Social Icons

.

13 November 2016

Programul editurii Nemira la Gaudeamus 2016: lansări de carte, sesiuni de autografe și ateliere pentru copii


Editura Nemira participă la Gaudeamus 2016 cu lansări de carte, campanii pentru cititori și multe activități distractive pentru copii împreună cu bufnița Nemi!

Lansările de carte au loc la standul editurii sâmbătă, 19 noiembrie:

11.30: Lansare de carte+audiobook & sesiune de autografe Scrisori nedesfăcute, de Nicu Alifantis. Invitați: Clara Mărgineanuși Sergiu Cioiu

Scrisori nedesfăcute este primul audiobook Nicu Alifantis, cu 44 de scrisori nedesfăcute în lectura autorului, epistole citite de actorul George Ivașcu și de poeta Clara Mărgineanu, precum și diverse muzici semnate și interpretate de Nicu Alifantis și Léonard Constant.

12.00: Lansare de carte Istoria megalomaniei, de Pedro Arturo Aguirre. Invitat: Iulian Comănescu, specialist media și jurnalist.Istoria megalomaniei prezintă cu mult umor faptele și vorbele mărețe „pregătite“ de-a lungul istoriei de mințile cuprinse de febra cultului personalității.

12.30: Lansare de carte Doctorul Thorne, de Anthony Troloppe. Invitate: Dana Ionescu, Ioana Bâldea Constantinescu și Laura CâlțeaDoctorul Thorne este un roman victorian clasic apărut în colecția Babel.

13.00: Lansare de carte Zgomotul timpului, de Julian Barnes. Invitați: Dana Ionescu, Marius Constantinescu și Eugen CiurtinZomotul timpului este cel mai recent roman al scriitorului britanic premiat cu Man Booker Prize, o biografie ficțională a compozitorului Dmitri Șostacovici.

14.00: Lansare de carte & sesiune de autografe Arhanghelul Raul, de Ovidiu EftimieArhanghelul Raul este primul debut românesc în colecția Nautilus după mai bine de zece ani, un science-fiction despre o apocalipsă românească cum nu s-a mai scris.

14.30: Lansarea colecției de poezie Vorpal – Dodii, de Florin Dumitrescu și Sisteme de fixare și prindere, de Ștefania Mihalache. Invitați: Svetlana Cârstean (coordonatoarea colecției) & autoriiColecția Vorpal se lansează cu două volume în care limbajul poetic al lui Florin Dumitrescu și experiența maternitățiiȘtefaniei Mihalache se fixează în formule poetice noi.
17.30: Eveniment Philemon la Sala Cupolă: AICI SI ACUM: locul și timpul transformării. Paradigma jungiană a autocunoașterii. Invitate: Maite Pardo Sol, Belen Menes, Claudia Vîlceanu, Carmen Mușat, Sanda Roșescu.


Vineri, 18 noiembrie, este ziua dedicată copiilor, cu o serie de evenimente inspirate de cele mai noi cărți Nemi.

Copiii, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi cu noutăţi editoriale, lansări de carte, sesiuni de lectură, evenimente speciale cu distracţie şi multe cadouri la standul Nemira.

10.30: Basmul din buzunar – Atelier creativ de desen cu ilustratoarele Alexa Udrişte şi Adriana Opriţă-Gheorghe

11.30: Copiii vor avea ocazia să citească împreună cu câțiva invitați surpriză din cartea Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig.

Parteneri: Teatrul Ion Creangă, Boribon, Profructta

Nemira lansează la Gaudeamus campania de responsabilitate socială Dăruieşte bucuria lecturii!, campanie care îşi propune să consolideze fondul de carte din centre pentru persoane defavorizate şi să asigure un grad ridicat de acces la cultură al copiilor din aceste medii. Cumpără o carte de la standul Nemira Gaudeamus, postează pe FB foto cu hashtag. Pt fiecare foto, Nemira donează o carte Programului educaţional Ajungem Mari. Programul educational Ajungem MARI alAsociatiei Lindenfeld îşi propune să susţină pe termen lung copiii şi tinerii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate şi să le ofere șansa de a AJUNGE MARI, adulți responsabili și independenți.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates