Social Icons

.

28 August 2016

Recenzie: Concentrat de Cal Newport




"Pe măsură ce automatizarea și externalizarea reconfigurează spațiul de lucru, abilitatea de care avem nevoie este aceea de a îndeplini o muncă profundă. Cartea lui Cal Newport ne învață cum ne putem concentra intens, într-un mediu lipsit de perturbări, lucru care ne ajută să învățăm rapid și să atingem performanța. Gândiți-vă că este un fel de calistenie pentru minte și începeți programul de astăzi."

– DANIEL PINK

"Cal Newport vorbește despre importanța abilității omului de a se concentra intens și descrie pașii prin care putem deprinde această abilitate pentru a atinge performanța."

– ADAM GRANT

"Cartea conține o serie de tactici pentru profesioniștii de toate felurile, prin intermediul cărora se pot diferenția de restul jucătorilor din piața aglomerată a talentelor. Concentrat ne arată de ce Cal Newport este unul dintre cei mai provocatori gânditori despre viitorul muncii."

– BEN CASNOCHA

Doresc să mulțumesc Editurii Publica pentru că mi-a oferit această carte spre recenzie, ea poate fi comandată chiar aici!





Gândurile mele (Simona): Una dintre persoanele aduse în prim plan în această carte este Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice. Jung a început să-și construiască o casă simplă, de piatră, cu două caturi și o cameră destinată unui birou, această casă a fost numită Turnul. Jung își petrecea aici un întreg ritual, pentru realizarea muncii profunde. Se trezea la o anumită oră, lua un mic-dejun copios, medita sau făcea plimbări lungi, aloca 2 ore pentru munca profundă. Nu existau surse de curent electric, lumina era asigurată prin lămpi cu petrol lampant și de șemineu. Toate acestea, l-au ajutat pe Jung să scrie numeroase lucrări și să-și provoace mintea, cât mai mult.

    Exemplul lui Jung, a fost adaptat de-a lungul timpului, fie că a fost vorba de un loc, în care omaneii se izolau, sau de un anumit ritual pe care-l urmau, persoane care au ajuns să scrie lucrări importante, în diverse domenii au înțeles ce înseamnă munca profundă și cum să o pună în aplicare.

    Definiția oferită în această carte a muncii profunde este următoarea: activitățile profesionale îndeplinite într-o stare de concentrare lipsită de perturbări, care îți împing capacitățile cognitive până la limită.

   Un alt exemplu interesant, este cel al lui Mark Twain care a scris mare parte din "Aventurile lui Tom Sawyer" într-un șopron din New York, unde își petrecea vara, biroul său era atât de izolat de locuința principală încât familia sa sufla într-un corn pentru a-l anunța ora mesei.

    Woody Allen între anii 1969 și 2013 nu a deținut un computer, scrieriile sale realizându-se pe o Olympia SM3, o mașină de scris nemțească.

    Am rămas plăcut surprinsă de modul, în care este structurată această carte, de poveștile bine documentate și prezentate, de reguli bine puse la punct, pentru a te face pe tine (cititorul) să alegi prorpia cale prin care poți realiza munca profundă. 

    Cartea este structurată în două părți, prima intitulată:ideea, iar cea de-a doua intitulată:regulile pe parcursul lecturii, suntem introduși în conceptul de muncă profundă, de diversele moduri, în care oamenii percep acest concept și cum îl adaptează companiile, în special la cererile societății moderne. 

    Ce mi-a plăcut și mai mult la această carte, a fost faptul că nu am avut doar opinii, cu privire la munca profundă realizată într-o completă izolare ci și opinii despre munca profundă, realizată într-un mediu plin de perturbări, fără a fi nevoit să te deconectezi de la rețele de socializare sau să te desparți de tehnologie.

    Personal am avut foarte multe de învățat din această carte și m-a ajutat să-mi dau seama unde am greșit atunci când încercam să mă concentrez pe un lucru, dar mintea îmi era în altă parte, am învățat cât de importantă este concentrarea și am încercat încet, încet să aplic câteva sfaturi în rutina mea de zi cu zi. M-a ajutat foarte mult, luarea unei pauze de la rețelele de socializare și concentrarea pe o perioadă de 1 oră sau 2 pe sarcina pe care o aveam de îndeplinit. M-a ajutat și mai mult să-mi închid telefonul în acest interval. Dacă aveți probleme de concentrare, atunci când trebuie să întreprindeți un lucru, vă recomand din suflet să citiți această carte și să încercați să aplicați regulile din ea. Cu timpul o să vă fie din ce, în ce mai ușor să vă despărțiți de tehnologie și să realizați munca profundă un timp mai îndelungat de 1 oră sau 2. 

    Mă bucur că am avut ocazia să citesc această carte, a picat chiar la țanc pentru mine, deoarece mă chinuiam de câteva luni cu problemele de concentrare, dar am înțeles cum pot să controlez aceste probleme și cel mai important am înțeles că nu sunt singura care se confruntă cu ele, că personalități marcante au avut dificultăți în a întreprinde munca profundă și că încet, dar sigur fiecare dintre noi putem să le călcăm pe urme dacă ne stabilim prioritățile și ne stimulăm gândirea.

Nota mea 5/5



27 August 2016

Recenzie: Grimm (TV Show)




Gândurile mele (Simona): Viața lui Nick este una liniștită, până când în peisaj apare mătușa sa, care aduce cu ea un secret bine păstrat cu privire la nepotul său. După multe încercări de a-i explica cine este nepotul ei cu adevărat, mătușa sa preferă să lase faptele să vorbească de la sine. Darul lui Nick este acela de a fi Grimm. La fel ca mătușa și mama sa, acest lucru înseamnă că poate vedea wessenii acele creaturi care se ascund sub formă umană, dar care se pot transforma fie când sunt supuși emoțiilor puternice, fie când ei aleg să se schimbe în forma lor de wessen.

    Lucrurile încep să o ia razna în timp ce Nick își dă seama ce înseamnă darul său și cum poate lupta cu wessenii răi și cum poate să facă diferența dintre cei buni și cei răi. Din fericire pentru el, mătușa sa îi lasă moștenire o rulotă plină de cărți în care sunt însemnate tot felul de întâlniri ale strămoșilor lui Nick cu fel și fel de wesseni unii buni alții răi. Spre deosebire de strămoșii lui care considerau că toate creaturile sunt rele și trebuiesc ucise, Nick preferă să înțeleagă mai întâi tradițiile specifice unor wesseni și să nu verse sângele celor inofensivi. 

   Pe măsură ce serialul înaintează povestea devine din ce în ce mai fascinantă, noi ipoteze se lansează, precum ce se întâmplă când cele 7 chei ale celor 7 regate vor fi puse împreună pentru a forma harta spre locul unde este îngropată un lucru care acum mii de ani, Grimmii au considerat că nu poate încăpea pe mâinile cui nu trebuie.

    Un serial foarte interesant, cu o idee extraordinară, sunt atât de multe personaje care pot fi transpuse în realitate, avem chiar și wesseni cu dublă personalitate, care pot ilustra lupta unui om cu personalitate dublă. Avem parte într-unul dintre sezoane de o revoltă a celor care au stat în umbră și acum vor să lupte pentru a ieși din anonimat. Vă recomand cu drag acest serial, care pe mine m-a captivat iremediabil.

Nota mea 4/5



26 August 2016

Leapșă Liebster - Descoperă bloguri noi!


Bianca Ioana de pe blogul Boundless Daydreamer ne-a nominalizat pentru leapșa Liebster. Mulțumim mult, Bianca, chiar ne era dor de o nouă leapșă!

Reguli:
1. Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat și menționează-i blogul.
2. Listează regulile în postarea ta.
3. Afișează premiile Liebster undeva pe blogul tău.
4. Răspunde celor zece întrebări prevăzute de persoana care te-a nominalizat.
5. Scrie zece lucruri random despre tine.
6. Nominalizează 5-11 bloguri și informează-le că au fost nominalizate.
7. Asigură blogurile pe care le-ai nominalizat cu zece întrebări.


Zece lucruri random despre mine.
(Simona)

1. Îl dor pe Dostoievski m-a cucerit iremediabil și încerc să citesc cărțile sale de câte ori am ocazia.
2. Am o chinchilla pe care o cheamă Sisi.
3. Ador tartele cu lămâie, aș mânca tarte întregi chiar dacă mi s-ar face rău aș continua să mănânc.
4. Nu suport să văd violență de orice natură fizică sau psihică îndreptată spre copii, animale sau persoane.
5. Ador să merg la mare, dar mă plictisesc foarte repede dacă stau mai mult de 3 nopți.
6. Nu îmi place să merg în club.
7. Aș vrea să îmi găsesc cât mai repede un loc de muncă și să fiu independentă financiar de părinți.
8. Îmi place să-mi ajut prietenii de câte ori pot.
9. Nu suport etichetele puse unor persoane pe care le-ai văzut doar de 2 sau 3 ori în viața ta.
10. Nu-mi plac persoanele arogante.
(Andreea)

1. Nu îmi place ciocolata amăruie. Rar se întâmplă să mă mai păcălească mama și să-mi bage pe gât câte o bucățică. :))
2. Îmi plac jocurile de logică.
3. Iubesc muzica lui Lindsey Stirling! Ce face din vioara aia, e super!
4. Ador albastrul și movul!
5. Când merg la mare, prefer să mă bălăcesc în apă, decât să mă bronzez.
6. Acum agreez puțin mai mult descrierile, chiar dacă unele sunt prea lungi. Ideea este să nu mă plictisească și să nu repete aceeași chestie la infinit.
7. Nu îmi place pepenele galben.
8. De ceva vreme, am o pasiune pentru cerceii care se prind și de pavilionul urechii.
9. Acuarele nu au fost niciodată prietenele mele, atunci când venea vorba de colorat.
10. Nu există zi din săptămână în care să nu râd sau măcar să zâmbesc.
Întrebările de la Bianca:
1. Obișnuiești să recitești cărțile care ți-au plăcut?

Simona: Aș reciti unele dintre cărțile mele preferate, dar din păcate timpul nu-mi permite acest lucru, așa că prefer să mă bucur de alte titluri noi apărute sperând că într-o zi voi avea timpul necesar să revin la cărțile mele de suflet.
Andreea: Da, dacă mi-e dor de anumite personaje, recitesc cărțile respective.
2. Cu cine îți place să vorbești despre cărțile citite?

Simona: Cu persoanele apropiate mie care au aceeași pasiune pentru lectură cum am și eu.
Andreea: Cu cei care îmi împărtășesc pasiunea pentru lectură. Dar le mai povestesc și celor care nu au nicio treabă cu asta. :)) 

3. Ce părere ai despre triunghiurile amoroase în cărți?

Simona: Nu sunt printre preferatele mele, unele merg mult prea departe și majoritatea sunt destul de prost făcute. Apreciez mai mult când există un triunghi amoros în care fata alege din start cu cine vrea să meargă mai departe.
Andreea: Câteodată le agreez, câteodată nu. Depinde cum se manifestă persoanele prinse în acest triunghi și care sunt împrejurările ce au condus la asta.
4. Pe care carte îți dorești din toată inima să o vezi ecranizată?

Simona: O să spun "Pe când eram o operă de artă" de Schmitt.
Andreea: Orice carte de-a Amandei Quick.
5. Cine sunt doi dintre scriitorii tăi preferați?

Simona: Emile Zola și F.M. Dostoievski.
Andreea: Richelle Mead. Monica Ramirez.
6. Care este cartea pe care o recomanzi cititorilor începători?

Simona:  Nu prea fac recomandări, fiecare cititor fie el începător sau nu își poate alege cartea dorită după o recenzie citită sau un rezumat parcurs.
Andreea: "Fetele Gallagher" de Ally Carter.
7. Cu ce personaje ți-ar plăcea să îți petreci vacanța/concediul?

Simona: O să-l aleg aici pe Damon, cred că ar fi un concediu interesant.
Andreea: Jack Harper. Sper că-i place soarele. :))
8. Îți place să citești teatru?

Simona: Nu sunt o mare fană a pieselor de teatru scrise, prefer să mă duc la teatru și să văd c0um povestea prinde viață.
Andreea: Înafară de ce am citit pentru școală, nu am citit nimic altceva. La fel ca Simona, prefer să fiu spectator.

9. Cum simți că te-au ajutat și te ajută cărțile?

Simona: Să învăț noi lucruri despre viață să percep altfel întâmplăriile prin care trec și să mă izolez într-o lume care oferă atât de multe posibilități.
Andreea: Am învățat multe chestii utile și simt că percep lumea puțin altfel după ce termin o lectură.

10. Care este cartea (deja scrisă) pe care ți-ai dori să o fi scris tu?

Simona: Nu pot să aleg...fiecare autor pune o bucățică din el în cărțile scrise, ar fi foarte urât din partea mea să aleg o carte în ale cărei file nu se regăsește o parte din mine.
Andreea: Nu cred că îți poți dori așa ceva. Fiecare scrie ceea ce simte, ceea ce a visat, așterne o parte din el. Nu te poți gândi să scrii același lucru ca un anume autor. Da, poți folosi ideea, dar trebuie să o abordezi în felul tău, să fie ceva mai original. 

Întrebările noastre:
1) Preferați o carte în format fizic sau e-book?
2) Ce carte subevaluată de alte persoane, sau pe goodreads a fost pentru voi ca un diamant ascuns?
3) Ce carte citești în acest moment?
4) Cel mai mare bookhangover pe care l-ai avut după ce ai terminat o carte?
5) Dacă te-ai descrie într-un singur cuvânt, care ar fi acela?
6) Cu ce personaj literar te identifici cel mai mult?
7) Ultima melodie pe care ai ascultat-o?
8) Care este citatul vostru preferat?
9) Ce ați alege între un autor clasic și unul contemporan?
10) Uită-te în jurul tău și spune-ne ce carte se află cel mai aproape de tine în acest moment? Ia cartea și dă la pagina 26, care este primul fragment de acolo?

Nominalizăm următoarele bloguri: Literatură pe tocuri , Walking on Letters , Delicatese Literare , We are Women of Letters , Adolescență cu nasu-n cărți , The Sagittarius Books , Life with your books , Mirucu blog , Lecturi cu aromă de viață 

Enjoy! ^_^


21 August 2016

Felinare Stinse de Cristina Oțel la Editura Quantum!




Sorina este o adolescent atipică.

Uneori uită.

Uneori își pierde cunoștința.

Uneori se sufocă.

Deși se implică în problemele infantile ale prietenilor ei și are o viață normală, Sorina trăiește din întrebări și dorința de a căpăta răspunsuri. Nu își descifrează identitatea, iar acest lucru o macină, iar halucinațiile care îi produc un rău atât phisic, cât și fizic, nu îi dau pace.

Adrian este caracterizat de o veselie incredibilă. Înconjurat de secrete și incertitudini, acesta face tot posibilul să îi redea bucuria. Dar afecțiunea lui îi dă de bănuit Sorinei și aceasta se trezește întrebând de ce un băiat pe care abia l-a cunoscut se comportă de parcă ar cunoaște-o de o viață?

Îi spune că o să rămână mereu lângă ea.

I-a mai promis cineva acest lucru. Dar cine?





13 August 2016

Recenzie film: 12 Years a Slave



Gândurile mele(Simona):    Solomon Northup un om negru liber este răpid și vândut ca sclav. De aici începe toată drama lui Solomon, el încearcă să spună cine e, dar nimeni nu-l ascultă. Pentru că încearcă să lupte pentru libertatea care i-se cuvine în acte, este bătut și torturat în moduri grotești.

    Am foarte multe sentimente amestecate cu privire la acest film, încă nu înțeleg de ce unii oameni se pot purta atât de urât doar pentru că au altă culoare a pielii. Nimic nu le dă dreptul să maltrateze acești oameni lipsiți de apărare. Am fost foarte revoltată pe tot parcursul filmului, am plâns cred că la fiecare lovitură de bici pe care acești bieți oameni o primeau pe nedrept. Câteodată mă gândesc dacă lucrurile nu au fi putut sta altfel. Dacă ei erau tratați ca niște persoane normale, nu ca niște sclavi. La vremea respectivă existau servitori care erau tratați de 10 ori mai bine decât sclavii. De ce nu puteau fi și ei tratați așa? În acte ei erau proprietatea cumpărătorului înțeleg asta, ei oricum dacă încercau să scape erau găsiți și puși din nou la muncă. Nu e ca și cum ar fi putut să facă ceva în legătură cu situația lor! Erau condamnați și o știau foarte bine. 

   Acum o altă nelămurire a mea este cum au ajuns acești oameni să fie vânduți ca un kilogram de cartofi la colț de stradă. Mi-se pare de necrezut că poți vinde un om cu acte. Și totuși este o perioadă din istoria lumii, care mă dezgustă și revoltă teribil. 

    Mă gândesc oare ce s-a întâmplat cu acei copii separați de mame, lipsiți de apărare. Vânduți pentru cine știe ce plăceri bolnave poate. 

   Știu că nu pot schimba nimic în legătură cu acești oameni cum nici Solomon nu a putut să-i aducă în fața justiției pe cei care i-au luat fără drept 12 ani din viață! Pot doar să mă revolt și să plâng în cinstea tuturor acelor suflete nevinovate, moarte și torturate până la epuizare din dorința bolnavă a unor indivizi cu bani.

Nota mea 5/5




09 August 2016

Noutăți Young Art!







Prințul moștenitor al unui tărâm populat de zâne și duhuri ajunge să fie captiv în lumea noastră. O familie de evrei cofetari din Paris îl ia sub acoperișul ei pe tânărul apărut de nicăieri în timpul unei furtuni teribile. Joshua nu-și dorește decât să se întoarcă acasă pentru a fi împreună cu iubirea vieții sale, dar istoria zbuciumată a lumii în care a fost exilat are alte planuri pentru el. Când și când, diverse obiecte de pe tărâmul celălalt se strecoară cine știe cum până în realitatea aceasta, făcându-l pe Joshua să-i fie mai tare dor de casă. Îi va ajunge oare o viață întreagă să găsească drumul înapoi? Aceasta este adevărata și fabuloasa poveste a lui Joshua Perle









Caitlin e o fetiţă mai specială: suferă de sindromul Asperger. Lucrurile sunt albe sau negre, mâncarea nu trebuie să i se amestece pe farfurie, spune tot ce-i trece prin cap, desenele pe care le face (şi la care e foarte talentată) nu pot fi în culori; altfel, totul devine confuz. Devon, fratele său mai mare, îi era cel mai bun ajutor când lumea ajungea să fie copleşitoare, dar acum a dispărut. Tatăl nu-i e de prea mare folos, pierderea lui Devon a lăsat un gol imens. Caitlin nu vrea decât ca lucrurile să fie exact ca-nainte. Ştie că trebuie să ajungă la „împăcare“, dar nu înţelege ce înseamnă asta, în ciuda definiţiilor din dicţionarele pe care le consultă. În încercările ei de a obţine împăcarea, Caitlin descoperă că lucrurile în viaţă nu sunt neapărat albe sau negre.








Mim nu e bine. Epiglota deplasată şi ochiul cu care nu mai vede sunt ultimele sale griji. Familia i se destramă repede, tânăra de 16 ani suferă de nevroză. Mim e nevoită să se mute în celălalt colţ al ţării împreună cu tatăl şi noua lui soţie. Când află că mama ei e bolnavă, Mim fuge de-acasă, hotărâtă să străbată cei 1524 de kilometri care o despart de ea. Drumul nu e doar lung, ci se dovedeşte şi dificil de străbătut, căci întâlnirile şi confruntările cu diverse personaje şi propriii demoni o pun la grea încercare.










Pe degetele mari ale Domnului, tare greu e să fii domniță în anul 1290!

Catherine are 14 ani și ar prefera să iasă cu păstorul de capre, la pășune, și să-și petreacă vremea dănțuind cu sătenii la praznice, dar mama și doica ei au alte idei: vor cu orice chip să o educe ca să devină o doamnă desăvârșită. Așa se face că este supusă la cele mai plicticoase cazne: trebuie să toarcă, să brodeze și să cârpească. Să învețe să-și țină ochii plecați și gura ferecată. Să pregătească diferite leacuri pentru mahmureală, burți stricate, dureri de cap și de dinți (tratate atunci cel mai eficient cu găinaț de corb).

Dar zile fripte îi face cu adevărat bestia de tată, care vrea să o mărite cu orice chip. Astfel, pe la conacul lor se perindă tot felul de pețitori, unul mai bătrân și mai neisprăvit ca altul, însă Catherine are mereu ac de cojocul lor. Face ea ce face și toți acești mocofani fug rupând pământul. Asta până când își face apariția Barbă Nețesălată...




Trecând printr-o serie întreagă de dezastre, civilizaţia a regresat până la un stadiu primitiv. Cei slabi sunt alungaţi din rândul semenilor, căci nu li se găseşte niciun rost în comunitate. În această lume, o copilă cu un beteşug la picior, rămasă de izbelişte după moartea mamei sale, este pe cale să fie alungată din satul în care şi-a trăit toată viaţa. Ceea ce o salvează este talentul cu care e înzestrată. Kira stăpâneşte arta brodatului ca nimeni alta şi astfel ajunge să i se încredinţeze o enormă responsabilitate. Dar Kira întrevede nişte secrete teribile ţinute ascunse de către cei ce deţin puterea. Responsabilitatea ei e chiar mai mare decât ar fi crezut vreodată.










În viitor, populaţia lumii e împărţită în clase având funcţii strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare. Darrow e un Roşu şi un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafaţa planetei locuibilă. La fel ca toţi cei din neamul lui, trudeşte din greu pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare. Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ţinuţi drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei.








08 August 2016

The Pokemon Go! Book Tag




Am dat de acest tag drăguț la Diana pe blog (Dreams Have Wingsși am zis să-l facem și noi!


Andreea: Trilogia "Forțele răului absolut" de Kelley Armstrong. Dar și seria "Academia vampirilor" de Richelle Mead. Ooo și să nu uităm de "Fetele Gallagher" de Ally Carter.

Simona: "Invitaţie la vals" a fost prima carte citită de mine și mi-a plăcut foarte mult, apoi am continuat cu faimoasa serie Twilight și Jurnalele vampirilor, dar cu siguranță prima menționată mi-a deschis apetitul pentru lectură.

Andreea: Charlotte Bronte și Jane Austen.

Simona: F.M. Dostoievski este autorul meu clasic favorit și îmi doresc cu îndârjire să achiziționez și să citesc toate cărțile scrise de el.

Andreea: "Divergent" de Veronica Roth. Dar eu încă mai am speranțe că o voi citi până la urmă. 

Simona: Seria Jocurile Foamei, am vrut de atât de multe ori să citesc această serie, dar datorită publicității din jurul ei m-am cam ținut departe de ea de teamă să nu fiu dezamăgită.

Andreea: Nu îmi trece niciun titlu acum prin minte.

Simona: Aș spune Fata de hârtie de Musso îmi amintește de povestea de dragoste din Dragă John doar că este un altfel de final în Fata de hârtie.

Andreea: Cred că mai trebuie să treacă puțin timp până să mă încumet să citesc "Cântec de gheață și foc" de George R.R. Martin.

Simona: Momentan nu există o asemenea serie, mă încumet la orice dacă mă interesează subiectul seriei respetive.

Andreea: Doar una? Sigur glumești cu mine, Gengar! Voi alege "Ultimul viking", primul volum al seriei Nemuritorii de Oana Arion și Încă o dorință de Andres.

Simona: Sunt o "băbuță" din păcate nu pot sta noaptea să citesc pentru că mi se face foarte somn și în cele din urmă adorm cu respectiva carte în brațe.

Andreea: Jasiree (Desiree & Jack Harper) - "Provocarea" de Simona Stoica

Simona: O să spun Elena și Damon din Jurnalele vampirilor.

Andreea: Acum câteva veri, când m-am apucat să citesc toate cărțile din biblioteca mamei. Cum terminam una, începeam alta. Ajungeam să citesc și 2 cărți pe zi! 

Simona: Benzile desenate de la Lex Comics.

Andreea: "Alina Marinescu" de Monica Ramirez. "Academia vampirilor" de Richelle Mead. "Rephelimii" de Simona Stoica. 

Simona: Sincer chiar nu știu...momentan nu există o asemenea serie pentru mine. În general finalul seriei este finalul, cărțile scoase pe lângă nu prea își mai au farmecul.

Andreea: 


Simona: Clar o să merg pe "Chemarea îngerului" de Schmitt mi-a plăcut foarte mult cartea, mai ales povestea care dă titlu aceste cărți.

Andreea: Fetele Gallagher! Aștept ultimele două volume. Dar probabil voi ajunge să le citesc în engleză. 

Simona: Seria Divergent, am citit primul volum, dar vreau să termin seria până la urmă.

Andreea:

Simona: Aceste ediții sunt destul de scumpe, cred că ar fi o ediție cu aventurile lui Sherlock Holmes.

Andreea: Un fragment din carte poate fi citit aici!


Simona: Valuri de viață de Lina Moacă de când am citit descrierea îmi doresc să o citesc.

Andreea: Monica Ramirez, Richelle Mead.

Simona: Dostoievski, Schmitt și Musso.

Andreea: Continuările la seriile Frăția pumnalului negru, Vânătoare nocturnă și Fetele Gallagher. 

Simona: Sunt atât de multe încât aș avea nevoie de 3 pagini întregi ca să menționez toate titlurile anunțate a fi publicate și niciodată apărute pe piață.


Oricine este binevenit să o preia, așa că vă așteptăm răspunsurile aici! 

Enjoy! ^_^

07 August 2016

Jocuri de societate!



Astăzi vreau să vă propun o altfel de postare, o postare despre jocurile de societate. Unul dintre aceste jocuri este faimosul Catan, sper că ați avut ocazia să-l jucați este extrem de interesant, dacă ai și colegi pe măsură care să-ți facă față. Vă las mai jos câteva informații despre Catan și sper să-i dați o șansă când veți avea ocazia eu îl joc mereu cu drag când mă întâlnesc cu prietenii.




Este cel mai popular joc de societate al ultimilor 20 de ani, atrăgând milioane de fani din întreaga lume.

CATAN ...

...este numită insula pe care tu şi prietenii tăi aţi descoperit-o. Sunteţi primii locuitori. Sunt cons­truite aşezări, apoi drumuri. Materiile prime (re­sursele) ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru tine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe insulă - competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere începe. În final este clar - va ramâne doar un conducător al insulei CATAN.








Extindeţi „Coloniştii din Catan“ cu 5 noi scenarii, în 4 variante. Pentru prima dată, puteţi folosi această extensie pentru a juca şi în cuplu.

Fiind liderul unei caravane, în „Negustori şi barbari“ veţi aproviziona cu marmură şi sticlă cetatea Consiliului Catan. Fiţi pregătiţi pentru atacurile barbarilor pe drumurile nesigure din sălbăticie. Aceste atacuri sunt nimic în comparaţie cu „Invazia barbarilor“. Catanul este atacat din toate părţile. Iar de data aceasta barbarii chiar rămân pe insulă. Trimiteţi cavalerii în luptă şi recuceriţi Catanul! În „Marea caravană“ atrageţi negustorii străini în aşezările voastre şi beneficiaţi de comerţ. În „Râurile din Catan“ urmaţi chemarea aurului, pe când în „Pescarii din Catan“ veţi reuşi în sfârşit să beneficiaţi din plin de zonele de coastă.





Piraţi la orizont!

Navigaţi pe ape necunoscute pentru a coloniza insulele nou descoperite. Vă aşteaptă o călătorie interesantă plină de misiuni palpitante.

Găsiţi şi cuceriţi taberele piraţilor periculoşi! Încărcaţi-vă corăbiile cu peşte şi mirodenii. Cu cât transportaţi mai repede bunuri valoroase Consiliului Catan, cu atât recompensele vor fi mai bogate. Cursa pentru aur şi glorie a început!



Sau pentru cei mai practici dintre noi aveți la dispoziție și această variantă!




Oriunde aţi fi – în tren, în cabană la munte sau la picnic – puteţi avea cutia compactă a jocului legendar CATAN la voi!

Această cutie care vă ocupă foarte puţin spaţiu, vă oferă o hartă de joc variabilă. Drumurile, aşezările şi oraşele sunt în siguranţă pe planşă cu ajutorul sistemului de fixare. Chiar şi zarurile, mulţumită cutiei lor speciale, nu se vor pierde. CATAN compact este practic, se potriveşte la fix în bagaj şi totuşi conţine toate elementele jocului “mare” CATAN.

Conţinut: 1 cutie compactă, 6 zone cu regiuni cu două feţe, 1 cutie cu zaruri, 97 piese de joc, 2 suporturi de cărţi, 134 cărţi de joc, regulamentul.

De următoarele jocuri am auzit, personal nu am avut ocazia să le joc pe toate, dar unele mi-au fost recomandate la rândul meu de alte persoane!



Un nou joc ingenios 3D care te călăuzește în lumea misterioasă a piramidelor. Încearcă-ți norocul, învață să gândești tactic și vei fi primul care ajunge pe vârful piramidei. Strategie și multă distracție pe fiecare treaptă a piramidei. Pentru 2-4 jucători.




Ghici ce sunt eu! Pantomime aduce grădina zoologica în locuința ta, oferind o distracție bestială pentru toată familia. Jucătorii mimeaza diferite animale iar echipa lor trebuie să le ghicească. Acest joc versatil dezvoltă capacitatea de exprimare prin gesturi și mimică, creativitatea, abilitățile artistice și sociale ale copiilor și stimulează spiritul de echipă. Pentru 4-16 jucători.



P.S L-am jucat este absolut hilar eu și prietenii mei nu ne puteam opri din râs când ne venea rândul.
Joc de societate geografic cu exploratori celebri și întrebări tip quiz, pentru 1-4 jucători. Copiii sunt invitați la o expediție de-a lungul întregii planete, în care vor urmări traseele a 12 navigatori celebri și vor descoperi detalii interesante despre viața acestora. Joc original creat după ideea lui I. Nicolau (creatorul legendarului joc „Animale din continente”).

Un joc plin de suspans pentru întreaga familie. Roata norocului este un joc colectiv de strategie, unde norocul joacă un rol important. Scopul jocului este de a câștiga bani, ca apoi, prin buna administrare ai acestora, să cumperi cât mai repede o locuință și să amenajezi o cameră. Câștigătorul va fi acela, care își amenajează primul camera și va aduna primul cel puțin 1000 ron. Pentru 2-6 jucători.

 

Cam acestea sunt recomandările mele puteți intra pe Horus Center pentru mai multe detalii despre aceste jocuri, sau dând click pe imaginea fiecăruia. Sper să aveți ocazia să le jucați, unele nu-și pierd farmecul niciodată.







 
 
Blogger Templates