Social Icons

.

27 September 2014

Tag: Back to school


Fetele din blogosferă, Gabriela (Cioburi de vise), Cristina (Healthy Reading), Andreea şi Diana (Anddeea) au fost atât de drăguţe, încât să ne tag-uiască şi pe noi. Desi, suntem puţin cam întârziate, vom onora această leapşă şi, mai departe, dorim să le provocăm pe fetele de la Literatură pe tocuri, The land of books, Surorile Bibliotecă, Books are magic, Despre cărţi, Larisa's Escape, Mădălina's Books şi tuturor celor care mai doresc.
 

Reguli:


1. Încorporaţi imaginea tag-ului în postarea voastră.

2. Daţi tag-ul mai departe.

3. Nu menţionaţi aceleaşi cărţi de două ori.

4. Postaţi link-ul cu leapşa completată pe blogul Padeniye, mai exact AICI.
 
 
1. Română: Luaţi cartea preferată de anul acesta şi deschideţi-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieţi mai jos ceea ce se află acolo, menţionând de unde aţi luat fragmentul.
 
LexiL: "Inspir adânc, apoi expir, pregătindu-mă să fac un lucru pe care nu-l fac prea des. Să-mi cer scuze. Dacă n-aş fi atât de încăpăţânată, aş putea chiar să recunosc că tot comportamentul meu acuzator de săptămâna asta a fost de-a dreptul jignitor, şi că el are tot dreptul din lume să fie supărat pe mine, pentru că sunt atât de ignorantă. Aşa că, în loc de asta, prefer o scuză scurtă şi drăguţă. “ - Fără Speranţă de Colleen Hoover
 
Simona: „Mă gândeam, îmi revedeam amintirile cu un ochi inchizitorial, analizând retrospective gândurile şi atitudinile unora, mă informam ce se întâmplase cu ei. Miranda, nu am aici timpul necesar să îţi expun pistele mele, pistele false, pe scurt acest ghem de raţionamente care m-a determinat să-l bănuiesc pe acest băiat mai degrabă decât pe altul, mă limitez la concluzie: un anumit Maxime de Sire a anunţat Gestapo-ul unde ne ascundeam.”- „Cei doi domni din Bruxelles” de Eric - Emmanuel Schmitt.

Andreea: "Inspir adânc, apoi expir, pregătindu-mă să fac un lucru pe care nu-l fac prea des." - "Fără speranţă" de Colleen Hoover
 
Laura: "- Te-ai trezit? Întreb ridicându-mi bărbia, poate mă va auzi acolo, în spate. Nu răspunde şi mă ridic să-l văd. Binenţeles că, acum, este conectat. Sunt puţin surprinsă că nu pot auzi muzica bubuind din căşti." - "Niciodată împreună?" de J.A. Redmerski
 
2. Geografie: Aţi citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneţi o fotografie cu ea.
 
LexiL: Jocurile Foamei e unica ce îmi vine în minte Frunzele alea verzi de pun.
 
 
Simona:
 
 
Andreea:
 
 
Laura:
 

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărţile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care aţi citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
 
LexiL: Nu citesc nici unul din genurile menţionate. Dacă am făcut-o a fost pentru şcoală.

Simona: Sunt rare cărţile cu subiect istoric care mă atrag, dar una dintre ele a fost aceasta:


Andreea: O materie pe care am ajuns să o urăsc! Ăăă...cred că "Alias Grace" de Margaret Atwood se potriveşte perfect aici.
 
Laura: "Printre tonuri cenuşii" de Ruta Sepety

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează şi-ţi dă o stare fresh după; în ciuda faptului că eşti obosit de mori, tot te vei simţi mai bine. Ce carte fresh, uşor de citit, aţi lecturat, şi care v-a plăcut?
 
LexiL: Rock Chick de Kristen Ashley e cartea ideală pentru aşa ceva. De fapt, întreaga serie merită pomenită aici; e şi una din preferatele mele.

 
Simona: Am zburat la propriu prin această carte.


Andreea: "Nici moartă, nici măritată" de MaryJanice Davidson. O carte uşor de digerat şi care te poate binedispune.

Laura: "Intimidare" de Penelope Douglas


5. Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înţelegi. La ce carte ţi-ar fi foarte greu să renunţi, pentru a învăţa?
 
LexiL: Nu cred că există aşa ceva pentru că mereu îmi fact timp să citesc. Nu, serios, chiar nu pot să mă concentrez la învăţat dacă îmi tot vin flashback-uri dintr-o carte. De obicei când am aşa o carte mă apuc de învăţat devreme şi stau până pe la 3-4 noaptea că să termin cartea. Una din ele a fost "Ignite Me" de Tehereh Mafi pe care o fluturam întruna în timp ce învăţam pentru teză.


Simona: Atunci când am citit această carte, toate celelalte lucruri, care mă distrăgeau de la ea erau eliminate din aria mea vizuală:


Andreea: Sincer, eu agreez matematica. Chiar îmi place! Sunt multe cărţi la care n-aş putea să renunţ, printre care şi "E uşor să te iubesc" de Tammara Webber. #TeamLucas :3


Laura: "50 de umbre ale lui Grey" de EL James


6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar şi în liceu pentru unii. Culorile îţi dădeau imaginaţie, aşa că: Ce copertă a unei cărţi o urăşti din tot sufletul, şi ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
 
LexiL: Nu am întâlnit anul acesta vreo copertă care să sară în evidenţă datorită acestui fapt, dar nu mi-a prea plăcut cea a cărţii If I stay (cea cu albastru).


Simona: Cartea aceasta este superbă, dar coperta nu te atrage cu nimic:

 
Andreea: Îmi place foarte mult să desenez, deşi n-am mai făcut asta de ceva vreme. Clar, trebuie să recuperez! Deocamdată n-am dat peste o astfel de copertă. Dar nu e timp pierdut, nu?

Laura: "Delirium" de Lauren Oliver


7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, şi nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguţ sau înspăimântător ar fi el. Postaţi mai jos o imagine a unei cărţi în care apar astfel de vietăţi.
 
LexiL: Prima carte ce îmi vine în minte e Rock Chick Redemption, şi labradorul superb al lui Hank. ^_^
Simona: Un animal periculos, dar drăguţ atunci când este pui. Tigrul din:

 
Andreea: "Uneori sub clar de lună" - Heather Davis


Laura: "Blestemul lupilor - Umbra nopţii" de Andrea Cremer


8. Engleză: Mulţi cititori au în bibliotecă literatură internaţională, aşa că presupun că printre sumedeniile de cărţi, se strecoară şi un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieţi-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
 
LexiL: De ceva timp autoarea mea preferată, să îi zic aşa, e Colleen Hoover. I-aşi descrie stilul de a scrie ca fiind complex, stilat, profund şi cuprinzător.

Simona: Penelope Douglas, are un stil extraordinar de a scrie. Te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină, parcă eşti conectat la viteză maximă de personaje şi de povestea lor. Ideile ei variază în funcţie de subiectul pe care vrea să-l abordeze în acea carte.
 
Andreea: Richelle Mead, deoarece cărţile ei au multă acţiune, mister, momente amuzante şi pline de romantism, iar asta ador la ele. Îmi place cum îşi conturează personajele, care îţi rămân adânc întipărite în minte şi sunt devotate prietenilor, fără să ceară nimic în schimb. Autoarea are un stil uşor de înţeles şi face dintr-o poveste aparent banală, ceva minunat.
 
Laura: Veronica Roth - tânără, inteligentă, ştie cum să atragă cititorii, are un stil aparte (în special atunci când vorbim despre finalul din Allegiant)

9. Muzică: Să asculţi muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbeşti, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveţi vreo carte care să vă fi făcut să cântaţi (la figurat) de fericire, atunci când aţi terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
 
LexiL: "Maybe Someday" de Colleen Hoover e singura carte în care autoarea actualmente, a compus melodii. Mi se pare incredibilă chestia asta. Ascultaţi playlist-ul cărţii interpretat de Griffin Peterson.

Simona: Am descoperit această melodie în Infernul lui Gabriel: https://www.youtube.com/watch?v=GpKnu8iTTDc

Andreea: Ador să ascult muzică, indiferent de activitatea pe care o fac. O melodie pe care am descoperit-o este "Hardliners - Holcombe Waller" ("Easy" - Tammara Webber).

Laura: "Niciodată împreună" de J.A. Redmerski - melodia: Dust in the wind - Kansas

10. Dorinţă: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriţi foarte mult să puneţi mâna. Care este aceea şi de ce vreţi atât de mult să o citiţi?
 
LexiL: Sunt multe carţi ce stau de o bună bucată de timp în lista de aşteptare, dar mereu apare ceva mai nou şi mai interesant. Exerciţii de Echilibru e una din cărţile pe care vreau să le citesc de vreun an şi tot nu am reuşit să pun mâna pe ea.

Simona: Ultimul volum din seria "Fall Away" de Penelope Douglas, sunt foarte curioasă să văd cum se încheie această călătorie incredibilă.

Andreea: Vreau să pun mâna pe seria "Bloodlines" de Richelle Mead. Nu cred că ar trebui să mai enumăr motivele pentru care o doresc. :D

Laura: "Pe strada Londra" de Samantha Young deoarece îmi place stilul autoarei şi pentru că am auzit doar cuvinte frumoase despre acest roman.
 
 

4 comments:

 1. Uiuiu, tag tag tag.
  Frumoase raspunsuri. Imi place ca aveti cam aceleasi gusturi - de aici reiese ca va intelegeti si foarte bine.
  Sunt atatea carti pe care trebuie sa le citesc din alegerile voastre. Prea multeeee.
  Am si eu acest tag aici http://intheheartofthewords.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school-2014-2015.html

  Pupici ♥

  ReplyDelete
 2. Privitor la prima intrebare, n-o sa scriu un fragment de la pagina 100, ci voi da unul dintre citatele mele preferate, referitor la lupta dintre viata si moarte si la sensul acestora: "Dar cum putea fi atat de crud, cum putea fi atat de bun? Cum de putea El sa inlature atat de multa tinerete si viata cu o mana, cand putea sa ofere asa de multa pace si fericire cu alta? De ce era stansoarea mainii Lui in jurul gatului uneia dintre victimele Sale asa de usoara si cum de reusea sa se napusteasca asupra altuia cu o izbitura rapida? De ce se lupta asa de mult cu viata unui copil mic, dar accepta ca viata unui batran sa se sfarseasca intr-un somn milostiv? Era oare misiunea Lui, accea de a pedespsi, dar si aceea de a ucide? Era El Judecatorul, dar si Calaul? Ce facea cu cei pe care ii ucidea? Acestia incetau sa mai existe sau era doar adormiti? Incotro ii ducea? Era el oare Supremul Conducator al Regatului Mortii sau era doar un supus, o biata unealta in mainile unui mult mai mare conducator, Stapanul Vietii? De data aceasta invinsese, dar victoria Lui va fi decisiva? Cine va invinge la sfarsit, El sau Viata?"... "Cartea de la San Michele", pag. 37

  ReplyDelete

 
 
Blogger Templates