Social Icons

.

12 October 2013

Recenzie: Nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi



Exemplar cu autograful autoarei.

“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”

***

Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.

Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.

Live fast, die young, bad girls do it well.


Doresc să mulţumesc librăriei Herg Benet pentru că mi-a dat ocazia de a citi această carte!
Ea poate fi comandată AICI alături de multe alte cărţi!



     Sinceră să fiu nu prea ştiu cum să descriu această carte. Şi nu spun asta într-un sens negativ. Am fost pur şi simplu fascinată de Vicky, de puterea ei, de hotărârea şi ambiţia de care a dat dovadă.

     Lăsată singură în mijlocul Braşovului ea trebuie să se întoarcă înapoi la Bucureşti pentru a fi alături de iubitul ei Dev, care împlineşte 18 ani. Toate lucrurile o iau razna încă de la început. Vicky se urcă într-un TIR, iar şoferul îi propune să întreţină relaţii intime. Aceasta acceptă, dar tiristul nu ştie ce avea să-l aştepte. După ce Vicky face ceea ce-şi propusese ia cheile de la TIR şi pleacă mai departe. Pe drum îl întâlneşte pe Iepure un tânăr până în 30 de ani, dornic să o ajute.

     Una peste alta Vicky reuşeşte cu ajutorul tânărului să-şi găsească jacheta numită Elena. Fata este nevoită să mai facă odată autostopul spre Bucureşti. Din nefericire dă peste un alt exemplar de cocalar care vrea să se culce cu ea. Încă odată fata demonstrează de ce este în stare.

     În cele din urmă este preluată de alt TIR de data asta cu un ţăran şi fiul său handicapat. Cei trei ajung la o benzinărie, unde fata întâlneşte o tipă care îi propune să-l răpească pe fiul ţăranului. Vicky acceptă incitată să vadă ce se întâmplă.

     Cele două pornesc la drum spre Bucureşti, cu handicapat îngrămădit la picioarele lui Vicky.

     Toate aceste călătorii pe care fata le parcurge se intersectează cu amintirile ei. Prima dată când a fost cu Dev, prima dată când mama ei sa purtat ca o mamă, prima dată când s-a îmbătat. Şi foarte multe lucruri pe care nu doresc să le menţionez pentru a vă spori curiozitatea.

     Poate foarte mulţi dintre voi o vedeţi pe Vicky ca pe o panaramă, dar nu e deloc aşa. Ea nu este decât produsul societăţii şi al părinţilor neglijenţi şi inapţi de a creşte un copil. Cât despre relaţia ei cu Teddy aia a fost prea mult şi pentru mine şi nu prea ştiu cât de mult a afectat-o pe fată această relaţie bolnavă. E clar că ei se iubesc mult, dar această iubire a întrecut limita. Totuşi sunt genul de persoană care vede un lucru bun în orice. Ce lucru bun văd în relaţia lor? Poate faptul că reuşesc să fie ei doi împotriva tuturor fără să le pese de consecinţe.

     Ştiu că veţi cataloga această lectură ca una proastă, dar vă mărturisesc că nu e deloc aşa. Ar trebui să vedeţi câte un lucru bun în fiecare pasaj citit. Trebuie să o descoperiţi pe Vicky exact aşa cum e ea cu adevărat nu să o judecaţi. Dacă ea se simte bine şi e fericită aşa cum e, atunci cine suntem noi ca să o judecăm?

     Toate acestea fiind spuse dau acestei cărţi nota 3/5 pentru că mi-ar fi plăcut să citesc fără întrerupere povestea acestei fete. Să nu mai revin în prezent şi să ajung să o înţeleg şi să o cunosc cu adevărat.


4 comments:

  1. Si mie mi-a placut, dar ai dreptate: relatia ei du Teddy chiar a dost prea mult

    ReplyDelete
  2. Ma bucur ca impartasim aceeasi parere Ale:).

    ReplyDelete
  3. Ce părere ai avut despre modul în care este scrisă această carte (limbajul)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limbajul nu este unul pentru toate gusturile, dar dacă nu te deranjează un stil mai nonconformist și mai direct atunci este o carte pe care o poți aborda:).

      Delete

 
 
Blogger Templates