Social Icons

.

05 July 2013

Recenzie: Damnare de Lauren Kate

Titlu: Damnare

Titlu original: Fallen
Autor: Lauren Kate
Nr de pagini:296
Editura: Literă
An apariţie:2010
Comandă: AICI
Punctaj: 3.5/5

Prezentare: Unii îngeri sunt sortiţi căderii!
Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.
Misterios şi distant, el îi atrage atenţia Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbuşitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de şaptesprezece ani, se îndrăgosteşte de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole şi sfârşeşte tragic de fiecare dată când se întâlnesc.
Într-un decor apăsător şi opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori şi unde umbrele veghează ameninţător orice mişcare, povestea lor evocă un romantism diafan şi angelic.
Periculos de incitant şi întunecat de romantic, Damnare este un thriller fascinant şi povestea de dragoste supremă

Recenzie:O carte incitantă şi plină de pasiune. Te lasă fără cuvinte, te intrigă şi te derutează.
Toate aceste sentimente m-au trecut când am început să citesc Damnare. Prima dată ma plictisit trebuie să recunosc pentru că nu prea înţelegeam nimic. La început Daniel o tratează pe Luce cu duritate şi nu dă semne că nutreşte sentimente pentru ea. Total greşit! În secret, de fapt Daniel este un înger căzut care o iubeşte pe Luce din tot sufletul, o iubire pură şi adevărată. Dar acesta vrea să o îndepărteze, întrucât iubirea lor este blestemată.
De fiecare dată când Daniel se apropie de ea aceasta moare. Totuşi acum ceva este diferit, Luce vede umbrele, le-a văzut de dinainte să îl întâlnească pe Daniel, unele lucruri s-au schimbat.
Când fermecaturul înger lasă bariera jos şi începe să se apropie de Luce aceasta nu îi poate rezista şi oricât de mult ar încerca Daniel să o îndepărteze ea se întoarce înapoi. Pentru că îl iubeşte, chiar dacă i-se pare absurd să se îndrăgostească de un băiat care o respinge. Nu-şi poate explica de ce simte acele lucruri pentru el.
Confuză, ea decide să îl lase în pace pe Daniel şi să-şi îndrepte atenţia spre Cam un băiat misterios care o place pe Luce şi care îi acordă toată atenţia. Totuşi ceva este în neregulă cu Cam, când Luce l-a sărutat acesta a făcut-o să uite de Daniel pentru puţin, ceea ce era imposibil. O fiinţă umană nu putea face asta. 
La sfârşitul cărţii totul iese la iveală, Daniel îi spune adevărul lui Luce despre cine este el cu adevărat şi despre blestemul pus peste dragostea lor. Ea mai află ce este Cam şi anume un demon, la fel şi Molly ( cea care a umilit-o când ea a venit aici ) şi Roland ( cel care mereu face rost de lucruri interzise fără să iasă din liceu ). Îngerii buni sunt Ariane şi Gabbe.
Dar ce se întâmplă atunci când sunt 3 îngeri răi şi 2 buni? Unul trebuie să aleagă şi anume Daniel. El trebuie să încline balanţa spre bine sau rău. Şi conform deciziei lui cele două lumi ori se vor afla în echilibru ori apocalipsa va domina pământul. Doar el ştie ce va alege.
Când ceilalţi află că Daniel şi Luce s-au sărutat şi ea mai este în viaţă, începe o luptă cruntă între cele două tabere. Vestea bună este că nimeni nu moare pentru că au forţe egale, vestea proastă Consiliul Bătrânilor o vor pe Luce moartă pentru ca blestemul să fie dus la capăt.
Bibliotecara şcolii face parte din acest consiliu şi vrea să o omoare pe fată, dar Daniel ajunge rapid acolo şi o pune pe fugă, salvând-o pe Luce.
Aripile lui erau cel mai frumos lucru văzut vreodată, erau albe, mari şi pufoase, exact cum toată lumea şi-le imaginează la un înger. În schimb aripile demonilor sunt mai rigide şi vârfurile lor sunt negre, dar şi ale lor sunt frumoase.
Ştiind că Luce nu este în siguranţă la şcoală, Daniel o duce departe pe o insulă unde profesorul de istorie o găzduieşte până când Daniel pune la cale un plan.
Şi anume un armistiţiu. Da! între demoni şi îngeri, cei doi adversari se undesc ( Daniel şi Cam ) pentru a-i omorî pe cei care vor să-i facă rău lui Luce.

Armistiţiul durează 18 zile, după ce termenul se va termina, Iadul se va dezlănţui! Să vedem cine va ieşi învingător.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates