Social Icons

.

31 July 2016

Editura Litera: "My dilemma is you" de Cristina Chiperi


Primul volum al cărții „MY DILEMMA IS YOU”, de Cristina Chiperi! 


O liceană din orașul Padova, născută în Moldova, a reușit să devină una din cele mai citite scriitoare ale tinerilor italieni. Istoriile sale, scrise cu ajutorul smartphone-ului și publicate pe o platformă web, au devenit foarte populare, astfel că au ajuns într-un final în librăriile din Italia, materializate într-o trilogie.

Cristina Evans trăiește la Los Angeles și crede că are o viață perfectă, până în ziua în care părinții ei hotărăsc să se mute la Miami. Totul se năruie pentru adolescenta de șaisprezece ani, care se vede
obligată să-și părăsească prietenii dintotdeauna și să ia totul de la capăt într-un alt oraș, la o altă școală. Deși Los Angeles-ul și cei mai buni prieteni de acolo rămân permanent în gândurile ei, Cristina reușește foarte repede să se acomodeze în noua casă și să se împrietenească cu câțiva dintre cei mai populari elevi ai liceului. Toți o primesc în cercul lor, mai puțin Cameron și Susan, iubita lui, care o privesc amandoi cu ostilitate. Și astfel, printre tot felul de întâmplări mai mult sau mai puțin plăcute, Cris reușește să-și facă o nouă prietenă, Sam, și se îndrăgostește de Matt. Deși lucrurile par să meargă din ce în ce mai bine în viața ei, ițele inimii ajung să se încurce tot mai mult când Cris și Cameron încep să-și dea seama că antipatia pe care o simt unul față de celălalt ascunde, în realitate, un sentiment complet diferit. Vor accepta oare cei doi tineri să privească în față această descoperire și să lupte pentru a fi împreună?

„«My dilemma...» este senzația internetului și a librăriilor, deopotrivă. Cititorii și fanii au înnebunit complet: nimic altceva nu mai există” - La Repubblica

21 July 2016

Cum a fost primul an de facultate!


    Chiar dacă am terminat facultatea în urmă cu o lună aproape, nu am putut să-mi pun gândurile în ordine și să scriu toate lucrurile trăite anul acesta, într-un mod coerent. Dar în cele din urmă am reușit!

    Sunt studentă la UMF Carol Davila București la medicină dentară, am intrat aici cu mult entuziasm și cu încrederea că voi găsi oameni extraordinari pe care o să-i admir, respect și de la care o să am cu siguranță multe de învățat. Din păcate sunt chestii pe care mi le-am dorit și am rămas foarte dezamăgită că s-au dovedit a fi total pe dos. Să o luăm de exemplu cu oamenii din jur. Nu prea găsești oameni care să fie acolo când ai nevoie de sprijin moral sau susținere, aici fiecare e pentru el, iar în sesiune nu exiști! Ești ceva plutitor în jurul lor dacă ai nevoie de un curs sau dacă ai nevoie de un sfat sau o explicație. Ei bine nu sunt chiar toți așa, dar marea majoritate. Partea plină a paharului este că am cunoscut studenți mai mari care m-au ajutat enorm și m-au îndrumat cât au putut. M-au luat chiar și în brațe când am avut nevoie. M-au sprijinit și încurajat și pentru asta le voi rămâne veșnic îndatorată. Lupta pentru buget face ca acești studenți să fie așa. Poate unii care în facultate sunt obsedați să rămână la buget și doar asta văd, în realitate sunt super ok și ai ce discuta cu ei. Dar cât ține de ce văd eu prin facultate majoritatea îți pot da și în cap dacă așa iau o notă mare. Uită că la finalul acestor ani cel mai important e să rămâi om și chestia asta am învățat-o la practica de vară.

    Nu contează ce note ai avut în facultate, câte restanțe sau nopți nedormite ai avut, ci în final contează ca omul de pe scaunul stomatologic să-ți zâmbească înapoi și să-ți spună că e mulțumit de lucrarea făcută, de ședința prestată. Lucru pe care mulți nu-l mai înțeleg și se pierd în obsesia asta de a avea bugetu cu orice preț încât ajung să rămână doar cu un carnet plin de note mari și cam atât.

    Cred că cel mai mare cadou pentru mine anul acesta a fost o prietenă foarte bună care m-a ajutat și susținut în tot, care m-a ridicat când am avut nevoie și care mi-a ascultat neliniștile și m-a făcut să merg mai departe. A fost o prietenie ca o gură de oxigen în toată jungla aceea. Cred că acesta e marele secret când intri la o asemenea facultate să găsești o persoană, persoana ta care poate rezona cu tine și pe care te poți baza mereu. Sigur există undeva în acea facultate, serie sau grupă o astfel de persoană pentru fiecare nu mă îndoiesc de asta. În orice facultate este important să te înconjori de oameni care sunt pe aceeași frecvență ca tine, dacă găsești aceste persoane ține de ele ca de ochii din cap, din păcate în cazul meu a fost o singură persoană în anul meu pe aceeași frecvență cu mine și din fericire suntem și în aceeași grupă, dar poate în cazul vostru o să fie un grup și sper din suflet să fie așa!

    Profesorii....aici e un subiect foarte delicat pentru că părerea mea este trecută prin filtrul subiectivității. Am avut profesori incredibili de la care am învățat foarte multe lucruri și am avut profesori care m-au făcut să mă gândesc serios dacă e ceva în neregulă cu modul meu de a învăța la materia lor. În unele cazuri e vina ta de acord poate acel profesor vrea să faci anumite corelații și trebuie să stai într-un timp scurt să faci aceste corelații și să le scrii pe foaie. Dar sunt și cazuri în care profesorii te țin pe o anumită notă, dar nu numai pe tine ci toată seria sau tot anul din care faci parte. Așa că nu te învinovăți prea tare dacă știi că ai făcut cât a depins de tine.

    Cantitatea de materie....din nou sunt subiectivă când spun că a fost șocul vieții mele...am trecut de la 3 pagini de caiet studențesc la 100 lejer! Termeni demni de DEX și informații care mai de care mai pline de mister te bombardau din toate părțile. Trebuia să înveți cum să înveți. Să înțelegi care este ritmul tău, unii învață mai bine noaptea, alții dimineața, iar alții sub presiune cu 3 zile înainte de examen. În general când ajungeți la facultate trebuie să învățați cum să învățați.

    În final concluzia mea este următoarea: NU mergeți undeva dacă nu vă doriți cu adevărat să fiți acolo, chiar dacă se supără mami, tati, bunica, purcelu, nu faceți asta pentru nimeni în afară de voi pentru că altfel o să vă pară rău și în cele din urmă ori terminați facultatea și nu profesați ori renunțați și faceți ce vă place pierzând inutil ani din viață. Fiți hotărâți e viața voastră destinul vostru!

    P.S Dacă după prima sesiune credeți că nu trebuia să alegeți facultatea respectivă vă spun doar capul sus pentru că primul an este greu indiferent de facultatea aleasă, treceți cu bine de el și în anul 2 veți vedea dacă acolo este sau nu locul vostru!
    

Recenzii benzi desenate Lex Comics! #3



Descriere: Sunteți pregătiți pentru marele final al acestei povești? Va fi apoteotic, sau mai bine zis apocaliptic! Întrebarea e pentru cine?

    Ok lucrurile o iau razna în acest număr, Deadpool nu se dă la o parte din fața pericolului, ci chiar îl sfidează și înfruntă cu replicile sale savuroase. Vetis și Deadpool stau față în față după multă vreme, lupta lor se anunță la propriu a fi incendiară, pentru prima dată instictul de erou al lui Deadpool reușește să salveze o viață, dar efectul de bun samaritean are durată limitată la personajul nostru drag. Mefisto vine pe pământ alături de vrăjitorul omorât de Deadpool în numerele anterioare și luptă cot la cot pentru a-l nimici pe Vetis. Un târg propus de Mefisto îi surâde lui Deadpool dar oare este acesta suficient de scrântit încât să cadă în capcana necuratului?



Descriere: Să aruncăm o privire dincolo de CAPĂTUL SPIDER-VERSULUI! – Spidey face echipă cu Ms. Marvel și împreună pornesc într-o aventură la înălțime! – Cine este Spider-UK și ce legătură are el cu SPIDER-VERSUL?

    În centrul Omniversului tuturor timpurilor ceva groaznic se petrece, monstrul Morlun ucide păianjenii din toate universurile posibile, pe lângă ei și animalele totem ale lumii respective. Cu ajutorul pânzei păianjenul Armatei Britanice vede toate aceste lucruri și încearcă să împiedice o tragedie, Iar înd prezentul păianjenului nostru acesta luptă împotriva unei impostoare care poartă costumul unei Domnișoare Marvel. Oare o să oprească la timp planul dement al acestei impostoare?



Descriere:  „Originea secretă a lui Tony Stark” continuă! Nașterea. Motivația ulterioară a lui 451 se dovedește a fi uriașă. La propriu. Este fără margini! Haideți să vedem despre ce este vorba! Vom ajunge pe un câmp de luptă pustiu de la începutul timpului…

    Povestea continuă, iar copilul se naște sănătos și fără complicații. Însă cenușii vor băiatul pentru a împiedica asta tatăl lui Tony trebuie să lupte alături de prietenii lui și alături de 451 ca să-i oprească pe extratereștrii din planul lor scrântit. Cu toate acestea în prezent lui Tony Stark îi este foarte greu să accepte adevărul aflat de la mașinăria 451 și cu greu înțelege pactul făcut de părinții lui.



Descriere: Thor se întoarce în Midgard! Ce înseamnă să pășești pe pământ ca zeu? Unde se duce Thor și pe cine vede când nu e ocupat să salveze lumea împreună cu Răzbunătorii? În plus, o reîntâlnim pe Dr. Jane Foster, făptura pe care Thor o are la suflet de mult timp.

    După ce l-au înfrânt pe măcelarul de Zei, cei 3 Thori se întorc acasă:  tânărul Thor revine la vikingii din negura timpului, Thor răzbunătorul la Midgrad-ul din prezent , iar bătrânul Rege Thor pentru a reclădi Asgard-ul din viitorul îndepărtat.

    Fiecare Thor are o poveste fascinantă în spate, o luptă care-i leagă pe viață și probabil multe alte aventuri care vor urma. Unul dintre Thori încearcă să vindece boala necruțătoare a fostei iubite, dar aceasta refuză vehement, dorind să lupte singură pe flancul acesta.



20 July 2016

Recenzie: Album Moartea Căpitanului America


Mulțumesc Lex Comics pentru acest album fantastic!


Poate fi comandat AICI!


    
    Încă nu-mi găsesc foarte bine cuvintele cu privire la această poveste și să vă explic de ce. Nu am fost niciodată o mare fană a Căpitanului America, era ceva ce mereu îmi displăcea cu privire la el, fie că era modul în care vorbea în film, sau modul în care actorul nu prea reușea să-mi transmită nimic, mereu am avut niște probleme în a mă atașa de acest personaj. Dar cartea bate filmul ca de fiecare dată aproape. Așa a fost și în cazul de față! Am fost aruncată în mijlocul unui tăvălug de planuri și conspirații puse la cale de Red Skull care vrea cu orice preț să distrugă America. Acest personaj chiar este pasionat, dacă și-ar folosi mintea pentru a face bine mai iute decât pentru a face rău cred că ar ieși lucruri fantastice.

    În acest număr avem de-a face cu 2 Căpitani, adevăratul Căpitan este mort, numele lui este Steve Rogers, dar mai avem un Căpitan din anii '50 care e puțin scrântit, sau puțin mai mult....la propriu omu are nevoie de pastile! Celălalt căpitan este Bucky Barnes mâna dreaptă a adevăratului căpitan, care în trecut ce-i drept a pornit pe un drum greșit...pe un drum al asasinilor și pe un drum al terorii. Dar partea bună este că Bucky a revenit la gânduri mai pașnice și regretă enorm toate cele pricinuite celor din jurul său. Este dispus să îndrepte lucrurile și să poarte costumul ROȘ-ALB-ALBASTRU până la moarte. Este pregătit pe cât poate să-l nimicească pe Skull și pe armata s-a de acoliți!

    A fost un album dinamic, plin de ilustrații fantastice, nu m-am plictisit nici măcar o secundă! Am întâlnit aici un Căpitan America de care m-am atașat un căpitan care face lucrurile cu modestie și niciodată nu se dă în lături de la salvarea oamenilor din jur. 



    În acest număr apare și organizația S.H.I.E.L.D, pe care Tony încearcă să o țină cât mai mult deschisă deși guvernul încearcă din răsputeri să o ascundă sub preș și să lase acolo. Când unul dintre agenții lor Sharon Carter este ținută ostatică de Dr. Faustus, Zola și Skull, aceștia încearcă să facă tot posibilul pentru a-și localiza omul. Sharon este iubita lui Steve și peste toate nebuniile prin care trece este și însărcinată....nu cred că v-a putea vreodată să-și ierte ce a făcut, dar cred că alinare i-ar fi fost copilul ei...singurul lucru care-i mai amintea de dragul ei Steve.


    Lupta dintre cei doi Căpitani America a fost printre momentele mele preferate! Unul care se luptă în numele dreptății, în numele morții partenerului său, în numele tuturor americanilor, celălalt care încearcă să-i țină piept, dar realizează că forța sa este însignifiantă în contrast cu a nebunului din anii '50! 

    Chiar sper să dați o șansă acestui album, este o lectură rapidă care te destinde în orice moment.





19 July 2016

Recenzii benzi desenate Lex Comics! #2


Mulțumesc Lex Comics pentru aceste numere oferite spre recenzie!



Descriere: Finalul spectaculos al poveștii luptei peste timp și spațiu dintre toți Thorii care au fost și vor fi vreodată și Gorr, Zeul Măcelar, făuritorul bombei pentru zei. După ce praful se așază, câți zei vor rămâne în picioare?

    În acest număr, Thor încearcă să-l oprească pe Zeul Măcelar, cu mult curaj și o doză de nebunie, Zeul Zeilor reușește să intre în nucleul bombei făurită pentru a omorâ zeii și să o absoarbă complet. Consecințele sunt nefaste pentru Thor, dar tânărul zeu reușește să-și salveze frații și să curețe lumea de nebunia măcelarului Gorr. Multe lumi stau abandonate de zei, pe tărâmul lor nu are cine să le ghideze calea să le protejeze oamenii ce sălășluiesc acolo, decizia luată de Thor v-a schimba radical aceste lumi.



Descriere: „Originea secretă a lui Tony Stark” continuă! Ce preț a trebuit plătit? Care a fost învoiala? Care sunt urmările? Recorder 451 știe toate răspunsurile și Iron Man insistă să le afle și el.

    Un pact cu o mașinărie extraterestră aduce o schimbare radicală în viitoarea viață a Omului de Oțel. Deciziile luate de părinții lui înainte de nașterea acestuia se vor întoarce să-l bântuie în prezent. Se pare că mintea s-a sclipitoare nu a fost numai un dar de la natură ci și o mare parte de ajutor extraterestru. În ce măsură v-a accepta Tony noua sa poziție pe tabla de sah e greu de anticipat.



Descriere: Demonul Vetis se va dovedi un băiat de treabă și încredere? Sau toți prietenii lui Deadpool vor sfârși în chinuri groaznice din cauza lui? Sunt senvișurile cu șuncă mai bune ca cele cu cașcaval? Două dintre aceste întrebări esențiale își vor găsi răspunsul în această ediție.

    O altă savuroasă continuare marca Deadpool! De data asta o ciocnire explozivă se petrece. Deadpool și Daredevil față în față! Unul se luptă pentru a-și proteja oamenii din partea sa de oraș celălalt caută un răufăcător care mai să-i scape printre degete. Nebunia lui Deadpool îl scoate însă din încurcătură ca de fiecare dată. În acest număr Mefisto începe să se uite cu alți ochi la Vetis, poate până la urmă își v-a da seama cine încearcă să-l trădeze.



Descriere: Ultimul episod al primei povești din seria AMAZING SPIDER-MAN, în care toate oalele se sparg în capul lui Peter Parker. Parker Industries promite să construiască un sistem de închisori sigure pentru super-răufăcători, cu condiții de detenție mai omenești, însă Black Cat și Electro au altceva în gând… Secretele lui Silk au fost date în vileag!

    Cat și Electro vor cu orice preț să nimicească păianjenul, dar din păcate pentru ei noua prietenă a Omului păianjen reușește să facă echipă foarte bună cu acesta și să pună la punct adversarii. O demascare eșuată îl face pe Jonah cel care s-a chinuit atât de mult timp să demaște păianjenul în fața națiunii, să pornească o căutare și mai avidă după identitatea omului păianjen.

    Cat reușește în final să ajungă acolo unde își dorește, indiferent de prețul pe care cei care o iubesc trebuie să-l plătească pentru măreția ei!





10 July 2016

Recenzie: Următorul cadru







"Următorul Cadru" e un album-experiment desenat de nu mai puțin de 10 autori români. Fără scenariu stabilit înainte, fără vreo direcție impusă! Fiecare autor a desenat un cadru, după care a dat mai departe, următorul fiind obligat să continue acțiunea și să finalizeze cadrul sau în mai puțin de 24 de ore, după care să dea mai departe, de unde și conceptul de Ping Pong Comics.



72 de pagini de acțiune, umor și surprize la tot pasul, desenate de Toma Alexandru, Alexandru Ciubotariu, Vlad Forsea, Robert Obert, Andrei Moldovan, Xenia Pamfil, Ionuț Popescu, Valentin Sava, Alexandru Talambă și Octav Ungureanu.






Doresc să mulțumesc Lex Comics pentru că mi-a oferit spre recenzie acest album chiar mi-a făcut plăcere să-l citesc și să-mi pot spune părerea despre el! Albumul poate fi comandat aici!


 

     Încă am gândurile puțin amestecate în legătură cu această lectură. Să vă explic puțin de ce. Ei bine ideea este una originală, dar cu toatea acestea parodiază balada "Miorița" lucru pe care nu știu cât de multe persoane pot gusta fără să pornească din start cu ideea preconcepută că este doar un simplu pamflet care nu merită citit. Eu vă recomand să nu plecați la drum cu idei preconcepute când citiți aceast album desenat. Estetic mi-a plăcut foarte mult, iar faptul că aceste persoane s-au putut adapta la cadrul primit și au putut să-l continue fără să te inducă în eroare sau să te plictisească mi s-a părut un mare plus.


    Este o lectură foarte ușoară pe care o puteți citi când vreți să evadați din rutina unei zile agitate. M-am găsit de foarte multe ori râzând la unele replici sau scene. Personajele sunt savuroase, iar originalitatea este la ea acasă în "Următorul cadru".

    Chiar dacă au fost momente în care mă simțeam puțin vinovată că eu trebuie să învăț pentru examene fiind în sesiune și nu să stau să mă amuz de această parodie...chiar nu m-am putut abține. Am citit cu drag acest album și vi-l recomand dacă doriți o lectură ușoară care să vă aducă zâmbetul pe buze.






08 July 2016

Substitut (#1) de L. I. White (recenzie)



Într-o societate îmbătrânită şi workoholică, obsedată de cifre şi statistici, care a inventat centrul de naşteri de unde oamenii pot să îşi cumpere copii, Rena este mamă de meserie.  Are doar 19 ani şi o cuprinde panica gândindu-se la experienţa înfiorătoare de a naşte din nou fără a fi cu adevărat mamă. Va reuşi să evadeze din centrul acela toxic? Va reuşi să scape de santinele? Va reuşi Rena să simtă că trăieşte cu adevărat lângă bărbatul de care s-a îndrăgostit şi să îşi construiască propriul destin? Sau este doar naivă gândindu-se că va putea să demonstreze că nu este aşa cum sesimte - vulnerabilă şi incapabilă să se adapteze lumii reale, dependentă, subjugată  rolului prestabilit de societate.



Gândurile mele

Romanul ne prezintă povestea Renei, o tânără mamă ce a avut "norocul" de a se naște într-o societate care pune mare preț pe muncă. De la mic la mare, fiecare om este dator să lucreze, pentru a aduce beneficii și rezultate pozitive acestei provincii în care trăiesc. Nici măcar cei abia născuți nu au voie să stea, fără să cotizeze la stat. Chiar dacă nu pot să muncească așa cum o face un adult, ei pozează pentru diferite reclame și produse.
Nedorind să treacă printr-o nouă criză, societatea le-a impus oamenilor să muncească zi de zi, încontinuu. De când cu această obișnuință, monotonie, aceștia au uitat să își mai trăiască propria viață și să se bucure cu adevărat de ea și de cei pe care îi iubesc. Au preferat să se piardă pe drum, neavând timp pentru nimic altceva, decât muncă și iar muncă. Nu mai pleacă în vacanțe, nu își mai iau concedii și nu își mai întemeiază familii în mod natural. Nu se mai relaxează absolut nicio clipă. 

Pentru ca și femeile să muncească fără oprire, nefiind nevoite să mai intre în concediu de maternitate și, astfel, rezultatele pozitive să scadă, a fost creat un centru de unde tinerii părinți își pot comanda și cumpăra un copil pe gustul lor. Astfel, femeile din afara centrului nu mai sunt nevoite să ducă ele sarcina grea sau să își strice siluetele, ci vor putea să-și aleagă copilul așa cum și-l doresc, încă dinainte ca acesta să se nască, doar plătind suma potrivită.

În această instituție, sunt aduse fete din orfelinate care vor deține funcția de mame. Tinerele sunt crescute și educate special pentru a naște cei mai frumoși și sănătoși copii ca, mai apoi, să fie dați mai departe familiilor care oferă mai mult. Li se reamintește zilnic că asta este MI-SI-U-NEA lor acolo. 

Acestea nu au niciun drept să se bucure de faptul că au devenit mame, nu apucă nici măcar să și-i țină în brațe pentru câteva momente, că le și sunt luați. Unele dintre ele s-au obișnuit deja cu situația și sunt încântate să facă acest lucru pentru "binele omenirii", pe când altele suferă în tăcere pentru că nu-și vor mai vedea niciodată copiii. Foarte crud din partea lor să le răpească bucuria de a fi mame în adevăratul sens al cuvântului!

Rena face parte din a doua categorie. Nu poate suporta acest lucru. S-a produs o ruptură în ea, în momentul nașterii primului ei copil. Vrea să plece din centru și să își găsească băiețelul. Vrea să fie alături de bărbatul pe care a ajuns să-l iubească și, împreună cu acesta, să înfrunte ceea ce îi aruncă în față realitatea.
În centru, totul îi era impus, trebuia să respecte programul și să nu întârzie nicio clipă la activitățile care îi erau destinate pentru a duce o sarcină ușoară. Fiecare porție de mâncare era cu măsură, neavând voie să consume mai mult sau mai puțin decât îi era dat. Trebuia să respecte întocmai tot ce i se cerea, altfel era sancționată. Nu avea de ce să ducă grija zilei de mâine sau cu ce ar trebui să își mai ocupe timpul liber, deoarece, acolo, viața îi era programată până la ultimul minut. 
Afară, lucrurile stăteau cu totul altfel. N-avea nicio siguranță că totul va fi bine, odată ce trecea de zidurile centrului. Nu știa cum funcționează lumea de cealaltă parte și cum ar putea să o perceapă oamenii, atunci când ar vedea-o. Deoarece nu era ușor de trecut cu vederea, în special însemnul centrului pe care îl avea tatuat pe gât. Nu putea să-l ascundă la nesfârșit. Într-o zi, cineva tot ar fi descoperit-o și ar fi dus-o înapoi.

Un roman de debut incitant, scris într-o manieră simplistă, fără înflorituri ce nu-și au rostul, o distopie ce promite multe în continuare. O societate cu un regim aspru, în care lumea este obsedată de muncă, pentru a obține rezultatele scontate. O societate care consumă puțin și care nu se mai bucură de nimic altceva. O societate în care totul se cumpără cu bani, înafara fericirii și speranțelor unui posibil viitor plin de culoare. Dacă nu se vor lua măsurile necesare din timp, acest viitor nu va veni prea curând, oamenii vor avea de suferit și mai mult, iar acest regim s-ar putea răspândi în toată lumea.

Nota mea: 4/5



04 July 2016

"Jurnalul meu trăsnit" de Keri Smith - a doua parte



Hey, bookaholici! Am revenit cu partea a doua din Jurnalul meu trăsnit.


Într-una dintre provocări, trebuia să fac un lanț din hârtie. S-ar fi văzut urât dacă lăsam hârtia așa, necolorată, fără nicio înfloritură, mâzgăleală, ceva. Așa că am luat toate revistele la mână și am căutat ceva drăguț. Am găsit această poză la un articol despre sosii și nu am ezitat să o folosesc. Mai mult mi-a luat să fac lanțul, decât să găsesc poza, dar m-am distrat. Doar acesta e și scopul, nu?  ^_^



Dând paginile mai departe, mi-a sărit în ochi o provocare ce îmi cerea să lipesc o pagină dintr-o revistă și să încercuiesc cuvintele preferate. După cum se vede, este terminată doar pe jumătate. Am ales o parte dintr-o pagină care ne vorbea despre zodiacul țigănesc. Mi s-a părut interesant, așa că am decupat-o, având în vedere că sunt zodia gemeni. Mai am de căutat și pentru cealaltă pagină. 


Aici chiar am stat să mă gândesc de care cuvânt să abuzez. :)) Nu aveam inspirație absolut deloc. Dacă tot suntem la capitolul EURO, fotbal suna cât de cât bine. Dar și dacă scriam doar acest cuvânt, tot părea prea simplu, așa că mi-am luat frumos cariocile și am "desenat" câteva echipe (deși unele au fost eliminate), precum România, Germania, Regatul Unit, Franța, Italia, Spania etc. 


Monolog interior ar trebui să fie ceea ce am făcut eu pe aicișea. Multe cărți, muzică, bloggărit-ul și iar cărți. Bineînțeles că mai am și alte frământări interioare, dar nu aveam nicio idee cum să le creionez pe acelea.  Poate mai adaug ceva printre picături.


O altă provocare m-a îndemnat să mă joc cu marginile jurnalului și să nu le laș golașe nici pe ele. Acesta este rezultatul! :D


Cum nu sunt o mare cititoare de ziare, m-am reprofilat și am modificat puțin cerința. Am lipit o pagină "oarecare" (așa se presupune, dar eu am ales-o special pe aceasta) dintr-o revistă.


Am apelat și la ceva cuvinte în engleză. Numai aveam rezerve la cele din română. :)) Dacă mai aveți idei, lăsa-ți-le în comentarii. Vreau să umplu toată pagina de ele. 


Vreau să vă spun că, până în acest moment, aceasta e pagina mea preferată. Poate pentru că mi-a luat ceva vreme să o termin și, chiar dacă pare că liniile nu prea au legătură între ele, absolut toate sunt unite, formând o linie fără sfârșit. Bine, recunosc! Se termină în marginile cărții, dar asta e altă poveste. Închipuiți-vă că au o continuitate și dincolo de ele. 


Jurnalele autoarei Keri Smith, dar și alte cărți, puteți găsi aici.

Cam asta a fost pentru azi. Ce părere aveți?


 
 
Blogger Templates