Social Icons

.

23 February 2013

Recenzie: Cenuşa unei iubiri de Anne Fine



Tilly si Geoffrey se intalnesc intamplator pe plaja, apoi se revad dupa cativa ani la o petrecere. Dupa un divort elegant, Tilly se indragosteste de Geoffrey, coplesita de atentia pe care acesta i-o acorda si de felul cum o rasfata.

La randul sau, Geoffrey este divortat de ani buni, insa are nu numai o fosta sotie plina de resentimente, ci si doi copii, care apar pe neasteptate in viata linistita si comoda a lui Tilly.

Desi aceasta isi ia in serios rolul de mama vitrega, Geoffrey nu pierde nici o ocazie sa-i sugereze ca intentioneaza sa o tina departe de familia sa. In scurt timp, Tilly realizeaza ca atat partenerul sau tandru si atent, cat si manipulatoarea lui fosta sotie considera ca se pot folosi de ea dupa bunul lor plac (sa aiba grija de copii si, ori de cate ori e cazul, sa contribuie la bunastarea familiei), insa refuza constant sa o implice in deciziile importante care se iau intr-o familie, fie ea si destramata.


.............................................................................................................................................
 

 “Un lucru e cu siguranţă adevărat. În sfârşit, ne-am despărţit. Definitiv şi irevocabil.”

O carte extraordinară, care pur şi simplu ma lăsat la propriu fără cuvinte! Am fost incapabilă să scot un cuvânt timp de 5 minute. A trebuit să mă calmez şi să-mi regăsesc cuvintele pierdute într-un univers necunoscut mie până atunci.

Tilly şi Geoffrey se întâlnesc întâmplător, dar cum tânăra dornică să experimenteze este atrasă de bărbatul matur ceva se înfiripă între cei doi. Din păcate pentru ea ghinionul sau neşansa îşi vor pune amprenta asupra viitorului acestei relaţii.



Tilly este o femeie puternică şi independentă, care lucrează pe o platformă petrolieră înconjurată în mare parte de bărbaţi de aici şi caracterul ei dominant şi mândria preţioasă, la care nu vrea să renunţe. Geoffrey, pe de altăparte este acel bărbat calm şi ascultător care nu doreşte să supere pe nimeni, dar din păcate acest comportament reuşeşte să o supere pe Tilly.

Să vă explic puţin cum stau lucrurile. Geoffrey este genul acela de persoană care preferă să creadă până la capăt că are situaţia sub control chiar dacă este evident că se scufundă! Preferă să spună „ totul este minunat Til!”, decât să admită că este răuplatnic. Şi pe lângă toate acestea, bărbatul o foloseşte pentru a avea grijă de copii lui Harry şi Minna. Mama lor fiind bolnavă de cancer şi incapabilă să-i îngrijască o periodă de timp Geoffrey îşi aduce copii acasă. Casă care al cărei proprietar era Tilly şi credeţi-mă ea nu a fost consultată în luarea acestei decizii.


Şi nu numai în decizia aceasta. De când Geoffry se mută în casa lui Tilly ea devine invizibilă. Da aţi citit corect INVIZIBILĂ! Copii sunt lăsaţi mai mult pe capul ei, nu i-se cere opinia în legătură cu educaţia lor, deşi se implică foarte mult în ea, nu este consultată în legătură cu deciziile luate de iubitul ei în legătură cu afacerea lui şi multe alte lucruri importante pentru familie, dar nu atât de importante pentru a fi împărtăşite cu insignifianta Tilly.

Sinceră să fiu am rămas pur şi simplu impresionată de tăria de caracter, de care Til a dat dovada. A fost pur şi simplu impresionantă nici până acum nu pot să înţeleg cum a putut rămâne atâta timp lângă un asemenea bărbat, care nu era în stare să discute cu femeia iubită ce îl preocupă, care preferă să rămână indiferent rămărcilor făcute de aceasta în legătură cu terenul minat pe care păşeşte propriul lui fiu.


Toată lumea preferă să o dea la o parte decât să o asculte, toată lumea preferă să o folosească, decât să o ajute. Întotdeauna am urât genul acesta de persoane, care preferă să te mintă sau cum spun ele „să omită adevărul” pentru a nu te răni chipurile! Prostii, pure prostii! Oricine ar fi mai fericit dacă ar şti purul adevăr oricât de dureros ar fi. Oricine preferă o discuţie onestă decât o replică standard prin care pui capăt conversaţiei. Numai oamenii slabi nu pot accepta adevărul, numai oamenii laşi se tem de represalii! Nimic nu mi-se pare mai trist decât o astfel de persoană.

O lecţie de viaţă mi-a dat-o cartea asta şi pentru asta merită nu cinci stele ci zece! Mi-a arătat că viaţa ta deciziile tale, că nu trebuie să te ghidezi după nimeni, nu trebuie să accepţi nimic din partea nimănui dacă nu-ţi convine! Nu trebuie să te umileşti şi să continui o relaţie fie ea de prietenie sau de iubire, dacă vezi că cealaltă persoană pur şi simplu te foloseşte. Poate că te apreciază într-o oarecare măsură, dar caracterul tău imposibil te face să despici firu în patru şi să vezi toate defectele persoanei iubite.


Sfatul meu este să nu faceţi asta. Luaţi persoana ca atare pentru că Tilly a tot despicat firu în patru până a ajuns la concluzia că promisiunea, o dată încălcată nu mai poate fi iertată. De acord cu asta!
În concluzie a fost o carte uimitoare, cu un final neaşteptat şi o intrigă foarte bine plănuită! Sper să aveţi ocazia să citiţi această carte credeţi-mă face toţi banii!

ZBORI DACĂ ÎNCALCI REGULILE”

Nota mea:5/5

Cartea poate fi comandată AICI!

 Mulţumesc Librăriei RAO pentru minunata oportunitate de a citi această carte deosebită!

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates