăţişarea sa, este un bărbat ca oricare altul. Sau, cel puţin, aşa pare. Lucrează într-o agenţie imobiliară de lux până în ziua în care, ratând o tranzacţie din pricina a doi beţivi, se repede la unul dintre ei şi îl omoară în bătaie.
Antonin are un moment de iluminare: vrea să purifice lumea de cerşetori. Aşa că îşi începe căutarea halucinantă prin Parisul epavelor umane, unde o cunoaşte pe Isolde de Hauteluce, un fel de mamă a răniţilor. Va reuşi această eroină dedicată întru totul umanităţii să-l salveze pe Antonin de el însuşi?
Pentru a descoperi Parisul nu trebuie să ridici ochii, ci să îi cobori spre pământ.
Pascal Bruckner
Există numeroase cărţi care te învaţă cum să te porţi cu copiii după ce trec de perioada schimbării scutecelor, însă niciuna care să-ţi spună cum să te descurci cu ei după ce au absolvit liceul. Pe măsură ce în viaţa tinerilor îşi fac apariţia noi tipare de comportament, părinţii îşi dau seama că fiii şi fiicele lor, deveniţi adulţi, au probleme mai serioase decât aveau cu doar câţiva ani în urmă.
Cum să te porţi cu copiii tăi deveniţi adulţieste un manual conceput pentru mame şi taţi care îşi pun întrebări. Fie că este vorba despre aplicarea unei pedepse fiului, acum student, care vine în vizită acasă, sau despre achitarea costului nunţii fiicei de patruzeci de ani, autoarele oferă sfaturi într-o diversitate de situaţii dificile din punct de vedere emoţional şi financiar.
Fanii seriei Jocurile foamei vor îndrăgi acest roman.
Kami Garcia, coautoarea serieiCronicile casterilor
Îmbinând literatura science-fiction cu o viziune fantasy asupra viitorului, Startersreprezintă un debut de senzaţie, în care miza e tot mai mare pe măsură ce suspansul creşte.
The Los Angeles Times
Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat populaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstăriţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri…
Aducând în discuţie subiecte legate de societate, ideea de proprietate şi separarea dintre corp şi minte, thrillerul Lissei Price prezintă dozajul perfect de tensiune, personaje credibile şi scene profund emoţionante.
Publishers Weekly
#1
New York Times Bestseller
Să stai pe margine poate fi un avantaj.
Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring.
Primul an de liceu e cel mai greu.
Îţi faci noi prieteni, te îndrăgosteşti cu adevărat, nu te mai înţelegi deloc cu părinţii.
Să creşti mare e mai complicat decât ţi ai imaginat vreodată.
Jurnalul unui adolescent timid a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte cult, vânată asiduu de adolescenţi.
The New York Times
Intră în lumea lui!
Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime.
Prins între dorinţa de a şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.
O poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului De veghe în lanul de secară. Reflecţiile lui Charlie asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte.
USA Today
1975, New Hampshire: Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale.
Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său.
Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?
Roman noir, roman poliţist fără îndoială, dar şi roman psihologic cu răsturnări de situaţie surprinzătoare sau hilare,Adevărul despre cazul Harry Quebertprezintă moravurile societăţii americane, bine ascunse în spatele unei faţade impecabile. – Le Figaro
Thrillerul anului
The Observer
Citeşte-l şi rămâi celibatar.
Financial Times
Cine eşti?
Cum am ajuns aici?
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.
Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă. The Guardian
ERIC KANDEL este laureat al
Premiului Nobel pentru medicină
Reunind opt eseuri fascinante ale lui Eric Kandel, volumul oferă o imagine completă asupra concepţiei sale despre modul în care biologia creierului este pe cale să revoluţioneze psihiatria, psihologia şi alte ştiinţe ale minţii. De asemenea, autorul american insistă asupra potenţialului neuroştiinţelor în a modifica ideile psihanalitice despre inconştient şi anxietate. În acest scop, psihiatrul american propune ingenioase modele experimentale (incluzând celebrul melc de mare Aplysia) şi teoretice (referitoare la dezvoltarea şi plasticitatea sinaptică) pentru o mai bună înţelegere a proceselor moleculare şi genetice, care stau la baza învăţării, a memoriei de lungă şi de scurtă durată, a ataşamentului şi a fobiilor.
Cartea include o serie de comentarii succinte ale unor experţi din domeniu, toate subliniind vizionarismul lui Kandel. Ingeniosul psihiatru schiţează o imagine seducătoare despre viitorul comun al psihiatriei, psihoterapiei şi al biologiei minţii, oferind o lectură captivantă pentru toţi specialiştii din aceste domenii.
Eric R. Kandel (n. 1929) este neuropsihiatru şi profesor la Universitatea de Medicină din Columbia. Este recunoscut pentru cercetările fundamentale asupra neurofiziologiei memoriei, fiind coautor la clasicul tratat Principiile neuroştiinţei.
De ce au nevoie cu adevărat bebeluşii şi copiii mici? În această carte, autorii definesc ceea ce fiecare copil trebuie să primească în primii ani de viaţă. Ei abordează problema îngrijirilor şi tipurilor de interacţiuni care trebuie să existe între copiii mici şi părinţii sau persoanele care îi îngrijesc: creşele cu program normal sau săptămânal, în care educatoarele şi îngrijitoarele lucrează în schimburi, îngrijirea de grup, îngrijirea de către bone sau alte persoane, adopţia. Acestei nevoi primordiale i se adaugă altele, la fel de importante: nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine, nevoia de experienţe care să se adapteze diferenţelor individuale, de experienţe de dezvoltare adecvate, nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi aşteptări, precum şi nevoia de a trăi într-o comunitate stabilă şi suportivă, cu o continuitate culturală.
Cu o îngrijire adaptată la diferenţele individuale, mulţi copii născuţi chiar şi cu deficienţe grave se pot dezvolta mai bine decât ar fi de aşteptat. Într-o analiză recentă a peste 200 de copii diagnosticaţi cu afecţiuni din spectrul autist, majoritatea s-au bucurat de o îmbunătăţire semnificativă a funcţionării psihice şi emoţionale atunci când părinţii lor şi o echipă de terapeuţi au reuşit să abordeze diferenţele individuale şi să descopere „cheile" potrivite. Această realizare arată că trăsăturile fiziologice în sine nu limitează sau nu definesc neapărat potenţialul unui copil.
Când cerşetorii devin îngeri...
Antonin Dampierre, în vârstă de treizeci de ani, foarte preocupat de înfăţişarea sa, este un bărbat ca oricare altul. Sau, cel puţin, aşa pare. Lucrează într-o agenţie imobiliară de lux până în ziua în care, ratând o tranzacţie din pricina a doi beţivi, se repede la unul dintre ei şi îl omoară în bătaie.
Antonin are un moment de iluminare: vrea să purifice lumea de cerşetori. Aşa că îşi începe căutarea halucinantă prin Parisul epavelor umane, unde o cunoaşte pe Isolde de Hauteluce, un fel de mamă a răniţilor. Va reuşi această eroină dedicată întru totul umanităţii să-l salveze pe Antonin de el însuşi?
Pentru a descoperi Parisul nu trebuie să ridici ochii, ci să îi cobori spre pământ.
Pascal Bruckner
Există numeroase cărţi care te învaţă cum să te porţi cu copiii după ce trec de perioada schimbării scutecelor, însă niciuna care să-ţi spună cum să te descurci cu ei după ce au absolvit liceul. Pe măsură ce în viaţa tinerilor îşi fac apariţia noi tipare de comportament, părinţii îşi dau seama că fiii şi fiicele lor, deveniţi adulţi, au probleme mai serioase decât aveau cu doar câţiva ani în urmă.
Cum să te porţi cu copiii tăi deveniţi adulţieste un manual conceput pentru mame şi taţi care îşi pun întrebări. Fie că este vorba despre aplicarea unei pedepse fiului, acum student, care vine în vizită acasă, sau despre achitarea costului nunţii fiicei de patruzeci de ani, autoarele oferă sfaturi într-o diversitate de situaţii dificile din punct de vedere emoţional şi financiar.
No comments:
Post a Comment