Social Icons

.

06 August 2016

Noutăți Editura Nemira!








Pongo este un pui de gorila,

ii place la nebunie sa se joace,

se leagana din liana in liana,

și urca și coboara din copaci.

Pongo este un pui de gorila foarte jucauș.

Traiește in munții din Africa.

Pongo iși dorește sa fie la fel de curajos și de isteț ca tatal lui.

Vrea sa aiba un piept lat și argintiu, in care sa se bata cu pumnii!

Dar oare va invața el sa fie o gorila adevarata?





„Intr-o zi de iunie 1966, i-am scris o scurta misiva lui Jean-Luc Godard, pe adresa de la Cahiers du Cinéma, strada Clément Marot nr. 5, Paris, arondismentul 8. In scrisorica-i spuneam ca mi-a placut foarte mult ultimul lui film,Masculin feminin. Si-i mai spuneam ca sunt indragostita de barbatul din spatele filmului, ca da, pe el il iubesc. Am actionat astfel fara a realiza intelesul real al anumitor cuvinte.“

Asa incepe Un an de studiu, cronica unui an petrecut la scoala vietii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii. Romanul lui Anne Wiazemsky deseneaza pasionant o iubire si o epoca, sfarsitul anilor ’60, cand Franta este scena unor importante miscari politice, ideologice si artistice.




„Thomas Ostermeier face din prezent teritoriul sau de electie. O si spune: «Foarte putini regizori sunt interesati de ce este omul… nu in esenta sa, ci in prezentul sau.» Ostermeier purcede la aceasta analiza, legand-o mereu de datele conceptiei economice prevalente astazi. Teatrul sau ne invita sa devenim constienti de amenintarile ce planeaza asupra omului, fara sa propuna nicio perspectiva de mantuire. Teatrul lui Ostermeier isi croieste drum ca o trupa de soc in lumea noastra bantuita de nelinisti.“

George Banu

„Teatrul trebuie sa se elibereze de dorinta de a fi mereu de partea cea buna, trebuie sa infrunte realitatea. El este cel mai vechi mijloc de analiza artistica a lumii in care traieste fiinta umana, menit sa exprime receptarea lumii (a realitatii). Pentru aceasta analiza, el trebuie din cand in cand sa indure realismul, spunand iar si iar povesti despre cruzimea lumii si despre victimele ei.“

Thomas Ostermeier



In Viata mea, acum tradusa integral in Romania, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci si cu multe umbre: de la copilaria petrecuta intr-o saracie lucie la pretul celebritatii.

Document inestimabil al unui destin personal si al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodata cartea unei epoci stralucit evocate.

„Asa era Londra copilariei mele, Londra toanelor si a diminetilor mele: imi amintesc Lambeth in zilele de primavara; imi amintesc lucruri si incidente marunte; imi amintesc o calatorie impreuna cu mama, sus, in vehiculul tras de cai, incercand sa atingem tufele de liliac pe langa care treceam; imi amintesc nenumaratele bilete de transport colorate, portocalii, albastre, roz si verzi, care se imprastiau pe trotuar cand tramvaiele se opreau; imi amintesc de floraresele rubiconde de la coltul podului Westminster, facand vesele boutonnières, cu degetele lor indemanatice manevrand brocartul si feriga tremuratoare. Imi amintesc de mirosul umed de la trandafirii proaspat stropiti (...) Din astfel de lucruri marunte cred ca s-a nascut sufletul meu.“

Charles Chaplin




Claire Randall si-a tinut secret trecutul aproape 20 de ani. Dar acum se intoarce acolo unde a inceput totul, pe plaiurile misterioase ale Scotiei, impreuna cu fiica ei. Acolo Claire planuieste sa-i dezvaluie totul: secretul cercului de piatra, secretul unei iubiri care traverseaza secole si adevarul despre Jamie Fraser – un razboinic scotian a carui dragoste si curaj a facut-o pe Claire sa se intoarca in timp si sa ramana in epoca tulbure in care traia el.

Calatoria ei fascinanta continua la Curtea Franceza plina de intrigi si in Scotia, prin razboi si moarte, intr-o incercare disperata de a-l salva pe barbatul pe care il iubeste si pe copilul lor.








Plin de emotie si captivant de la prima pagina pana la final, Fata cu toate darurile este cel mai puternic thriller distopic pe care il veti citi anul acesta.

Melanie este o fata foarte speciala. Dr. Caldwell o numeste „micul nostru geniu“.

In fiecare dimineata, Melanie asteapta cuminte in propria celula sa fie luata si dusa la clasa ei. Atunci cand Sergentul Parks vine dupa ea, arma lui este intotdeauna incarcata si indreptata spre ea cat timp doi dintre oamenii lui o imobilizeaza intr-un scaun special. Ea nu crede ca oamenii o plac prea mult. Glumeste cu ei ca nu ii musca, dar ei nu rad deloc.

Melanie iubeste scoala. Adora sa invete despre adunari si silabe si despre lumea care exista in afara clasei si a celulelor in care traiesc copiii. Cateodata ea ii povesteste invatatoarei favorite toate visurile pe care le are pentru cand va creste mare si va explora lumea. Melanie nu stie de ce asta o intristeaza atat de mult pe domnisoara Justineau.





Geralt este un vanator, un om ale carui puteri magice, obtinute prin antrenamente lungi si cu ajutorul unui elixir misterios, l-au transformat intr-un luptator genial si intr-un asasin fara mila. Dar nu este un ucigas ca oricare altul: tintele lui sunt monstrii intunecati care bantuie pamanturile si ii ataca pe cei inocenti. Asa ca el cutreiera tinutul in cautarea lor, pana cand isi da seama ca nu toti monstrii sunt la fel: unii sunt rai pana in maduva oaselor, grotesc de malefici, dar altii sunt doar victime ale pacatului, ale raului sau ale naivitatii.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates