Social Icons

.

18 May 2015

Noutăţi editoriale!

La Editura Leda din 22 mai!

 
O SINGURĂ ALEGERE
 
ÎL SALVEAZĂ DE TRECUTUL SĂU
 
O SINGURĂ ALEGERE
 
ÎI MARCHEAZĂ VIITORUL
 
O SINGURĂ ALEGERE
 
SCOATE LA IVEALĂ PRIMEJDIILE
 
O SINGURĂ ALEGERE
 
ÎL SCHIMBĂ PENTRU TOTDEAUNA
 
O SINGURĂ ALEGERE
 
IL VA ELIBERA
 
Cu doi ani înainte ca Tris Prior să facă alegerea care avea să-i schimbe viaţa, fiul de şaisprezece ani al liderului Abnegaţiei a trecut prin acelaşi lucru. Transferul lui Tobias către Neînfricare reprezintă şansa de a o lua de la capăt. Aici, el nu va fi strigat pe numele dat de părinţi. Aici, el nu va permite ca teama să îl transforme într-un copil înspăimântat.

Proaspăt botezat „Four”, el află în timpul iniţierii că va izbândi în Neînfricare. Însă iniţierea este doar începutul, iar Four trebuie să-şi revendice locul în ierarhia Neînfricaţilor. Deciziile lui îi vor afecta pe viitorii novici şi vor scoate la iveală secrete care ar putea să-i pună în primejdie propriul viitor – şi viitorul întregului sistem de facţiuni.

Doi ani mai târziu, Four este pregătit să acţioneze, dar cursul lucrurilor este încă neclar.
Totuşi, prima novice care sare în plasă ar putea schimba totul. Alături de ea, calea de a salva lumea ar putea deveni limpede. Alături de ea, el ar putea fi din nou Tobias.

Veronica Roth completează seria DIVERGENT cu un volum adiacent palpitant, relatat din perspectiva îndrăgitului şi celebrului personaj Tobias. Cele patru povestiri incluse în această ediţie – TRANSFERATUL, NOVICELE, FIUL şi TRĂDĂTORUL –, alături de trei scene inedite, oferă cititorilor o privire electrizantă asupra trecutului şi sentimentelor lui Tobias, pregătind totodată terenul către saga trilogiei DIVERGENT.



Din 20 mai la Editura Corint!



 
Scapă de stres și exprimă-ți creativitatea!

Tărâmul viselor este populat cu o mulțime de animale și plante răsărite din imaginația și talentul ilustratoarei Millie Marotta, cea supranumită de ziarele britanice „regina cărților de colorat pentru adulți”. Millie a crescut într-o fermă micuță din vestul Țării Galilor și, acolo, a devenit obsedată de universul necuvântătoarelor, flora și fauna fiind sursele de inspirație pentru toate ilustrațiile ei. Acum ai ocazia să personalizezi ilustrațiile ei astfel încât să se potrivească propriilor tale vise – ai nevoie doar de câteva creioane colorate și de un pic de imaginație pentru a insufla viață acestor creaturi minunate: exprimă-ți creativitatea și scapă de stres creând o casă acvatică pentru un grațios monstru marin sau adăugând detalii fine cărăbușului strălucitor.

Nu există reguli, nu există limite, așa că dă frâu liber imaginației tale și bucură-te de beneficiile terapiei prin artă!


Piatra lunii de Wilkie Collins
 
Carte poliţistă care întemeiază romanul britanic modern de gen, Piatra Lunii este povestea unui diamant excepţional care ajunge, printr-un testament, în posesia tinerei lady Rachel Verinder. Dincolo de zidurile casei ei din Yorkshire pândesc preoţi hinduşi, veniţi să recupereze piatra sfântă, pradă de război a colonizatorilor britanici. De aceea, când Piatra Lunii dispare din camera lui Rachel, explicaţia cazului pare la îndemână. Însă ancheta detectivului Cuff descoperă o istorie mult mai complicată şi un număr neobişnuit de mare de suspecţi: o cameristă complexată, îndrăgostită fără speranţă de logodnicul lui Rachel, vărul lui Rachel, Franklin Blake, sau chiar tânăra moştenitoare în persoană.


Contele de Monte-Cristo este deseori trecut printre cele mai bune zece romane ale tuturor  timpurilor. […] Portretul psihologic al răzbunării fascinează și respinge în același timp. Personajul Monte-Cristo nu stârnește simpatii, totuși, cumva, acțiunile sale sunt justificate. Este aproape un erou mitologic. Aura sa supranaturală creează o poveste de aventuri căreia cu greu îi poți rezista.” Classic Notes, University of Harvard
 
„Romanul este un «exerciţiu literar în care te foloseşti de o povestire pentru a exprima altceva». Definiţia de mai sus convine tot atât de bine romanului moral, estetizant sau filosofic, cât şi romanului «tradiţional», care foloseşte şi el povestirea în vederea frescei sociale sau psihologice… Cât priveşte «povestirea pură», «punctul de plecare al romanului», s-ar părea că Alexandre Dumas oferă cel mai elocvent exemplu.” R-M. AlbÉrÈs
 
„«Ce este istoria? Un cui de care îmi atârn romanele» [spunea Dumas], dar prin forța lor, prin strălucirea şi viaţa cu care sunt înzestraţi, eroii săi sunt de neuitat. Alături de ei, nu ne-am plictisit niciodată. Poate fi o laudă mai mare pentru un scriitor de romane de aventuri? Poate mai mult decât oricine, Athos, Porthos, Aramis, d’Artagnan, cu deviza lor «Toţi pentru unul, unul pentru toţi», Milady şi Constance Bonacieux, valetul Planchet şi abatele Faria şi contele de Monte-Cristo au fost însoţitorii nopţilor copilăriei noastre.” Jean d’Ormesson
 

Din 25 mai la Editura Epica!

 
JANDY NELSON este autoarea momentului, laureată a premiului Michael L. Printz, 2015, pentru excelență în literatura destinată tinerilor
 
Captivantă și fascinantă de la primul rând până la ultimul. The Guardian
 
O lectură perfectă pentru fanii romanelor lui John Green, David Levithan și Rainbow Rowell.
 
Ar fi trebuit să mor de atâta suferință, nu să mă îndrăgostesc…
 
Lennie este o tânără de 17 ani, cântă la clarinet și iubește foarte mult cărțile. Își duce viața, liniștită și mulțumită, în umbra expansivei sale surori mai mari, Bailey. Însă, când Bailey moare subit, Lennie e catapultată in mijlocul scenei propriei sale vieți – și, în pofida experienței sale nule în privința băieților, se trezește dintr-odată oscilând între doi. Toby este fostul iubit al lui Bailey; durerea pierderii din sufletul lui o oglindește perfect pe cea a lui Lennie. Joe este sosit recent în orașul lor, tocmai din Paris, și este posesor al unui zâmbet atât de magic precum talentul lui, fiind un foarte bun interpret la chitară clasică. Pentru Lennie, unul e soarele, iar celălalt luna. Unul încearcă să o scoată din suferința cruntă, iar celălalt o consolează în aceasta. Dar când cei doi se intersectează, universul lui Lennie e pe cale să explodeze…
 
„Plină de sentiment, de farmec neobişnuit şi minunat  scrisă, această carte pur şi simplu străluceşte.”
— Deb Caletti, finalistă la National Book Award
 
„Okay. Recunosc. M-am îndrăgostit nespus de cartea asta — este extraordinară, pasionantă, amuzantă, sexy şi profundă”.
— Sonya Sones, autoarea romanului What My Mother Doesn’t Know
 
„Uau. Am plâns de mi-au secat ochii şi apoi am râs printre lacrimi. De multă vreme nu m-am mai îndrăgostit într-atât de o poveste şi de personajele sale. Uluitoare, sfâşietoare, amuzantă. O poveste care cutremură Pământul.”
— An Na, laureată a Printz Awards şi finalistă la National Book Award
 
„Cerul e pretutindeni evocă intensitatea dorinţei şi a agoniei mâhnirii cu o claritate care îţi taie respiraţia. Această poveste frumos scrisă o să lase o impresie de neşters în sufletele voastre.”
— Susane Colasanti, autoarea romanului When It Happens
 
„Cartea mâhnirii adânci, scrisă de Jandy Nelson, reuşeşte să fie, totodată, o încântare, o celebrare şi o poveste romantică — fără să abandoneze adevărurile tari ca stânca ale pierderii unei persoane dragi.”
— Sara Zarr, finalistă a National Book Award şi autoarea romanelor Story of a Girl şi Sweethearts
 
„O poveste captivantă, romantică, emoţionantă şi pătrunzătoare a dramaticei pierderi a unei persoane dragi suferite de o tânără – şi a la fel de dramaticei sale autodescoperiri. Serios, nu mai citiţi prezentarea asta, începeţi şi citiţi cartea!”
— Gayle Forman, autoarea romanului Dacă aş rămâne, bestseller NYT
 
JANDY NELSON (www.jandynelson.com) este licențiată a Universității Cornell, deține un master în poezie de la Universitatea Brown şi încă un master în literatură pentru copii şi tineri de la Vermont College Of Fine Arts. Cerul e pretutindeni, romanul ei de debut, s-a aflat pe numeroase liste de bestselleruri, a fost nominalizat la YALSA Best Fiction for Young Adults, a avut parte de recenzii entuziaste în publicații celebre, a fost tradus în multe limbi și continuă să se bucure de un mare succes internațional. În anul 2015, al doilea roman al său, Îți voi dărui soarele, a fost distins cu Michael L. Printz Award pentru excelență în literatura destinată tinerilor și va fi publicat în curând la Editura Epica. Jandy locuieşte în San Francisco, California, și se dedică în întregime scrisului.
 

6 comments:

  1. Cartile par interesante,in special "Cerul e pretutindeni".Editura Epica este una din edituriile mele favorite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarul este ca publica niste carti de nota 10! ^_^

      Delete
  2. Ma bucur mult ca s-a tradus si la noi Four . Am citit trilogia Divergent si a fost superba . Ma bucur ca voi putea vedea lucrurile si din perspectiva lui Tobias :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incep sa cred ca sunt singura care n-a citit inca trilogia. :))

      Delete
  3. Imi pace foarte mult coperta de la Four , iar Cerul e pretutindeni are o descriere foarte atragatoare .

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates