Social Icons

.

08 October 2015

Recenzie: După ce ne-am întâlnit de Anna Todd




Descriere:



Primul volum din seria AFTER

    Tessa Young e o fată cuminte, silitoare şi ordonată. După ce intră la universitate şi îl cunoaşte pe Hardin, viaţa ei se schimbă radical. Cu părul lui răvăşit, accentul britanic, tatuajele şi piercingurile, Hardin e complet diferit de băieţii pe care i-a întâlnit până acum. E arogant şi crud – ar avea toate motivele să-l urască. Dar felul în care o sărută trezeşte în ea o pasiune cum n-a mai simţit.

    Deşi o respinge, spunând că nu-i este el alesul, Tessa e hotărâtă să insiste şi să-l găsească pe adevăratul Hardin, care a ridicat între el şi lume un zid de trădări şi minciuni.

    Tessa are deja iubitul perfect. Atunci de ce se luptă să treacă peste propria mândrie rănită şi peste prejudecăţile lui Hardin vizavi de fetele drăguţe ca ea?

Poate că e vorba de... dragoste?

After a fascinat cititorii din toată lumea. Trăieşte şi tu experienţa de pe internet!

Am vrut să spun o poveste realistă, despre oameni adevăraţi. Nu scriu despre destine idilice, ci despre oameni ca mine, care poate au avut o copilărie mai dură. -- Anna Todd

“I can't help but think of the phrase '' sometimes it is better to be kept in the dark than be blinded by the light.” 

Gândurile mele (Simona): “După ce ne-am întâlnit” este o poveste incredibilă, o poveste frumoasă de dragoste dintre două persoane care sunt atât de diferite prin stilul lor fizic, dar atât de asemănătoare prin plăcerile pe care lectura le-o aduce. Se regăsesc în poveşti precum “La răscruce de vânturi”, “Mândrie şi prejudecată”, dar prima poveste descrie întocmai opoziţia în care se află societatea faţă de cei doi tineri, statutul pe care îl au impus prin hainele pe care le poartă, aşa se etichetează un om în ziua de azi, iar cea de-a doua poveste vorbeşte despre învingerea diferenţelor sociale datorită sentimentelor. Oare sub semnul neşansei să stea şi iubirea celor două personaje? Oare vor reuşi să spargă prejudecăţiile societăţii în ceea ce priveşte aspectul fizic al cuplului lor?

“I feel as though I am ice and he is fire.
We are so completely different, yet the
same.” 

Hardin Scott este tipul de băiat rău, care se îmbracă mereu în negru şi este plin de tatuaje având şi câteva piercinguri. Este un look, pe care Hardin şi-l asumă cu mândrie şi care îl defineşte foarte bine. Majoritatea timpului petrecut la Londra îşi pun amprenta pe sufletul său, cu un tată alcoolic şi o mamă care a plătit scump pentru una din acţiuniile soţului ei, micul băieţel de atunci devine din ce în ce mai închis în sine şi încearcă să ţină oamenii cât mai departe de el. Coşmarurile nu-i dau pace, iar persoanele din jur nu pot pătrunde prin zidul creeat cu ani în urmă pentru a proteja un copil care a fost mult prea brutal tras într-o lume rece şi dură, care nu a avut timp să guste frumuseţea copilăriei. Toate astea până când o cunoaşte pe Tessa!

“I think back to what Landon said about heartbreak, that if you don’t love the person, they can’t break your heart. Hardin repeatedly breaks my heart, even when I don’t think there are any more pieces to break. And I love him. I love Hardin.”

Această fată care poartă haine conservatoare îi stârneşte interesul lui Hardin, dar şi reciproca este valabilă. Chiar dacă Tessa are o relaţie cu Noah un băiat pe care îl cunoaşte încă din copilărie, ea nu poate sta departe de Hardin. Curiozitatea ei pentru acest băiat îi adoarme semnalele de alarmă care îi spun să stea cât mai departe de el. Odată intrată în casa frăţiei ea cunoaşte un Hardin nepăsător, arogant şi nesimţit, care nu dă doi bani pe nimeni şi care are cea mai proastă părere din lume despre el. Se desfiinţează fără pic de jenă, dar curând Tessa începe să preia iniţiativa şi să încerce să dezlege misterul din spatele măştii sale de piatră. Ea primeşte mesaje contradictorii de la Hardin şi ajunge să pună piciorul în prag şi să se ţină cât mai departe de băiatul care a început să intre în sufletul ei şi în gândurile ei!

O iubire toxică, dar şi frumoasă, un băiat imposibil, ai cărui demoni vin să-l bântuie în coşmarurile sale. Un suflet de copil rămas captiv undeva în trecut, dar care cu ajutorul iubirii poate fi eliberat şi vindecat. Oare o va lăsa Hardin pe Tessa să-l ajute în lupta cu demonii lui? Sau o va distruge pentru că s-a apropiat prea mult? Citiţi şi veţi afla!

“Hardin is like a drug; each time I take the tiniest bit of him, I crave more and more. He consumes my thoughts and invades my dreams.”



Nota mea 4/5:


4 comments:

  1. Tema pe care o abordeaza cartea este una sensibila , renuntarea la traumele din trecut cu ajutorul iubirii . Foarte frumoasa recenzia si chiar m-ai facut curioasa :))

    ReplyDelete
  2. Am citit cartea si nu ma asteptam sa imi placa asa de mult.Eu ii dau 4.5/5.

    ReplyDelete
  3. Mai înainte am citit recenzia " După ce ne-am certat" și îmi dau seama că trebuia prima oară să citesc recenzia aceasta fiindca mi-am dat seama că de fapt am citit prima carte :)), drăguț... Acum ceva timp în urmă am petrecut mult pe wattpad și am citit multe cărti de acolo dar abia după ce am citit recenzia mi-am amintit puțin de ea.
    Acum pot spune sincer, că mi-a plăcut chiar foarte mult povestirea și mă bucur tare mult să știu că este tipărită.
    Îmi amintesc chiar foarte bine de Hardin... Cred că voi mai face vizite pe la wattpad în viitor, și asta doar din cauza ta :))

    ReplyDelete
  4. Am auzit de seria After de ceva timp. Mi-a placut descrierea cartii de prima data, desi pare o carte usor de citit, care nu pune probleme. Imi place recenzia ta pentru ca nu prezinti doar cartea, ci si personajele. Si personajele sunt cele care conteaza cel mai mult din punctul meu de vedere, modul in care ele sunt create. O sa citesc si eu seria.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates