Social Icons

.

09 September 2012

Recenzie: Umbra Nopţii





de Andrea Cremer

În vreme ce alte adolescente visează cu ochii deschiși la băieți, Calla Tor își cunoaște deja destinul: la terminarea liceului, fata-lup va deveni partenera masculului alfa Ren Laroche, alături de care va conduce o nouă haită de lupi Gardieni, luptând umăr la umăr pentru a apăra, chiar cu prețul vieții, locurile sacre ale Păzitorilor.

Dar, după ce încalcă legile străvechi ale stăpânilor ei salvându-l de la moarte pe frumosul muritor Shay, încetul cu încetul, Calla începe să pună la îndoială soarta care i-a fost hărăzită, propria existență și întreaga ei lume. Secrete adânc îngropate ies ușor-ușor la suprafață și, odată cu ele, devine tot mai clar că nimic nu este ceea ce pare a fi. Ea știe că, dacă ascultă chemarea inimii, va pierde totul – poate chiar și propria viață. Merită oare o iubire interzisă sacrificiul suprem?



..................................................................................................................................................

Toate simţurile mele au luat-o razna! Respiraţia a început să nu mai ţină pasul cu bătăile inimii mele. O carte genială, pe care am devorat-o instant.

Părerea mea:

For me, the war was always welcome, but in the struggle, the passion increased imperceptibly. „

Aşa începe această carte. O frază, pe care se bazează toată această frumoasă şi intrgantă poveste de dragoste.

Pentru Calla niciodată nu a fost uşor să fie o alfa, dar instinctele ei şi regulile, pe care trebuie să le respecte au învăţat-o să fie puternică şi să nu se abată de la menirea ei. Care menire?! Aceea de a deveni partenera lui Renier Laroche, masculul alfa al haitei Năpasta.

Samahainul se apropia, iar ea era hotărâtă să se ţină la distanţă de atingerile chipeşului alfa.

Dar ceva se schimbă şi dintr-o dată, în lumea plină de reguli şi interdicţii a Callei îşi face loc Seamus Doran sau pe scurt Shay. Un excursionist rătăcit, care a fost atacat de un urs şi salvat cu ajutorul sângelui ei. Gardienii au abilitatea de a se vindeca nu numai pe ei, dar şi pe cei din jur.

Tânăra alfa ştia că nu trebuia să-l salveze, dar nici nu putea să-l lase să moară…atunci încalcă pentru prima dată regulile Păzitorilor.

De aici începe nebunia totală!

Acest misterios băiat, pe care ea crede că nu-l va mai vedea vrodată este transferat la acelaşi liceu, la care învaţă şi ea. Dar asta nu e tot. Sentimentele Callei pentru Shay sunt din ce în ce mai puternice. 

Chiar dacă încearcă să le reprime, lăsându-se pradă săruturilor lui Ren, aceasta tot nu reuşeşte să-l uite.

Fiecare pagină dată era ca o hrană sufletească pentru mine, mă simţeam pur şi simplu aruncată în această lume plină de intrigă şi minciună. Vroiam să aflu de ce Păzitorii le-au interzis Gardieniilor să citească “ Războiul tuturor împotriva tuturor “? Şi de ce Shay nu îşi poate vedea tatuajul în formă de cruce de pe gât?! Două întrebări care mă enervau şi mă făceau să dau paginile cu o violenţă de nedescris, datorată intrigării mele.

Nu suport când oamenii impun reguli stupide şi lipsite de sens, când te mint ca să te manipuleze după bunul lor plac. Ei bine, despre asta este vorba şi aici!

Păzitorii de fapt nu sunt nişte îngeri, pe care te poţi baza la nevoie, ei doar le spală creierul Gardieniilor cu iluzii şi promisiunea unei vieţi în puf. Le pune un văl pe ochi ca să nu realizeze cruzimea, pe care o au în ei acele creaturi. Ipocrizia lor nu are margini, lucrurile, pe care le-au făcut sunt de neiertat!

Un lucru ma scos din sărite şi anume că tânăra alfa nu vroia să-şi urmeze inima, refuza să iasă din acea umbră creată de Păzitori şi să înfrunte adevărul, iar când în sfârşit se hotărăşte să îşi urmeze sentimentele, aproape că este ucisă!

Renier, Ren pe scurt este un personaj, care mi-a plăcut foarte mult. Mama lui a fost ucisă când el avea 1 an, iar tatăl lui este o javră la propriu, din păcate el o iubeşte pe Calla, dar oricât ar încerca să-şi ascundă sentimentele pentru Shay ca să nu-l rănească pe Ren, acesta îşi dă seama şi singur.

„ This is not about love, it’s about survival.
No, Calla, he said in a whisper. It's all about love. „

O confirmare, care i-a distrus inima. În acel moment parcă simţeam tot ce simţea Calla. Vinovăţie, trădare şi eliberare. Într-un fel ea îl iubea pe Ren, dar nu cum îl iubea pe Shay.
Ce m-a surprins foarte mult, a fost resemnarea tânărului alfa. Îl admiram pentru că a urmat zicala „ dacă iubeşti pe cineva trebuie să-l laşi să plece “ exact asta a făcut şi el.

I heard the howling of a lone wolf in the back , remaining in the forest, ascending to the moon, agonizing, as if he have lost something forever. „

Într-un final tânăra alfa rămâne singură într-o cameră întunecată şi se întreabă dacă totul a meritat, iar eu zbieram în interior că DA totul a meritat. Shay se va întoarce la ea, pentru că asta este dragostea, nu ţine seamă de distanţă, mereu va reveni acolo unde se simte ca acasă. Asta trebuie să fie.

“-Shay?
-Silence. I was alone in the dark.”



Multumiri librariei on-line BOOKCITY pentru aceasta carte minunata!



Cartea poate fi comandată AICI




3 comments:

  1. Se vede ca ti-a placut cartea. Ai scris recenzia cu pasiune!

    ReplyDelete
  2. Mulţumesc frumos:) mi-am spus doar părerea:">

    ReplyDelete
  3. Desi nu sunt de acord cu cei care judeca o carte dupa coperta, pot spune ca aceasta m-a convins, inainte de a citi renenzia. E foarte frumoasa.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates