Social Icons

.

14 February 2014

Top 10 Filme Romantice

 "Cel mai mare dar din Univers, 
care poate fi oferit, 
este o inimă sincera 
despre care şti că
 bate doar pentru tine"


  1. Ghost (1990) - "Fantoma mea Iubita"
 
                                 
       Cast:  Patrick Swayze - Sam Wheat                                                     
                   Demi Moore   - Molly Jensen
                   Whoopi Goldberg - Oda Mae Brown                           
                    Tony Goldwyn - Carl Bruner             
         Gen:    Romantic/Fantastic/Thriller/Comedie                                                                          
  Este povestea emoţionantă de dragoste dintre Sam şi  Molly. El este ucis de către un  necunoscut, dar sufletul lui nu moare odată cu el, ci rămâne lângă iubita lui pentru a o proteja. Sam descoperă, cu ajutorul unui medium, adevărul care se ascunde în spatele morţii lui şi o ajuta pe iubita lui să nu aibă aceaşi soartă. Acest film este un thriller tensionat, o poveste supranaturală, emoţionantă şi o comedie plină de mister.
                        
 2.Sweet November (2001) - "Idilă de Noiembrie"
                                     
   Cast:  Keanu Reeves - Nelson Moss
          Charlize Theron - Sara Deever
          Jason Isaacs - Chaz Waltey
   Gen:  Dramă/ Romantic
   
   În fiecare lună, Sara alege la întâmplare câte un bărbat căruia îi propune să stea împreună o lună şi să trăiască după regulile ei şi visele ei. Apoi să se despartă şi să meargă fiecare pe drumul lui, fără nicio obligaţie şi mai ales fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună- aceasta este singura  regulă pe care Sara o respectă cu sfinţenie. Noiembrie este luna în care îl întâlneşte pe Nelson, un tânăr ambiţios, pentru care în viaţă nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. Ce trebuia sa fie o simplă aventură devine o frumoasă poveste de dragoste. Sara îl învaţă pe Nelson să se bucure de clipele, plăcerile şi nebuniile de moment şi ca viaţa trebuie trăită la maxim, reuşind să îl facă să se schimbe.Dar Nelson descoperă că Sara mai are doar câteva luni de trăit.

  3.A Walk to Remember (2002) - "O Iubire de neuitat"
                                        
   Cast: Shane West - Landon Carter
           Mandy Moore - Jamie Sullivan
           Peter Coyote - Reverend Sullivan
           Daryl Hannah - Chyntia Carter
    Gen:  Drama/Romantic/Dragoste

  Un băiat rebel se îndrăgosteşte de cea mai ciudată fată din liceu. El poartă haine neadecvate, intră în buclucuri, face parte dintr-o gaşcă şi este cel mai cool băiat din liceu. Ea este opusul lui, nu este cool deloc, este fiica predicatorului, poartă haine care să îi ascundă formele şi acelaşi pulover in fiecare zi. Ea vede numai lucrurile bune din oameni şi atunci când Landon şi trupa lui fac mişto de ea, le zâmbeşte doar. Din cauza prostiilor pe care le face, Landon este pedepsit de către director ca în weekend-uri să lucreze la piesa şcolii şi să aibă grijă de un băiat necăjit, aşa cum face şi Jamie ca voluntar. Cei doi petrec tot mai mult timp împreună ceea ce face ca Landon să descopere ca este îndrăgostit de fata care are cu ea tot timpul o biblie, vede numai frumosul în toate şi are încredere în oameni. Jamie are o listă cu câteva vise şi el o ajută să şi le îndeplinească schimbându-se într-un om mai bun. Dar el afla că ea are o boală incurabilă şi va muri curând.
 4. The Vow (2012) - "Jurământul"
                                         
 Cast: Channing Tatum - Leo
         Rachel McAdams - Paige
         Jessica Lange - Ritha Thoronto
         Sam Neill - Bill Thoronto
  Gen: Dramă/Romantic/Dragoste
 
     Paige si Leo sunt căsătoriţi şi se iubesc la nebunie dar într-o noapte cu ninsoare deasă au un accident de maşină din care Leo scapă teafăr însă Paige are leziuni cerebrale şi este în comă. Când îşi revine ea nu îl mai recunoaşte pe Leo, amintirile cu el fiindu-i şterse din memorie. Ea se crede cu cinci ani în urmă, când era studentă la drept, înainte de a-l cunoaşte pe Leo, care acum era un străin pentru ea şi viaţa-i era străină. Ea credea că este încă logodită cu omul de afaceri Jeremy, refuză relaţia cu Leo şi nu înţelege stilul ei de viaţă. Leo vede că o pierde pe Paige şi încearcă să fac tot posibilul să îi revină memoria dar când îşi dă seama că nu are nicio şansă el nu renunţă. O i-a de la capăt şi începe să o curteze din nou sperând că o va face să se îndrăgostească de el aşa cum a făcut-o prima dată.

 5.The Notebook(2004)- "Jurnalul"
                                     
 Cast: Ryan Gosling - Noah Calhoun
        Rachel McAdams - Allie Nelson
        Gena Rowlands - Allie Calhoun
        James Garner - Noah Calhoun
  Gen: Dramă/ Romantic/Dragoste

   Aceasta poveste de dragoste este dovada că dragostea rezistă şi nu ţine cont de distanţă, timp, bogăţie sau sărăcie. Ryan şi Allie se întâlnesc într-o seară, la un carnaval şi se îndrăgostesc. Dar cum el este sărac şi ea bogată, părinţii ei nu sunt de acord cu relaţia lor şi se muta în alt loc cât mai departe de Noah. Cei doi îşi scriu scrisori dar nu le primesc din cauza părinţilor ei. Când Allie vede că nu primeşte răspuns la scrisori, se hotărăşte să îşi vadă de viaţa ei şi să se căsătorească cu Lon, un soldat american. Înainte de nuntă merge să îi facă o vizită lui Noah şi constată că sentimentele lor încă sunt vii şi există. Acum este momentul ca Allie să decidă ce va face cu viitorul ei.

 6.August Rush (2007)
                                         
 Cast: Freddie Highmore - Evan Tazlor 'August Rush'
         Keri Russel - Lyla Novacek
         Jonathan Rhys Meyers - Louis Connelly
         Terrence Howard - Richard Jeffries
          Robin Williams - Maxwell Wallace
  Gen: Dramă/ Romantic/ Dragoste/ Muzical

   Un tânăr chitarist irlandez, Louis şi o frumoasă violoncelistă, Lyla se întâlnesc într-o noapte în Washington Square şi au o aventură scurtă în urma căreia, ea, rămâne însărcinată. Nu îşi ştiu numele dar se îndrăgostesc unul de altul. Nu se mai întâlneşte cu Louis chiar dacă se caută în acelaşi loc dar în diferite zile. Tatăl ei nu este de acord cu relaţia şi când Lyla naşte, un băieţel, îl i-a şi îl duce la orfelinat neţinând cont de ce îşi dorea ea, apoi ei îi spune că acel copil a murit. Cu greu, ea trece peste această nenorocire şi începe să îşi vadă de viaţa ei, parcă pustie. În tot acest timp, băiatul creşte în orfelinat şi când împlineşte 11 ani, fuge din acel loc şi merge pe străzi pâna ce dă peste un om rău care îi pune pe copii să cânte pentru bani şi apoi îi i-a el. Băiatul simte că are ceva cu muzica şi începe să cânte la chitară, chiar dacă nu a pus mâna niciodată pe un instrument muzical. Trecând prin multe peripeţii băiatul, extrem de talentat ajunge să fie dirijor într-o orchestră faimoasă şi aşa îi întâlneşte pe părinţii lui.

7.Dear John(2010) - "Dragul meu John"
                                      
  Cast: Channing Tatum - John Tyree
          Amanda Seyfried - Savannah Curtis
          Richard Jenkins - Mr.Tyree
          Henry Thomas - Tim
  Gen: Dramă/ Romantic/ Dragoste

   Un soldat, venit acasă în permisie, se îndrăgosteşte de frumoasa şi conservatoarea studentă, Savannah. Cei doi îşi scriu scrisori timp de şapte ani. Pentru el aceste scrisori sunt foarte importante, deoarece simte că ele îi dau puterea să treacă peste misiunile grele pe care le are de îndeplinit. Dar când ea decide să îşi vadă de viaţă, întrerupe orice contact cu el. Ne mai trimiţându-i nimic el se demoralizează psihic neştiind motivul pentru care ea nu îi mai scrie şi când vine în permisie o caută şi află că ea s-a căsătorit cu un bun prieten, Tim, de-a lor pe care soţia l-a părăsit şi l-a lăsat cu un băiat. Tim a aflat că are o boală necruţătoare şi a rugat-o pe Savannah să se căsătorească cu el pentru că nu vroia să treacă singur prin acele clipe grele şi nu vroia ca fiul lui să rămână singur după ce el nu va mai fi.

8.Love Story(1970)- 'Poveste de dragoste'

 Cast: Ryan O'Neal - Oliver
          Ali MacGraw - Jenny
          John Marley - Phil
          Ray Milland - Oliver Barrett

  Gen:  Romantic/Dramă/Dragoste

  Oliver Barrett, student la Harvard, se îndrăgosteşte de frumoasa studentă la muzică Jenny Cavilleri. Dar tatăl lui Oliver nu este de acord cu relaţia şi îl dezmoşteneşte. Cei doi se căsătoresc şi îşi încep viaţa împreună, crezând că dragostea lor le va rezolva toate problemele şi va fi uşor. Dar soarta a avut alte planuri pentru ei. Curând Jenny se îmbolnăveşte de leucemie şi totul se schimbă, o duc tot mai greu deoarece nu au banii necesari tratamentului. 'Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău'. Dragostea dintre cei doi, este o poveste de viaţă.


9.Dirty Dancing(1987)- 'Dans Murdar'


 Cast: Patrick Swayze - Johnny Castle
          Jennifer Grey - Frances 'Baby' Houseman
          Jerry Orbach - Dr. Jake Houseman
           Cynthia Rhodes - Penny Johnson
  Gen: Romantic/ Dramă/ Muzical

  Baby este o tânăra adolescentă de 17 ani care în fiecare an îşi petrece vacanţa împreună cu familia ei. În fiecare an totul este la fel, însă în acest an se produce o schimbare, deoarece îl întâlneşte pe Johnny, instructorul de dans şi se îndrăgosteşte de el. Partenera lui de dans, rămâne însărcinată cu un alt angajat şi se hotărăşte să facă întrerupere de sarcină, în urma căreia apar ceva complicaţii şi ea nu mai poate dansa. Ne mai având parteneră, Johnny, acceptă să o iniţieze pe Baby în tainele dansului. Magia dansului şi atingerile din timpul lui, îi fac pe cei doi să se îndrăgostească şi să dezvolte o poveste de dragoste minunată. Deoarece tatăl ei credea că Johnny era de vină că a lăsat-o pe Cynthia însărcinată, nu era de acord cu relaţia dintre cei doi. Johnny şi Baby trebuind să lupte pentru dragostea lor şi pentru a rămâne parteneri pe ringul de dans.
          

10.P.S I Love You(2007)- 'P. S. Te Iubesc'

  Cast: Hilary Swang - Holly
           Gerard Butler - Gerry
           Lissa Kudrow - Denise
           Jeffrey Dean Morgan - William
   Gen: Dramă/ Romantic/ Dragoste/ Comedie

  Este povestea de dragoste dintre Holly şi Gerry care erau apropiaţi încă din copilărie, aveau zâmbetul pe buze chiar şi atunci când se certau sau aveau probleme. Dar totul durează până într-o zi când Gerry moare şi ea rămâne devastată şi cu sufletul pustiu. Prin intermediul a 12 scrisori, Gerry revine în viaţa ei şi o ajută să depăşească momentul pierderii lui şi să meargă mai departe. Scrisorile erau pentru fiecare lună şi purtau câte un mesaj, pentru a o ghida în noua ei viaţă, terminându-se fiecare cu minunatele cuvintele: P. S. Te Iubesc. Împreună cu îngerul ei păzitor care o veghează, cu scrisorile, cu familia şi cu prietenii, Holly reuşeşte să treacă peste momentul tragic, descoperă din nou fericirea şi înţelege că viaţa este preţioasă.11.Tres Metros Sobre el Cielo(2010)- 'Trei metrii deasupra cerului'
(Pentru că iubesc acest film şi nu pot să nu îl amintesc)

 Cast: Mario Casas - Hache
          Maria Valverde- Babi
          Alvaro Cervantes - Pollo
          Marina Salas - Katina
  Gen: Romantic/ Dramă/ Dragoste

  Este povestea a doi tineri total diferiţi dar care descoperă iubirea. Datorită diferenţelor dintre cei doi, el sărac, ea bogată, el iubeşte pericolul face curse ilegale cu motociclete, ea este educată şi liniştită, este imposibil să rămână împreună oricât de mult s-ar fi iubit. Ei se despart în ciuda atracţiei puternice şi a chimiei care există intre ei.

 
   
       

1 comment:

  1. Singurele pe care le-am "ratat" sunt August Rush si Tres metros sobre el cielo. Da lucrurile n-o sa ramana asa, promit... :)

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates