Social Icons

.

15 May 2015

Titluri "proaspete" ieşite din tipar Editura RAO!


     Faceţi cunoştinţă cu Ed Kennedy - şofer de taxi, jucător prost de cărţi şi nepriceput la sex. Locuieşte într-o cocioabă, împarte cafeaua cu câinele său, Portarul, şi e îngrozitor de îndrăgostit de Audrey. Viaţa lui este marcată de o rutină paşnică şi de incompetent - asta până când nimereşte din greşeală în plin jaf bancar. Atunci apare şi şansa lui. Atunci Ed devine mesagerul. Alege să se implice, îşi face traseul prin oraş, ajutând sau rănind (când e cazul) până când mai rămâne o singură întrebare. Cine se află în spatele misiunii lui Ed?




"Ziua zero" a debutat pe primul loc în lista bestsellerurilor de ficţiune aparţinând publicaţiei New York Times şi a rămas astfel timp de 9 săptămâni. David Baldacci - un maestru modern al thrillerelor şi unul dintre cei mai renumiţi romancieri din lume - ne seduce cu un personaj nou: singuraticul erou John Puller, agent special al armatei, care investighează una dintre cele mai dure crime cu care se confruntă naţiunea. "Ziua zero" este un thriller de primă clasă, mascat în spatele unui caz de crimă… Baldacci ne introduce în acţiune abrupt, fascinându-ne cu un amestec atrăgător de intrigă, indicii înşelătoare şi explozii ocazionale... Romanele lui Baldacci sunt bătălii alerte între bine şi rău. Richmond Times Dispatch




Romanul relatează povestea adevărată a unui colonel de la Beretele Verzi, care, după ce se pensionează, este chemat să conducă un raid secret, organizat de magnatul H. Ross Perot. El este pus în fruntea unui comando care are misiunea de a scoate dintr-o închisoare iraniană doi angajaţi americani ai lui Perot, directori executivi specializaţi în computere din cadrul unei corporaţii texane, luaţi ostatici în timpul Revoluţiei iraniene, mai exact în timpul crizei ostaticilor din anul 1979.



"Ultimul bal la Şarpele Roşu şi Carnavalul cătuşelor" (roman-pamflet) încheie deja faimoasa Trilogie a Ciocoilor, reluând unele personaje din prima parte, "Ciocoii noi cu bodyguard", şi introducând tipuri noi, dar la fel de iscusit şi savuros desenate. "Dinu Săraru este cel mai mare romancier politic, de fapt, cred că este singurul, pentru că atât din anii comunismului, cât şi din anii post-decembrismului, Domnia Sa sesizează, descrie cu o minuţiozitate halucinantă, dar şi cu o răceală de gen Caragiale, lumea înaltă a politicii. Lumea politică din romanele anterioare ale lui Dinu Săraru şi din cele de acum este o lume în care nişte oameni se bat pentru binele lor, încercând să ne convingă că ei se bat pentru binele altora", caracterizează jurnalistul Ion Cristoiu opera maestrului Săraru.



Dacă vă imaginaţi nişte masculi alfa care stau în ringurile bursiere şi strigă unul la celălalt, nu este aşa. Această lume nu mai există. În prezent, banii lumii sunt tranzacţionaţi de către codurile de computer din interiorul unor cutii negre aflate în clădiri extrem de bine păzite. Nici măcar experţii care gestionează banii dumneavoastră nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Iar cei puţini care cunosc ce se întâmplă nu vor spune nimic, deoarece câştigă o avere. Aceasta este piaţa măsluită şi ascunsă, scăpată de sub control; o piaţă în care viteza reprezintă ingredientul principal; o piaţă în care traderii ar fi în stare să îţi vândă şi bunicile pentru o microsecundă. Este suficient doar să clipeşti, şi vei rata totul. Michael Lewis ne relatează o poveste controversată despre un grup de inadaptabili care a hotărât să dezvăluie lumii ce se întâmplă pe pieţele bursiere. Este o poveste din care aflăm cum este să declari război celor mai bogaţi şi mai influenţi oameni din lume, despre lupta împotriva sistemului, cât şi despre nebunia care a cuprins întreaga piaţă financiară de azi. Nu veţi crede până când nu veţi citi cartea!



Războiul i-a făcut luptători. Iubirea i-a făcut eroi. "Iarna lumii" continuă în aceeaşi manieră superlativă cu care ne-a obişnuit "Căderea uriaşilor". O puternică dramă, care înaintează zgomotos şi cu cea mai mare viteză. Este animată, captivantă şi plină de detalii fascinante. Prin ochii personajelor principale, beneficiezi de un loc în faţă la marele spectacol al celor mai memorabile evenimente ale istoriei. Al doilea roman al trilogiei continuă din punctul în care ne-a lăsat primul volum, urmărind destinele celor cinci familii - din America, Germania, Rusia, Marea Britanie şi Tara Galilor - prin vremuri de intense transformări sociale, politice şi economice, începând cu ascensiunea celui de-al Treilea Reich şi continuând cu Războiul Civil Spaniol, drama celui de-al Doilea Război Mondial, experienţele primelor bombe atomice aparţinând Statelor Unite şi Uniunii Sovietice şi începutul îndelungatului Război Rece. În această epopee fermecătoare, ciocnirea la nivel internaţional a puterii militare cu convingerile personale va copleşi lumea, de la Cable Street din partea de est a Londrei până la Pearl Harbor în Hawaii, din Spania la Stalingrad, din Dresda la Hiroshima.


Romancierul Guy Ableman este subjugat de pătimaşa sa soţie, Vanessa, o roşcată uimitor de frumoasă, dar dificilă. Problema e că nu este mai puţin subjugat de atrăgătoarea ei mamă, Poppy. Arătând mai mult ca nişte surori decât ca mamă şi fiică, ele vin la pachet, o prezenţă tulburătoare care spulberă liniştea interioară a lui Guy, sugerându-i cele mai fanteziste poveşti, dar făcându-l să nu se poată concentra să le scrie. Nu că l-ar citi cineva pe Guy. Nu că ar citi cineva ceva. Cititul, se teme Guy, e terminat. Editorul său are aceleaşi temeri şi se sinucide. Agentul său, ca toţi agenţii, se ascunde. Între timp, Vanessa scrie şi ea un roman. Guy nu se aşteaptă ca ea să-l înceapă vreodată, darămite să-l termine, dar e îngrozit de consecinţe, în eventualitatea că o va face. Pe rând furios, melancolic şi pasional, "Vremea maimuţelor" este un roman de dragoste - de dragoste pentru femei, dragoste pentru literatură, dragoste pentru râs. Ni-l prezintă pe cel mai amuzant scriitor britanic într-un moment de graţie absolută.



După o copilărie agitată, după dobândirea timpurie a unei imense celebrităţi, după întâlnirea hotărâtoare cu Yoko Ono, anii de instabilitate şi de droguri, John Lennon s-a hotărât să-şi întrerupă cariera, în 1975, la vârsta de 35 de ani, pentru a se ocupa de fiul său, Sean. Timp de cinci ani, la New York, nu a scos niciun album, s-a retras din viaţa artistică şi a profitat de plăcerile simple. În timpul acesta, a găsit timp să reflecteze asupra vieţii sale rătăcite de până atunci. În aceşti ani intră în scenă autorul, care imaginează o mărturisire inedită a liderului Beatles, sub pretextul unor ipotetice şedinţe de psihanaliză. Aceste şedinţe, care sunt prezentate în carte şi în care Lennon se exprimă liber povestindu-şi evoluţia psihologică, sunt plasate între 21 septembrie 1975 şi 7 decembrie 1980, ziua dinaintea căreia avea să fie asasinat de un dezechilibrat mintal. Sub forma unor monologuri, David Foenkinos preia simbolul universal incarnat de creatorul formaţiei Beatles pentru a-i oferi cititorului un portret sufletesc al artistului.









1 comment:

  1. Ma bucur ca editura Rao publica inca un roman de Markus Zusak . Am citit Hotul de carti si m-a ravasit complet . Acea carte a trezit in mine un amalgam de sentimente . A fost o carte emotionanta , chiar sensibila . Sper ca si aceasta sa fie la fel de buna

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates