Social Icons

.

20 June 2014

Recenzie: Touch (serial 2012)









Un vechi mit chinezesc spune că există o anumită reţea care ne leagă unul de altul în fiecare secundă al fiecărui minut, al fiecărei ore din zi. Acest fir se numeşte Firul Roşu al Sorţii.

„ Există un vechi mit chinezesc despre Firul Roşu al Sorţii. Acesta spune că zeii au înnodat un fir roşu în jurul gleznelor noastre şi l-au legat de toţi oamenii cărora le vom atinge destinul. Acest fir se poate îndoi şi încurca, dar nu se va rupe.”

Nu ar fi minunat dacă acest mit ar prinde viaţă? Dacă am putea vedea reţeaua care ne leagă unii de alţi? Dacă ne-am putea cunoaşte destinul înainte ca acesta să se împlinească? Ba da ar fi şi asta face Touch ne aduce în prim plan conexiunea dintre oameni, felul în care destinul fiecăruia este influenţat de anumite anomalii care trebuie restaurate pentru a putea merge fără griji înainte.





Această datorie de a păstra echilibrul lumii le revine celor 36 de Neprihăniţi, iar Jake Bohm este unul dintre ei. Acest minunat copil, la care am ajuns să ţin foarte mult, nu a vorbit niciodată de când sa născut. El are 11 ani şi vede trecutul, prezentul şi viitorul în tipare, secvenţe numerice şi algoritmi. Băiatul trebuie să se asigure că dezechilibrele universului ajung să fie reparate, dar e cam greu când nu vrei să vorbeşti cu singura persoană care te poate ajuta şi anume tatăl tău.

Martin Bohm este văduv, soţia sa murind în catastrofa de la 11 septembrie 2001. De atunci el are grijă de Jake, dar se luptă pentru custodia lui cu mătuşa băiatului, care lucrează pentru Aster Corps.

Martin este nevoit să-l ducă pe Jake într-un centru până la sentinţa definitivă, privind custodia copilului. Dar în această instituţie, Jake este pe post de experiment de cercetare pentru Aster Corps, din păcate tehnicile folosite sunt destul de epuizante pentru Jake, iar când Martin află o poveste cutremurătoare despre moartea unei fete la fel ca băiatul său, acesta decide să fugă împreună cu el, ajutaţi de supraveghetoarea băiatului şi de mătuşa lui.


Pe parcursul primului sezon Jake îi oferă lui Martin numere, pe care acesta trebuie să le urmeze pentru a păstra echilibrul. De fiecare dată când cineva suferă, Jake suferă şi el şi până când nu intervine Martin pentru a încerca să îndrepte lucrurile, băiatul trebuie să îndure. Din această cauză el nu poate renunţa la „slujba” lui de urma numerele, pe care fiul său i-le oferă.

Sezonul 2 are în prim plan găsirea Ameliei, care se presupune că este moartă, dar mama sa Lucy, niciodată nu a crezut asta. Martin şi Lucy, ajutaţi de Jake reuşesc să o găsească pe fată dar preţul, pe care trebuie să-l plătească pentru libertatea ei este TRAGIC! Am plans încontinuuu după acel moment….

Un serial captivant, nimeni nu o să se plictisească la el, garantez asta şi sper din tot sufletul să-i daţi o şansă. Aţi văzut serialul? Aş dori să ştiu părerile voastre:)!






No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates