Social Icons

.

21 December 2014

Recenzie: Fulgi de iubire de John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle



Trei povesti romantice de Craciun

Ce au in comun o furtuna de zapada iscata in Ajunul Craciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House si un tip invelit in folie de aluminiu?

Raspuns: aceste trei povesti romantice de Craciun.

O furtuna puternica de zapada aduce dragostea in vietile a trei adolescenti: o fata al carei tren s-a inzapezit, un baiat ce infrunta viscolul pentru a se intalni cu prietenii sai, o alta fata cu inima franta ce-si vopseste parul in roz si viseaza sa fie ingerul cuiva.

Trei dintre cei mai cunoscuti autori americani de literatura pentru adolescenti – John Green, Maureen Johnson si Lauren Myracle – si-au unit fortele pentru a scrie povesti pline de aventura, umor, romantism si duiosie, ale caror fire se impletesc inteligent la final, intr-o carte numai buna de citit la gura sobei.

Doresc să mulţumesc Librăriei online Librex pentru şansa de a citi şi recenza această carte frumoasă, chiar înainte de Crăciun! O recomand cu drag! O puteţi comanda chiar aici!



Gândurile mele (Simona):   “Fulgi de iubire” este format din trei scurte poveşti, care sunt conectate între ele. Un lucru care chiar mi-a plăcut foarte mult.

     În prima poveste “Expresul lui Jubilee” de Maureen Johnson facem cunoştinţă cu Jubilee care este în drum spre Florida pentru a petrece Crăciunul alături de bunici. Fata are un ghinion teribil deoarece datorită unei furtuni de zăpadă, trenul rămâne blocat în Gracetown. Jubilee nu este o fată laşă ci dimpotrivă încearcă să fie foarte curajoasă în situaţia dată, astfel că decide să se avânte afară din tren şi să meargă la Waffle House-ul care se afla în apropiere. Aici îl întâlneşte pe Stuart, un tânăr fermecător care îi oferă adăpost în casa sa. Această poveste a fost şi preferata mea! Perfectă pentru Crăciun, amuzantă şi dulce.

     A doua poveste “Un miracol de Crăciun cu majorette” de John Green îl are ca protagonist pe Tobin şi pe prietenii săi Duke şi JP. Aceştia se străduiesc din răsputeri să ajungă la  Waffle House (locaţie menţionată anterior) pentru că un grup de majorete îi aşteaptă acolo. În acest grup de majorete, toate poartă numele de Amber. Aceştia au de îndurat foarte multe pe parcursul drumului, dar cea mai bună parte este aceea a sosirii la Waffle House. Aici Tobin şi Duke trebuie să-şi rezolve problemele apărute între ei. Cel mai mult la această poveste mi-a plăcut felul în care cei doi s-au comportat, într-un mod credibil şi adolescentin. Totul a decurs natural şi asta nu poate oferi decât o notă de originalitate bine venită, poveştii.


     În ultima poveste “Sfânta ocrotitoare a purceilor” de Lauren Myracle, Addie este foarte supărată pentru că nu a mai primit veşti de la prietenul ei. Chiar dacă cei doi s-au despărţit, aceasta i-a trimis un mesaj întrebându-l dacă se va întâlni cu ea la Starbucks. În această poveste totul începe să capete sens, iar personaje vechi sunt readuse în prim plan. Este amuzant şi drăguţ, dar cel mai frumos este modul în care toate aceste poveşti se leagă. Dacă nu aţi cumpărat această carte sper că veţi reuşi să faceţi asta până la Crăciun, pentru că merită! Veţi intra mai bucuroşi în spiritual sărbătorilor. 

Sărbători fericite tuturor! Fie ca sărbătorile să vă găsească în mijlocul familiei şi al prietenilor! Să aveţi un an la fel de frumos ca voi!

Nota mea 5/5


1 comment:

  1. Cartea e buna.Am citit-o. Mi-a placut ultima posveste!Defapt... nu pot sa ma decid

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates