Social Icons

.

18 November 2014

Recenzie: Fior de Maggie Stiefvater

Titlu: Fior
Titlu original: Shiver
Autor: Maggie Stiefvater
Nr de pagini:379
Editura: RAO
An apariţie: 2011
Traducător: Laura Frunză
Comandă: AICI
Punctaj: 5/5 
Prezentare: De mulţi ani Grace îi observă pe lupii din pădurile aflate în spatele casei ei. Un lup cu ochii galbeni –lupul ei- a reprezentat mereu o prezenţă fără de care nu mai putea să-şi închipuie viaţa.
Între timp, Sam trăia două vieţi: iarna, în pădurea îngheţată, protejat de haită şi mereu în compania unei fete neânfricate, iar vara, puţine şi preţioase luni petrecute ca om…până când frigul îl făcea să se transforme la loc.
Acum, Grace face cunoştinţă cu un băiat cu ochii galbeni, care i-se pare atât de cunoscut, încât i se taie răsuflarea. Este lupul ei, el trebuie să fie. Dar, pe măsură ce iarna se aproprie, Sam trebuie să se lupte ca să îşi păstreze forma umană sau să rişte să o piardă pe Grace, dar să se piardă şi pe sine…pentru totdeauna.
Recenzie: O carte care ma lăsat fără cuvinte la propriu. Dragostea dintre Sam şi Grace este pasională, dar totuşi calmă în acelaşi timp. Sentimentele lor sunt curate şi nu pot fi învinse nici măcar de frigul iernii.
Ce îi împiedică pe cei doi să-şi trăiască dragostea? Faptul că Sam este un vârcolac, care se transformă doar iarna.
 Problema cea mai mare, iarna asta este ultima pentru Sam. Dacă nu îşi menţine forma lui umană, riscă să nu se mai transforme înapoi…niciodată.
Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost grija pe care i-o purta Grace. Cum îl ascundea pe Sam de părinţii ei şi cum îl proteja de frig, aceste lucruri mi-au plăcut enormJ.
Totuşi ce se întâmplă când un copil este atacat de lupi, simplu, se transformă în vârcolac, dar mai întâi este găsit mort de către autorităţi. Apoi, încet încet, începe să se schimbe. Jack îl cheamă pe acest băiat şi din cauza lui toţi lupii sunt vânaţi. Unii mor alţii fug. Din fericire Sam a fost norocos.
Toate eforturile lui Grace de a-l păstra în formă umană sunt în zadar, când el se transformă în cele din urmă în lup. Acum ea trebuie să găsească o modalitate de a-l readuce înapoi la forma lui umană.
Dar cum? Împreună cu prietena ei cea mai bună şi cu sora lui Jack acestea pornesc într-o cercetare amănunţită şi încearcă să găsească un leac. Grace a fost muşcată de lupi şi chiar dacă simţurile ei sunt mai ascuţite aceasta nu s-a transformat? De ce? Răspunsul îl veţi afla doar dacă citiţi Fior.

Nu veţi regreta garantez<3

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates