Social Icons

.

07 June 2016

"Jurnalul meu trăsnit" de Keri Smith - prima parte

Salutare, cititori! 

Vă spuneam ieri pe pagina de facebook a blogului că avem o nouă colaborare. Editura Paralela 45 a fost tare generoasă cu noi, oferindu-ne mai multe jurnale "trăsnite" ale autoarei Keri Smith, pe care să le "distrugem" cât putem de creativ. Mulțumim!
De asemenea, vă spuneam că o să urmeze și un concurs, în care punem la bătaie unul dintre jurnale, pentru a vă putea bucura și desfășura în plină voie cu paginile acestuia. Chiar suntem curioase să aflăm cât de creativi sunteți și voi!  
  
În articolul de astăzi, o să vă prezint câteva pagini pe care am reușit să le "distrug" din Jurnalul meu trăsnit. Îmi cer scuze de pe acum pentru claritatea pozelor. Sper că data viitoare să fie mai bine. Dați clic pe imagini pentru a le vedea într-un format mai mare.



Prima pagină pe care am luat-o în primire a fost pagina de instrucțiuni. După cum se observă (sau nu), am încercat să NU colorez aceeași literă cu mai mult de o CULOARE. Dar cred că mi-au scăpat câteva și nu respectă ceea ce voiam eu.  :))






Următoarea pagină este cea dedicată persoanei care folosește acest jurnal, adică EU. Am zis să nu îmi scriu chiar tot numele, așa că cel de-al doilea l-am lăsat doar cu inițiala.  


A trebuit să îmi scriu numele: 
✘ cu altă culoare, de fapt, nonculoare (aici nu am completat încă, deoarece pasta mea corectoare nu prea ține cu mine și cred că o să sacrific oja pentru asta; o să vă arăt poza completă într-o viitoare postare) 
✘ astfel încât să nu se înțeleagă nimic (sper că am reușit!), dar, dacă mă uit mai bine, nu mi se pare chiar așa
✘ invers (nu am ales o culoare potrivită aici și nu se vede prea bine și nu înțeleg de ce am scris tot cu litere mici, dar acum asta e; data viitoare, am grijă ce aleg) 
✘ cât mai estompat
✘ adresa și numărul de telefon nu sunt pe listă deocamdată (înțelegeți voi de ce) 




Aici, trebuia să îmi adaug propriile numere de pagină. Aș fi vrut să adaug mai multe, dar ar fi fost prea încărcată și nu ar fi arătat bine. După cum se vede, am desenat o râmă din mai multe cerculețe, pe care le-am numerotat de la 1 la 10. Deasupra acestei vietăți, am desenat numărul 21 (o frumoasă vârstă pe care am împlinit-o chiar ieri) cu două floricele și un fluturaș, încadrat într-un dreptunghi cu linie întreruptă. Lângă acesta, am desenat un melc, din care am creionat cifra șase, care are legătură tot cu data mea de naștere. Apoi, am făcut un urs koala care stă prins de cifra șapte. Chiar am încercat să-l desprind de-acolo, dar zici că e lipit cu superglue. :))

Am mai desenat un iepuraș care are o chestie din aceea pe ochi ca de pirat, acesta stând ascuns după un nouă. Lângă rozaliu, se află cifra patru și un tigrișor în miniatură, urmat de conturul unui zero, pe care stă o bufniță. Bu-hu-hu! Deasupra ei se află un  care nu are nicio legătură cu numerele, dar trebuia să fie și el prin peisaj să lumineze. Iar, în colțul stâng de sus, se află o pasăre lângă cifra unu și un 2 prins de o varietate de zmeu neidentificabilă. Am vrut să desenez altceva, dar nu a ieșit și a rezultat asta. 



Provocarea aceasta am făcut-o doar pe jumătate. Încă nu l-am scos la plimbare, ca să pot să-l târăsc. Nu pot să îi fac așa ceva. Poate, mai spre final, când o să fie completat pe de-a-ntregul, o să mă lase inima s-o fac. Poate!  

Așa că am căutat niște sfoară și am împletit-o, împreună cu un șnur de mărțișor, după ce am găurit puțin coperta din spate și am trecut sfoara pe acolo. Eu zic că a ieșit destul de drăguț și chiar se vede super în interiorul coperții din spate. Voi ce ziceți? 


M-am gândit să nu desenez ici și colo doar niște linii subțiri și groase, așa că am hotărât să creez ceva cu ele și să le combin. La florile din mijloc, la semnele acelea gen cercuri unul într-altul care continuă la nesfârșit (habar n-am cum se numesc) și la unii boboci, am ales liniile groase. Pe când, la floricelele de jur-mprejurul celor mari, la cele de lângă și la ceilalți boboci, am ales liniile subțiri. 

Pe fundal, am început de sus cu linii subțiri în culorile curcubeului, apoi urmând și liniile groase, în același mod.




O ultimă pagină pe ziua de azi este cea care cuprinde gândurile bune de peste zi. Primul citat l-am găsit, din întâmplare, într-o postare pe un grup de facebook, iar cel de-al doilea, pe instagram. Ambele mi-au plăcut mult, așa că le-am adăugat aici. Pe măsură ce voi descoperi și altele, le voi scrie în jurnal și le voi împărtăși cu voi. Cele două desene provin de la două lănțișoare pe care le-am achiziționat ieri, unul cu semnul păcii și celălalt cu o plăcuță cu zodia mea. 

Cam acestea au fost paginile pe care le-am "încercat" eu. O să am în vedere ca, pentru data viitoare, să fac mai multe. Dacă printre voi se află deja persoane care s-au jucat cu un astfel de jurnal, îi invit să împărtășească cu noi modul în care i-au "distrus" paginile. 

4 comments:

  1. De cum am vazut titlul, m-am gandit ca poate-poate o sa fiti darnici si o sa dati si celor care n-au :)) Eu una de mult cochetam cu ideea de a face un jurnal asemanator si sa il umplu cu ganduri, fie ale mele, fie ale prietenilor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum am spus si in articol, o sa urmeze un concurs. ;)

      Delete
  2. Foarte drăguțe răspunsurile la provocări. Îmi place mai ales desenul cu floarea. ^.^
    Am și eu jurnalul de un an sau doi, dar mi-e cam frică să îl încep, n-am completat decât pagina cu stickere de la fructe, și încă una în care am pus niște frunze și flori presate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca iti plac! ^_^
      Nu trebuie sa iti fie frica sa il incepi. Poti sa iti pregatesti dinainte, pe o coala de hartie, cam ce ai vrea sa desenezi la o anumita provocare si apoi transpui pe pagina jurnalului. ;)

      Delete

 
 
Blogger Templates