Social Icons

.

27 October 2014

Recenzie: Rătăcire de Lauren Kate


Titlu:Rătăcire
Titlu original:Torment
Autor:Lauren Kate
Nr de pagini:320
Editura:Literă
An apariţie:2011
Comanda: AICI
Punctaj:4/5

Prezentare: Dragostea nu moare!
Iadul pe pământ... cam asta înseamnă pentru Lucinda Price să fie departe de iubitul ei Daniel. Le-a luat o veșnicie să se regăsească, dar acum el trebuie să o abandoneze din nou, tocmai pentru a o proteja.

La Shoreline, o școală privată exclusivistă de pe coasta de nord a Californiei, Luce are parte de experiențe inedite, dar se află de fapt, în mijlocul unui război în care sunt implicate toate forțele răului. Într-un decor cu totul nou, dar la fel de periculos, ea învață să folosească umbrele ca fereastră către viețile anterioare și descoperă cu ajutorul lor că Daniel nu i-a dezvăluit adevărul întreg. Îi ascunde ceva- ceva extrem de periculos.
E oare posibil ca Daniel s-o fi mințit? E oare posibil ca destinul ei să fie, de fapt, cu totul altul? Câte vieți trebuie să trăiești pentru a găsi pe cineva pentru care merită să mori?
Aventura celor doi îndrăgostiți va continua în volumul al treilea, Pasiune.

Recenzie: În volumul doi, Cam şi Daniel pornesc în căutarea proscrişilor ( creaturi izgonite din Rai şi din Iad, oarbe care nu sunt prea inteligente ), care o vânează pe Luce.
Împreună cei doi decid să o ducă la Shoreline o şcoală pentru nephilimi ( jumătate oameni jumătate îngeri ), aura lor se pare că o protejează pe Luce, făcând-o mai greu de găsit.
Aici ea învaţă o mulţime de lucruri noi. Se împrieteneşte cu Miles şi Shelby, doi nephilimi care o ajuta să înţeleagă mai bine umbrele care nu-i dau pace dintotdeauna. Ea află despre ele că sunt Mesageri un fel de porţi spre trecut. Curioasă şi intrigată, ea porneşte pe urma lor şi îşi priveşte trecutul. Ea reuşeşte să vadă câteva vieţi trecute şi porneşte într-o călătorie să afle mai multe despre acestea. Împreună cu Shelby şi Miles ea trece prin foarte multe peripeţii şi chiar ajunge în pragul de a fi omorâtă.
Ce mi-a plăcut foarte mult a fost momentul când, Miles a sărutat-o şi Daniel a văzut asta. Mi-a plăcut pentru că Daniel a meritat-o! Se purta cu ea de parcă ar fi fost un copil mic. Totuşi este de înţeles, având în vedere suferinţa pe care a trebuit să o îndure Daniel de fiecare dată când o pierdea pe Luce.
Finalul mi-a plăcut foarte mult. De Ziua Recunoştinţei toată lumea vine la ea acasă: Ariane, Gabbe, Cam, Molly, Roland, cea mai bună prietenă a ei, Shelby, Miles şi desgur Daniel, care îi tot aruncă priviri fulgerătoare lui Miles.
Ziua începe frumos, dar la lăsarea nopţii totul o i-a razna. O armată de proscrişi vin după Luce. Îngerii şi demonii încearcă să-i ţină departe, dar sunt prea mulţi. Singura soluţie era să le-o de ape Luce, lucru pe care l-au şi făcut. Da aţi citit bine.
Miles avea o putere specială, putea să proiecteze imagini reale ca un fel de hologramă a persoanelor la care ţinea. În timp ce Luce se ascundea într-un garaj ( nimeni nu ştia că este acolo în afară de Shelby şi Miles ) falsa Luce îşi face apariţia. Proscrişii o i-au cu ei, dar Cam o înjunghie şi falsa Luce moare.
Daniel înnebuneşte şi sare la Cam, care îi spune că aşa era cel mai bine. Dar Daniel este prea orbit de furie.
Adevărata Luce îşi face apariţia şi decizia radicală pe care o va lua îi va uimi pe toţi. Când Daniel o vede rămâne nedumerit, nu ştie ce se întâmplase. Dar nici nu mai are timp să întrebe, pentru că Luce foloseşte un mesager, pentru a deschide o poartă. Sare înăuntru şi îi spune lui Daniel că îl iubeşte. Apoi dispare.
Toată lumea rămâne fără cuvinte, în timp ce Luce se pierde în abisul negru, neştiind unde o va lăsa acesta. 


No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates