Social Icons

.

07 October 2015

Recenzie: Regatul furtunilor de Leigh Bardugo


Descriere:

Un ţinut fabulos: Ravka
O elită magică: Grisha
O eroină cu superputeri: Alina Starkov


    "Întunecatul", conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal — altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

“When people say impossible, they usually mean improbable.” 

Gândurile mele (Simona): Cea de-a doua carte din trilogia Grisha a fost ok, a avut puncte bune şi puncte slabe. Fiind o persoană care adoră acţiunea într-o carte care mai ales prefigurează un război la orizont, a fost destul de greu să aştept construcţia acţiunii până la punctul culminant, de aceea am luat frumos o cană de cafea şi am citit pe nerăsuflate toţi acei paşi până la marele final şi acolo s-au cam stricat lucrurile pentru mine. Mi-aş fi dorit ca totul să fie altfel în finalul celui de-al doilea volum. Mi-aş fi dorit o bătălie mult mai amplă, cu puterile Grisha mult mai pregnante, mult mai bine descrise, aş fi vrut mai multă complexitate din punctul acesta de vedere.

“I've seen what you truly are," said the Darkling, "and I've never turned away. I never will. Can he say the same?” 

     Aş fi vrut ca relaţia Alinei cu Mal să evolueze mai mult şi nu să stagneze, mi-aş fi dorit mult mai multe scene cu ei. Am înţeles că Alina avea foarte multe atribuţii de îndeplinit şi Mal la fel, dar au trecut prin atât de multe lucruri împreună încât speram să văd mai multă hotărâre din partea lor în ceea ce priveşte relaţia pe care o au. 


“I have loved you all my life, Mal," I whispered through my tears. "There is no end to our story.”

“The Darkling will hunt you for the rest of your days."
"Then you and I will have something in common, won't we? Besides, I like to have powerful enemies. Makes me feel important."
Mal crossed his arms and considered the privateer. "I can't decide if you're crazy or stupid."
"I have so many good qualities," Sturmhond said. "It can be hard to choose.”


    Din puctul meu de vedere relaţia lor a ajuns într-un impans în care iubirea nu mai era suficientă, scopurile lor erau diferite şi puterea pe care Alina o dobândeşte prin intermediul celui de-al doilea amplificator nu este îndeajuns, dar mi-aş fi dorit pe de o parte ca Mal să o susţină cu inima deschisă pe Alina, iar pe de altă parte să-i întoarcă spatele. Ştiu că probabil nu are nici un sens, dar cum spuneam, cei doi au trecut prin foarte multe intrigi urâte în primul volum şi voiam ca asta să-i unească, îmi doream ca Mal să o susţină şi să o accepte aşa cum este, dar pe de altă parte acea fată pe care el o iubea ajunge să fie orbită de puterea amplificatoarelor şi să-şi dorească mai mult, încet, încet acea fată care fugea de sub domnia Întunecatului, ajunge să pună piciorul în prag şi să stea în primul rând în faţa armatei de umbre a acestuia. Acea fată nu mai are nevoie de protecţia nimănui.

“I want to kiss you,” Nikolai said. “But I won’t. Not until you’re thinking of me instead of trying to forget him.”

     În final lucrurile ajung pe linia de plutire, un echilibru se aşează peste toate lucrurile întâmplate, dar o mare bătălie îşi anunţă sosirea în volumul trei şi sunt convinsă că va fi una explozivă. Vă recomand cu drag trilogia, chiar dă dependenţă!

“I thought you wanted to go."
"I wanted you to ask me to stay.” 



Nota mea 3/5:


4 comments:

  1. Mie Una Mi-o Placut Seria Asta, Per Total E Una Din Serile Mele Preferate. Nu Sunt Atata De Incantata De Personajele Pozitive Si Principale Cum E Alina Dar Imi Place La Nebunie Personajul Negativ, Intunecatul.

    ReplyDelete
  2. Am citit trilogia Grisha si ai dreptate , da dependenta . Volumul trei e unul exploziv , aproape imprevizibil . Am adorat aceasta trilogie . Este superba !

    ReplyDelete
  3. Iubesc acțiunea, și mă regăsesc în nerăbdarea ta a formării punctului culminant, în general îmi este greu să aștept punctul acela culminant, dar aici parcă mi-a fost mai greu ca oricând, dar într-un mod ciudat mi-a plăcut nerăbdarea aceea.
    Sunt niște cărți extraordinare, merită citite.

    ReplyDelete
  4. Am toata seria acasa la mama si abiaaaaa astept sa o citesc. Mi se pare super faina, imi plac tare mult cartile care imi stimuleaza imaginatia. :)

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates